שאלה לגבי מרטיני

שאלה לגבי מרטיני

מה זה לעזאזל מרטיני? אם מישהו מבקש ממכם מרטיני אתם שמים לו מרטיני ביאנקו עם קרח? או שמערבבים ורמונט עם גין ומגישים בכוס מרטיני? האם מרטיני ביאנקו זה למעשה ורמונט שמעורבב כבר עם גין? ולמה יש מקומות שמגישים מרטיני בכוס מרטיני וכאלה שמגישים בכוס נמוכה עם קרח,האם מומלץ לשמור את המרטיני ביאנקו במקרר? אודה לכם על היחס

an3c

New member
בילבול קטן

כשמישהו מבקש מרטיני נקודה, הוא מתכוון למרטיני-הקוקטייל כלומר, וורמוט וג'ין בכוס מרטיני (יש המון וריאציות לקוקטייל). מרטיני ביאנקו זה בכלל וורמוט (יבש, מתוק וכו...). מרטיני זה רק שם החברה שמייצרת את הוורמוט.ליתר דיוק, מרטיני אנד רוסי זה שם החברה. כמו שניתן למצוא גם וורמוט צ'ינזאנו. וורמוט מגישים בכוס נמוכה (לוובול/אולדפאשנד) עם קרח. לשמור במקרר או בחוץ החלטה שלך. בקיצור, הסיבה לבלבול היא מקרית בהחלט. לחיים.

MidNight Flame

New member
יש לציין שכשמכינים את הקוקטייל ניתן

להכין אותו בעזרת וורמוט של חברת "מרטיני" או חברת "צינזנו".

אז תן לי להבין

אם מישהו מבקש ממני מרטיני אני אמור לערבב ורמוט וגין האם אפשר לערבב מרטיני ביאנקו עם גין לצורך הקוקטייל מרטיני? ושוב מה ההבדל בין מרטיני ביאנקו למרטיני שנעשה על ידי ערבוב ורמוט וגין?

siete

New member
פשוט תשאל!

אם הם רוצים קוקטייל מרטיני או וורמוט. עדיף לשאול מאשר לנחש.

an3c

New member
כנראה לא קראת טוב את מה שכתבתי

אז הנה אני אכתוב שוב. מרטיני ביאנקו זה וורמוט! מרטיני זה השם של החברה שמייצרת את הוורמוט, הקשר היחיד שלה לקוקטייל מרטיני שנעשה על ידי ערבוב ג'ין ווורמוט הוא שבקוקטייל מרטיני משתמשים בוורמוט, זהו. כאשר מבקשים ממך מרטיני, אתה מכין את הקוקטייל, מערבב ג'ין עם וורמוט(אתה יכול להשתמש במרטיני ביאנקו כי זה וורמוט, או בצ'ינזאנו כי זה גם וורמוט) כאשר מבקשים ממך מרטיני ביאנקו, אתה מוזג וורמוט לכוס. ולשאלתך, כן אתה יכול ואף אמור לערבב ג'ין עם מרטיני ביאנקו כדי ליצור את הקוקטייל מרטיני ביאנקו (כי מרטיני ביאנקו זה וורמוט) ונסכם סופית. מרטיני-ג'ין+וורמוט. מרטיני ביאנקו=וורמוט, מרטיני-שם החברה שמייצרת את הוורמוט. מקווה שזה היה ברור.

LaDjA

New member
לא ממש.

אם אתה רוצה להניח למה התכוון הלקוח כשהוא פשוט אמר "מרטיני" - אין שום בעיה שתניח שזה הקוקטייל. אבל לפחות תניח שמדובר בצורה הקלאסית יותר שלו! הקוקטייל הקלאסי הוא "מרטיני יבש" ויש להכינו עם צ'ינזאנו דריי או מרטיני אקסרא-דריי (או כל וורמוט יבש אחר) ניתן גם להכין את הקוקטייל עם וורמוטים אחרים - אבל אז הוא כבר לא יהיה הקוקטייל הקלאסי (בדיוק כמו שמרגריטה צריכה להיות עשויה עם מיץ ליים ולא עם פסיפלורה!) וורמוט מגיע בשלוש גרסאות (עקריות - יש עד כמה צדדיות אבל נתעלם מהן): יבש (דריי/אקסרא-דריי), לבן מתוק (ביאנקו), או אדום מתוק (רוסו). שתי יצרניות הוורמוט העקריות בעולם הן צינזאנו ומרטיני & רוסי. לשתיהן יש מרטיני בכל אחת משלוש הווריאציות.

an3c

New member
זה לא מה שהוא שאל.

