שאלה לגבי נפח מנוע

• פותח הנושא pi11
  • פורסם בתאריך

pi11

New member
שאלה לגבי נפח מנוע

לצורך נסיעות בתוך ת"א ומידי פעם לערים סמוכות, שימוש מתון (להערכתי 100-200 ק"מ בשבוע, מניח שלכיוון ה100)
ומידי פעם, מקיסמום פעם או פעמיים בשבוע מת"א לאזור חדרה \ אשדוד (מרחק של כ40 ק"מ) -לא הלוך חזור באותו יום.

מה הנפח המינמילי שמומלץ? 125 יעמוד בזה ? (הכוונה לנסיעות הארוכות)
או שעדיף 150\200?
ואם 200, אולי בעתיד אצטרך לעשות את הנסיעה הארוכה הנ"ל מידי יום, 200 יעמוד בזה בהנחה שאני נהג מאוד רגוע ולא סוחט מצערת עד הסוף לאורך זמן ?
(ביעמוד בזה אני מתכוון לנושא הבלאי חימום הקטנוע וכו' - מבלי להתייחס כרגע לנושא הבטיחות החשוב מאוד בעיניי, פשוט התקציב מוגבל ונפח גדול יותר משמעו קטנוע ישן יותר, וכל הסיפור הוא לשנה בערך - בהמשך הוא ישמש אותי רק לנסיעות קצרות בתוך גוש דן ובשביל שנה אני מעדיף נפח מינמלי תמורת שנתון מקסימלי וק"מ נמוך)

תודה

פרארי1

New member
לשימוש העירוני והפרברי, 125 מספיק

לנסיעות הארוכות, בתדירות נמוכה 125 יספיק, אבל כמו שאמרת, הפן הבטיחותי מתחיל להיות בעייתי ולכן לדעתי עדיף 150-200.
נסה לחפש הונדה פנתאון 150 - כלי שמור יעשה את הנסיעות שלך בקלות וייתן ערך מוסף של נוחות ונפח אחסון גדול.
בגלל שמדובר בנפח לא מבוקש, הם נסחרים מאד בזול, מה שגם משרת את הצרכים שלך.

pi11

New member
דינק 200 במצב טוב וק"מ סביר

יעמוד בזה בכבוד ?
ואגב 2 שאלות נוספת - המוכר לא נסע איתו לאחרונה ואמר שהמצבר חלש, האם הוא ייטען מעצמו כשאסע איתו באופן שוטף, או שצריך להטעין או להחליף ?

וכמה נורא תחזוקת שבר ? (הקטנוע אמור ממש עכשיו לעבור טיפול גדול כולל הח' רצועה, אם היא לא תוחלף המקסימום שיקרה זה שהרצועה תיקרע או שיכול להיות יותר גרוע - פגיעה בגיר\ וריאטור\ מנוע וכו'?)

למעלה