שאלה לגבי מתגיירת

ערנארן

New member
שאלה לגבי מתגיירת

ברשותכם יש לי שתי שאלות... 1) האם זה נכון שכאשר גוי מתגייר אז הוא כמו תינוק שנולד והוא מקבל נשמה חדשה ויהודית. 2) השאלה השנייה היא : כאשר מכירים מישהי או מישהו מכירים בן זוג , והולכים למקובל כדי לדעת אם הוא המזל ואם הוא מתאים, אז מה לגבי בחורה שאמורה להתגייר? האם גם לפני הגיור שלה אפשר לדעת אם היא המזל? או יכול להיות שלפני הגיור היא לא המזל שלי ואחרי הגיור הדברים יכולים להשתנות? ובבקשה ממכם עוד שאלה... האם מקובלים יודעים את העתיד או רק מה שקורה עכשיו???

אין לי תשובה בשבילך, אבל יש לי שאלה

שקשורה.. למה בנאדם צריך ללכת למקובלים כדי לבדוק אם האנשים מתאימים? התאמה בין שני אנשים זה משהו שצריך להרגיש מבפנים, ואף מקובל לא יכול להגיד אם המזלות יסתדרו. לפי אמונתי-פנייה שכזאת למקובלים למינהם היא מעיין עבודת מזלות (עכו"ם). נותנים למזלות כוח יתר על המידה. כי הרי מה שיקבע את ההצלחה של הקשר הוא הבחירה/הבחירות שיעשו בני הזוג במהלך החיים. (האדם קיבל מאלוהים את זכות הבחירה!!!) ונוסף על כך- אם אתה בוחר להסתמך על המזלות- אתה מסיר מעצמך אחריות ("זה מה שצריך לקרות", "ככה זה היה אמור להיות", "זה הגורל", "אין לי שליטה על זה"..) זה לא אמור להיות ככה. עוד משהו שאני אומרת, אתה יכול להתייחס לזה ברצינות, או סתם להניח לזה- אבל אם אתה צריך שמקובלים יגידו לך אם הקשר הזה הוא קשר טוב, ושיש לו עתיד- זה אומר שאתה לא בטוח בעצמך ובקשר הזה. כאילו אתה צריך שמישהו יתן לך אישור. אני חושבת שזאת טעות. אם זה היה קשר אמיתי,טוב וכו'-לא היית צריך שום אישור. היית מרגיש לבד שזה זה!

א77

New member
בקשר למזל

ממש לא מקובל [לפחות אצלי] ללכת למקובל לבדוק במזל. ישראל הם למעלה מן המזל. היינו שיהודי בכל רגע מרגעי חייו הוא או בירידה או בעליה. והכל תלוי לפי מעשיו. הוא אכן נולד במזל מסויים, אבל הוא מיטיב או מקלקל חלילה. הנה לדוגמא, הרי הנולד במזל מאדים יש לו קשר לדם, אולי שפיכות דמים. יהודי הקשור למזל מאדים, הרי שבידו להיות מוהל, או שוחט וכו'. גר שנתגייר כקטן שנולד דמי. וכבר דנו בזה בשו"תים מה יעשה גר שנתגייר, ושיש לו קשר עם הוריו הביולוגיים,ף האם יש לו לכבדן? ובעיקר היוצא מהדברים הוא, שודאי יש לו לכבדן, אבל לא בשביל כיבוד אב אלא קידוש השם וכיבודו כיולדו. שהרי כבד את אביך ואת אמך, וכי הגוי אינו מכבד? וא"כ מה ההבדל בין היהודי שמקיים את המצוה לגוי המכבד אביו ואמו. אלא שהיהודי בכיבוד הוריו מקיים מצוה כהנחת תפילין ושמירת שבת, סוכה ומצה וכו'. הגוי בכבדו הוריו נהג בנימוס ובהגיון. ועוד משהו חמוד. גר שנתגייר כשעולה לתורה אומרים לו יעמוד פלוני בן אברהם. כי אברהם אב המון גויים גייר המון. ובבדיחה, מיהו יעמוד אברהם בן אברהם כשקוראים לו לעלות? זה אברהם אבינו כי הוא עצמו גר צדק. שבתא טבא.

MichaLaB

New member
ערנארן ...

1. כן. 2. קודם כל כדאי שתדע שהרב קובע את ההתאמה בהתאם לתורת הנומרולוגיה. כידוע אם מישהי/ו מתגייר משנים את שמו. וערך האותיות משתנה. דבר שני ההתאמה יכולה לבוא עם המון צירופים, ז"א שיש מלא התאמות שיכולות להיות מבחינת זוגיות, לפני הנישאין וגם אח"כ. 3. שום מקובל לא יודע את העתיד! גם לא את שלך !!! אתה זה שמנווט אותו בעזרת הקב"ה. שתיהיה לך שבת שלום וחג אורים שמח :)

ערנארן

New member
אני מודה לכולכם! אבל...

אני מודה לכולכם על ההתיחסות. אבל על סמך מה אתם נותנים לי את התשובות שנתתם לי? האם זה על ידי דעתכם האישית??? או ממה שאתם למדתם?

אני מסכים עם דעתו של א77...

אין שום סיבה ללכת ל"מקובלים" לבדיקת המזל. מעטים מעטים הם מקובלי אמת - הרוב הם שרלטנים וחבל שתפול ברשתם.

למעלה