הוא רצה לדעת מה ההבדל בין מרטיני ביאנקו למרטיני הקוקטייל. ולא עם איזה וורמוט צריך להכין את המרטיני הקלאסי. לשאלתו ואפילו הוא כתב את זה, מרטיני הקוקטייל זה ג'ין+וורמוט נקודה. אם זה דרי, אקסטרה דרי, מרטיני אנד רוסי או צינזאנו זו לא הנקודה. אבל אחלה תוספת של מידע.

LaDjA

New member
מצאתי!

רציתי להוסיף קודם גם את הלינק הזה, אבל רק עכשיו מצאתי אותו.

an3c

New member
וואי, עשיתי איזו טעות הדפסה קטנה

שתעלה לי ביוקר. אני אכתוב שוב את התשובה כאן. מרטיני ביאנקו זה וורמוט! מרטיני זה השם של החברה שמייצרת את הוורמוט, הקשר היחיד שלה לקוקטייל מרטיני שנעשה על ידי ערבוב ג'ין ווורמוט הוא שבקוקטייל מרטיני משתמשים בוורמוט,(ושבמקרה לחברה קוראים כמו לקוקטייל) זהו. כאשר מבקשים ממך מרטיני, אתה מכין את הקוקטייל, מערבב ג'ין עם וורמוט(אתה יכול להשתמש במרטיני ביאנקו כי זה וורמוט, או בצ'ינזאנו כי זה גם וורמוט) כאשר מבקשים ממך מרטיני ביאנקו, אתה מוזג וורמוט לכוס. ולשאלתך, כן אתה יכול ואף אמור לערבב ג'ין עם מרטיני ביאנקו כדי ליצור את הקוקטייל מרטיני (כי מרטיני ביאנקו זה וורמוט) ונסכם סופית. מרטיני-ג'ין+וורמוט. מרטיני ביאנקו=וורמוט, מרטיני-שם החברה שמייצרת את הוורמוט. מקווה שזה היה ברור.

forestdevil

New member
טוב, אז גם אני אנסה.

הדבר הכי טוב שתוכל לעשות (וזאת מכיוון שהקהל שלך פה בארץ מבין באלכוהול בעיקר כי הוא שמע מאח של החבר הכי טוב של גיסתו שמרטיני זה טעים..) כאשר מבקשים ממך "מרטיני" זה לשאול! "קוקטייל מרטיני, או וורמוט?" (זה התפקיד שלך) אם ענו "קוקטייל" - אתה מכין קוקטייל = ג'ין + וורמוט דריי. אם ענו "וורמוט" אתה שואל "איזה". בד"כ בארץ התשובה תהיה "HUH..."
? (יענו - מה אתה רוצה ממני?!) אם לשאלה הראשונה התשובה תהיה "מז'תומרת קוקטייל או וורמוט? תביא מרטיני" אתה יכול להיות רגוע כי אז בטוח שאתה בישראל. אה... קוקטייל מרטיני מגישים בכוס מרטיני. וורמוט ביאנקו (הלבןוהמתוק) נהוג להגיש בלוו-בול. (לפעמים גם קרח ולפעמים גם לימון). תהנה.

D r a m b u i e

New member
ד"א יש עוד המון חברות

שעושות וורמוט טוב. ברברו, נויילי פראט, ואפילו הוורמוט הישראלי, של כרמל שיכול להתאים, אם כי ברור שהוא פחות טוב. בכל אופן וורמוט זה לא רק צ'ינזנו ומרטיני.

למעלה