שאלה לגבי מערכת עיכול

noonni

New member
שאלה לגבי מערכת עיכול

היי,

מערכת העיכול שלי רגישה לפירות וקטניות, אכילה שלהם גורמת לשלשולים. ככל הנראה גם לתינוקת שלי יש בעיה דומה.

אני לא מעוניינת להשלים עם המצב והייתי שמחה לבדוק כיוון של טיפול ברפואה האלטרנטיבית. יש לכן רעיונות? לי ולה (היא בת 10 חודשים)

טאוֹ

New member
פנייה לטיפול

את יכולה לפנות לטיפול אצל מטפלים עם ידע בתזונה - נטורופתים, מטפלים ברפואה סינית ועוד.
האם מדובר בכל סוגי הפירות והקטניות, או בסוגים מסוימים? ואיך נראית התזונה שלכן מעבר לנ"ל?
האם תמיד היתה לך את הרגישות הזאת? אם לא, מתי היא הופיעה?

תזונה נכונה

היי

לאנשים עם מערכת עיכול "חלשה" אכן קשה לעכל פירות וירקות טריים, קטניות וכו'
יש צורך לחזק את מערכת העיכול כדי להקל עלייה את העיכול - אפשר לעשות זאת דרך טיפול בתזונה שתותאם במיוחד בשבילך ובשבילה, צמחי מרפא ודיקור
בלי לעשות איבחון מקיף אני יכולה כבר להמליץ על תזונה שלמערכת העיכול קל יותר להתמודד איתה
להעדיף ירקות מבושלים ולא טריים, עדיף בישול ארוך, אידוי וכו' ,
דוגמא ירקות כתומים כמו דלעת, בטטה, גזר מבושלים - מחזקים את מערכת העיכול - האדמה ברפואה הסינית וקלים לעיכול
לאכול ארוחות בשעות מסודרות, ארוחות קטנות , בלי יותר יותר מידי מרכיבים ותבלינים יעזרו גם כן לחזק את המערכת
יש לי עוד הרבה המלצות וכמובן התאמה אישית של התזונה הכי חשוב במקרה זה

האם התינוקת יונקת ולכן את אומרת שהיא סובלת מאותו הדבר או שהיא אוכלת מוצק ואת רואה בעיות בעיכול?
כדאי להוסיף זרעי שומר, אניס להקלה

רפואה שלמה, אמילי

אתר www.emilyclinic.com
דף פייסבוק http://www.facebook.com/emily.clinic

0 אור 0

New member
טיפול משולב

במקרה של רגישות למזונות מסויימים , צריך להכנס לעומק הסוגיה - יש מצבים שבהם הפתרון הוא לזהות את המזונות המזיקים לך ולבנות תזונה טובה בלעדיהם ויש לא מעט מצבים בהם הפתרון הוא לטפל בגורם שמביא את מערכת העיכול לדחות המזונות האלו ולהגיע לבריאות טובה ויותר וגם לעיכול טוב יותר.
גם במקרה הראשון, יש עבודה של דיוק למצוא איזה מזון או צירוף לא מתאימים, בלי לפסול מסביב את כל הפירות והקטניות שרובם כנראה דוקא כן יתאימו.
במקרה השני, צריך למצוא מטפל אשר משלב מספר שיטות שאחת מהן היא תזונה, על מנת שיוכל להתמודד עם הבעיה מכל הכיוונים.
ממה להזהר?
יש תזונאים (גם קליניים וגם נטורופתים) שעובדים בצורה שטחית לפי תפריטים מוכרים לבעיות ידועות ולא נכנסים לעומק הבדיקה של מקור הבעיה. המטפלים האלו מתאימים מאד למרבית המטופלים שגם הם מעדיפים להסתפק בפגישה קצרה עם מטפל ולצאת עם הנחיות ברורות ותפריט מסודר, ולא להתחיל תהליך שיכול לפעמים להיות ארוך, להשתנות מעת לעת, ולדרוש ממך לבחון את עצמך , לנהל יומן תזונה ולהקשיב לגוף.
איזה שיטות?
האמת היא שמכיוון שמקור הבעיה לא ידוע כרגע, אז קשה לדייק איזו שיטה הכי מתאימה. לכן כרגיל אמליץ למצוא מטפל טוב בקרבת מקום מגורייך - המטפל חשוב יותר מהשיטה.
כיוונים אפשריים שהייתי חושבת עליהם:
1. קינסיולוגיה / איפק - שיטה שיש בה התמקדות מיוחדת בנושא של זיהוי רגישויות למזון והתמודדות אתן
2. נטורופת רב תחומי שבין התחומים הנוספים לתזונה אצלו רפלקסולוגיה , צמחי מרפא ושיטות אנרגטיות - שילוב מנצח בשבילי
3. כמובן גם רפואה סינית מאפשרת שילוב דומה למה שהזכרתי בסעיף 2 , כשאת הרפלקסולוגיה מחליף הדיקור

ינוקא1

New member
המודעות זה הדבר הכי חשוב

והצעד השני הוא פשוט להימנע מהמזונות הללו.
לא לכל אדם מתאימה כל תזונה , ואין "מצווה" שחייבים לאכול קטניות או פירות.

