שאלה לגבי נינ'יטסו!

Morters

New member
שאלה לגבי נינ'יטסו!

אנשים, אני חייב לדעת מספר דברים על נינג'יטסו. קודם כל, האם זו שיטת הלוחמה של הנינג'ות??? בשיטה הזאת אני לומד להתגנב? איזורים רגישים? ודברים כאלה? אני מקווה שתענו לי בהקדם!

נינג'טסו

שלום, זאת אמנם הפעם הראשונה שלי בפורום, אך אעיז ואענה לך בכל זאת... אומנות הלחימה שמוכרת היום כנינג'יטסו (Ninjutsu) הינה בעצם שם כולל למשפחה גדולה של שיטות לחימה (מעל 10 שיטות שונות). שיטות אלו היו בשימוש (ביפאן ובסין) של, החל מסמוראים, דרך שכירי חרב ומרגלים וכלה בפיראטים. אי לכך, לכל שיטה מאפיינים ודגשים שונים. כיום, בית הספר הנפוץ בעולם לנינג'טסו הינו בוג'ין קאן (Bujin Kan) (יש עוד כמה קטנים יותר) והוא מאחד 9 שיטות הנלמדות במקביל. משום כך, הנינג'יטסו הינה שיטה אקלקטית, הכוללת טכניקות המוכרות מאומניות לחימה שונות כגון, אייקידו, ג'ודו, קונגפו ועוד... בנוסף לכך,נלמד השימוש בכלי נשק מסורתיים (מקלות חרבות וכד') ומודרניים (אקדחים, סכינים וכו'). הבהרה חשובה: הנינ'גיטסו לא קשורה לסרטי הנינג'ה המוכרים בשום אופן!!! אם אתה רוצה ללמוד לעוף באוויר לך לקורס טייס...
מקווה שעזרתי, קובי.

../images/Emo45.gif, חוץ מנקודה אחת:

אם אתה רוצה לעוף באויר, עליך לזרוק את עצמך על האדמה! ולהחטיא. והפרחים, כמובן, לדאגלאס אדאמס

נציגי אקב"ן?... מישהו?...../images/Emo26.gif

OK - אז ככה: 1) שם נוסף לנינג'יצו הוא בודו טאי-ג'יצו. 2) בארץ - הארגון (בוג'ין-קאן) התפצל קלות ל-3: * בוג'ין-קאן ישראל (מוטי נתיב) * בוג'ין-קאן צפון (יעקב חזן) * ו... ארגון-קבוצות/בודו נינג'יצו (יוסי שריף) כנס לאתר שלהם - תוכל לקרוא עליהם לא מעט... אני מניח שבזמן הקרוב ייכנסו אנשים שמתאמנים שם - יתקנו את כל הטעויות שאמרתי, ויגידו לך איך שם...

BUDO

השם המלא הוא "נינג'יטסו - בודו טאי-ג'יטסו" בודו = רוח לחימה. טאי- ג'יטסו = טכניקה של השימוש בגוף. נינג'יטסו = אומנות ההתגנבות. והפירוש הוא "אומנות לחימה של טכניקת התגנבות" (תרגום חופשי מאד...) ידוע ממקורות עתיקים, כי כלי הנשק העיקרי של הנינג'ה, היה לא אחר מאשר מגבת מגולגלת היטב, אשר גרמה לכאבים נוראיים בכל הדיודות אשר בצדו השמאלי של היריב הדכאוני... אכן, זצ"ל...

בתי ספר לנינג'טסו

אכן, אלו בתי הספר העיקריים של בוג'ין קאן בארץ (יש עוד כמה, של קוגה ריו וכד'). שלושתם יצאו מבית מדרשו של דורון נבון (שיהאן). מרכז וצפון דומים מאד בגישה, אקב"ן יותר קרביים. מצורף קישור לאתר של מוטי (מרכז). כרגע אין אתר פעיל לצפון, אז אם אתה רוצה פרטים מדוייקים (מדריכים, מקומות וכו') תשאל.

שים-לב... הוא שאל...../images/Emo26.gif

הוא שאל על בודו נינג'יטסו... נראה לי שזה השם שאקב"ן משתמשים בו, לא?... ("ארגון-קבוצות, בודו נינג'יטסו")

למעלה