שאלה לגבי נפח קובץ

שאלה לגבי נפח קובץ

יש לי מצלמת NIKON COOLPICS 885 עם תוכנת E885V1.2 כאשר אני מצלם תמונה ומעביר למחשב היא בגודל של כ-מגה בפורמט JPG. לדוגמא תמונה ברוחב 2048 גובה 1536, רזולוציה 300 בקובץ בנפח 1090 KB. אחרי שאני פותח אותה עם ACDSEE , מפעיל עליה PHOTO ENHANCE לא מבצע שום שינוי אבל שומר מחדש, היא נשארת באותה איכות (לפחות כך נראה לי) אותו רוחב וגובה, אבל גודל הקובץ קטן ל 479 KB. יש למישהו מושג למה זה קורה? האם מדובר באלגוריתם דחיסה משופר או שמא אני כן מאבד משהו מאיכות התמונה?

ArchDemon

New member
יאפ..

המצלמה שלך כבר מכווצת את התמונה שהיא שומרת אותה בקובץ jpg ושאתה פותח את זה בכל תכנה אחרת ושומר שוב בjpg אתה מכווץ את הקובץ שוב כל כיווץ מאבד קצת באיכות (יש גם חוזק של כיווץ וכנראה שלך יותר חזק..) אני לא מכיר את המצלמה אבל אם יש לך אפשרות לשמור בtiff או bmp אפילו זה עדיף (כמובן שגודל הקובץ יוצא גדול הרבה יותר)

צודק

בדקתי בתוכנה שעשתה את השינוי ומצאתי שאני יכול לקבוע את יחס הדחיסה וזה משפיע על הרזולוציה ואין קשר בין הרזולוציה לבין רוחב וגובה התמונה (שנשאר כמו במקור 2048 על 1536) תודה.

noamco4

New member
דחיסת קבצים

פשוט מאוד , כל שמירה בפורמט JPG דוחסת את הקובץ מחדש כך שבאופן תיאורטי אחרי כמה מאות שמירות פשוט לא תישאר תמונה. יש תוכנות ,פוטושופ למשל, שבהן אתה יכול לקבוע בעצמך את רמת הדחיסה ואת גודל התמונה . אם התמונות הולכות לארכיון הממוחשב שלך אין בעיה עם קובץ קטן, אך אם תרצה להדפיס אותן מתי שהוא נסה לשמור את התמונות בפורמט לא דחוס לדוגמא TIFF כך שלא תאבד פרטים. חשוב לציין שלמרות שהמצלמה מצלמת בפורמט JPG התמונות עצמן לא יורדות למחשב מכווצות, הכיווץ מתבצע רק בשמירה. NEUUV AGZR,H

noamco4

New member
דחיסת קבצים

פשוט מאוד , כל שמירה בפורמט JPG דוחסת את הקובץ מחדש כך שבאופן תיאורטי אחרי כמה מאות שמירות פשוט לא תישאר תמונה. יש תוכנות ,פוטושופ למשל, שבהן אתה יכול לקבוע בעצמך את רמת הדחיסה ואת גודל התמונה . אם התמונות הולכות לארכיון הממוחשב שלך אין בעיה עם קובץ קטן, אך אם תרצה להדפיס אותן מתי שהוא נסה לשמור את התמונות בפורמט לא דחוס לדוגמא TIFF כך שלא תאבד פרטים. חשוב לציין שלמרות שהמצלמה מצלמת בפורמט JPG התמונות עצמן לא יורדות למחשב מכווצות, הכיווץ מתבצע רק בשמירה. NEUUV AGZR,H

noamco4

New member
דחיסת קבצים

פשוט מאוד , כל שמירה בפורמט JPG דוחסת את הקובץ מחדש כך שבאופן תיאורטי אחרי כמה מאות שמירות פשוט לא תישאר תמונה. יש תוכנות ,פוטושופ למשל, שבהן אתה יכול לקבוע בעצמך את רמת הדחיסה ואת גודל התמונה . אם התמונות הולכות לארכיון הממוחשב שלך אין בעיה עם קובץ קטן, אך אם תרצה להדפיס אותן מתי שהוא נסה לשמור את התמונות בפורמט לא דחוס לדוגמא TIFF כך שלא תאבד פרטים. חשוב לציין שלמרות שהמצלמה מצלמת בפורמט JPG התמונות עצמן לא יורדות למחשב מכווצות, הכיווץ מתבצע רק בשמירה. מקווה שעזרתי

למעלה