שאלה לגבי נסיעה ב 4X4

shaolinx

New member
שאלה לגבי נסיעה ב 4X4

שלום, קודם כל חשוב לי להדגיש שאני שואל כיוון שאין לי חצי מושג בנושא, ויכול להיות שהשאלה שלי טיפשית, אז אנא תרחמו עלי בתשובותיכם :) יש לי סוזוקי וויטארה 92, לאחרונה עם ימי הגשם ששוטפים אותנן בארץ הוא הפך ללא יציב על הכביש בעיקר בסיבובים כמובן. הצמיגים שלי במצב מצויין (נבדקו לאחרונה באופן יזום). ידוע לי שהרכב יהיה יותר יציב במצב 4X4 אבל לא ידוע לי האם זה "בריא" לרכב ולמרכב שלו. בקיצור, האם ניתן לנסוע במצב 4X4 על הכביש? האם זה גורם לרכב איזה שהו בלאי מסויים? אני אשמח אם תוכלו לספק לי יותר פרטים. תודה מראש, אורן

-רוני-

New member
היי אורן

עקרונית אפשר לנסוע כל הזמן משולב (יש ג'יפים שמשולבים כל הזמן ראב 4 ) אבל זה לא בריא לרכב ולכיס מבחינת צריכת הדלק והבלאי של הרכב

shaolinx

New member
רוני, תודה, אתה יכול לפרט טיפה יותר

על הבלאי של הרכב?? מה הדיוק נשחק יותר מהר וכו'. (אהה..וכמובן אני מודע לצריכת הדלק הגבוהה :) ) תודה, אורן

-רוני-

New member
לגבי השחיקה

ראשית הצמיגים נשחקים יותר מהר מערכת ההנעה הקדמית זו שמשולבת רק בשטח הגיר עובד יותר קשה תושבות המנוע מקבלים ויברציות יותר חזקות השסי מקבל זעזועים מכל הגלגלים ובלימות בסיבובים

benya

New member
לא !!! לא !!!! לא !!!!!

לויטארה אין דיפרנציאל מרכזי ולכן במצב 4X4 אין אפשרות לחלוקת מהירות בין הסרן הקדמי והאחורי. הרכב יכול בקלות להכנס להחלקה ולאבד שליטה. במצב 4X4 בכביש הרכב קשה מאוד לשליטה ומסוכן ביותר !!! יש רכבים כמו הראב 4 שתוכננו ל4X4 קבוע הויטארה לא !! מעבר לסיכון במצב כזה נוצרים עומסים אדירים על תיבת ההעברה/צירים/ציריות/צמיגים וכ' אשר גורמים לבלאי מואץ ביותר ובסופו של דבר לנזק כבד למכללים אלו. יש לי ויטארה ואין איתה כל בעית יציבות בגשמים כנראה שיש לך בעיה באחד המתלים או במערכת ההיגוי בשום אופן אל תשלב ל 4X4 בכביש. בהצלחה

ShayBerger

New member
ומה לגבי גרנד-ויטרה

האים ניתן לשלב H-4 בכביש רטוב או שקימת אותה הבעיה. הבלימות בכביש רטוב מסוכנות לנהג לא מנוסה (אישתי קיצרה אחוריים של סובארו לאחרונה). האים נסיעה ב H-4 יכול לשפר את איכות הבלימה בכביש רטוב.

רוזוב

New member
יש לי פתרון פשוט לנושא -

סעו יותר לאט בגשם !!! כל רכב נורמלי מאבד מיכולת אחיזת הכביש והבלימה בזמן שהכביש רטוב. אני מניח שזה לא חדש לאף אחד. ג'יפים מטבעם הם יותר גבוהים ( ולכן פחות יציבים ) ויותר כבדים ( ולכן בולמים על מרחק גדול יותר ). לדעתי ויתקן אותי רוני אם אני טועה- מרבית הג'יפונים ( ראב 4, פרילנדר וכו' ) בנויים לנסיעה קבועה ב-4X4 וכאן אין דילמה. לחלק מהג'יפים יש מצב 4X4 ספציפי לכביש ( פג'רו אם אני לא טועה ) , ולחלק נוסף ( ויטרה, ניסן טראנו ועוד ) יש מצב 2X4 לכביש, 4X4 גבוה ונמוך שניהם לשטח. ושילובם על הכביש עלול לגרום נזק מכני לרכב מכיוון שמגיעה אנרגיה לגלגלים שאין לה לאן לברוח ( כל נושא הדיפרנציאל המרכזי ). בכל מקרה - מה שאני בא להגיד : אם אין לך 4X4 לכביש אז סע 2X4. וגם הכל כתוב לכם בספר רכב ששוכב ומעלה אבק בתא כפפות. לי אישית יש טראנו - בגשם אני פשוט נוסע כמו סבתא זקנה ( לא מעכב את התנועה לכל אלה שיקפצו.... ) ושומר המון מרחק ונכנס בעדינות לסיבובים - ואז הכל בסדר. בקיצר- סעו לאט ובזהירות. טל. נ.ב - רוני - טבע הדברים יצרו איתך קשר?

-רוני-

New member
היי טל, צודק הג'יפונים בדרך כלל

אינם מצוידים בידית שילוב מקסימום יש להם LOW בנוסף אך הם כל הזמן משולבים, ובאמת שיסעו לאט טבע הדברים עדיין לא יצרו קשר

uvald3

New member
שילוב 4X4 בויטרה

כדאי לדעתי קודם כל לקרוא את הוראות היצרן. יש שם הוראות מפורטות בנושאים רבים שווה את המאמץ. לפי הוראות היצרן אם מדובר בכביש ממש רטוב דינו כשטח בוצי ורצוי לשלב ל- 4H דבר זה מגביר את האחיזה בכביש יבש או כזה שרק נראה קצת רטוב אין לשלב ל-4X4 יובל

למעלה