קטניות למשל , זה מזון שעושה "גזים" לרוב האוכלוסיה , ומזון שלא צרכנו אותו במשך רוב האבולוציה שלנו כמין.
זה שהוא עושה "גזים" זה אומר שככל הנראה הוא לא כל כך בריא לרובינו (ויסלחו לי אלו המודדים מזונות רק לפי ערכם התזונתי וכדומה).

כנ"ל לגבי פירות , לפי הרמב"ם למשל רצוי להמעיט בפירות . ציטוט :

"לעולם ימנע אדם עצמו מפירות האילנות, ולא ירבה מהן אפילו יבשים, ואין צריך לומר רטובים; אבל קודם שיתבשלו כל צורכן, הרי הן לגוף כחרבות. וכן החרובים, רעים לעולם. וכן הפירות החמוצין רעים, ואין אוכלין מהן אלא מעט בימות החמה ובמקומות החמין. והתאנים והענבים והשקדים טובים לעולם, בין רטובים בין יבשים, ואוכל אדם מהן כל צורכו; אבל לא יתמיד אכילתן, אף על פי שהן טובים מכל פרי האילנות."

יתכן שיש אנשים שעבורם זה כן בריא , אך אם הגוף שלך מאותת לך באופן ברור שזו לא התזונה עבורך , למה לשנות את זה ?

יש אנשים שככל הנראה מערכת העיכול שלהם מתאימה לאקלים קר , שם אין הרבה פירות והתזונה היא בעיקר בשרית.
כך חיו בני האדם בעידן הקרח אלפי שנים , וכך חיים עד היום בארצות קרות מאוד.
אם זה ה"סוג" שלך אז מה שאת צריכה לאכול זה בשר ושומן מהחי , וזה מה שבריא עבורך ולא פירות וקטניות.

hal767

New member
פירות מזון חשוב וחיוני.

קטניות אפשר ולא חייבים.
אני מניח שישנם פתרונות לבעיה, אלא שיש להכירך הייטב לפני שמיעצים, והפורום הזה אינו המקום המתאים לכך.

כמה טיפים כלליים:
פירות יש לאכול כשהקיבה ריקה לחלוטין. חשוב שיהיו מגידול אורגני.

קטניות יש להביא לנביטה, שאחרת הם אינם ברי עיכול תקין.

חשוב להקפיד על צירופי מזון נכונים כדי להחזיר את מערכת העיכול לתקינות.

noonni

New member
תודה לכולן- אוסיף פרטים

אנחנו טבעוניות לחלוטין.
הבת שלי מגיל חודש וחצי לא יונקת וניזונה מתמ"ל צמחי.

לי בוודאות יש רגישות, לגביה לא ברור, כבר יומיים שהיא אכלה רק פורמולה ועדיין משלשלת. אשמח לשמוע כל רעיון.

hal767

New member
גם טבעונות יש לבצע נכון.

אני בדעה שתזונה טבעונית נכונה היא התזונה הטובה ביותר. חשוב לדעת להשתמש נכון בעקרונות התזונה הזאת ולהתאימה נכון לפרט. העובדה שאת סובלת מהבעיות המפורטות בשאלתך מצביעה על כך שמשהו בתזונתך אינו מותאם לך נכון.
מה שאת מציינת כרגישות עלול לא לבוא לידי ביטוי כשהתזונה שלך תהיה מתאימה לך.

תחליפי החלב הינם דרך גרועה להזין תינוקות, ויש לשימוש בהם השלכות לא טובות. בטבעונות ישנה דרך להזין תינוקות שאינם יונקים במזון טבעי איכותי המהווה תחליף הולם לחלב האם.

freearth10

New member
הרגישות היא לא בהכרח פיזית

היא הרבה פעמים מגיעה כתגובה ריגשית מודעת או לא מודעת.
האם תמיד היית רגישה לכל הפירות או שלאט לאט נעשית רגישה לעוד ועוד פירות?

תקפידי לאכול את הפירות שעתיים אחרי הארוחה או חצי שעה לפני הארוחה.
וניתן גם לעשות בדיקת רגישויות וכמו כן לברר את הסיבה להופעת הרגישות ולשחרר אותה.

מאיה

למעלה