שאלה לגבי מעלית

tuktik

New member
שאלה לגבי מעלית

היי לכולם,

מדובר על דירה מקבלן לכן זה קצת קשורה לפורום :)

אני מתעניין בדירה שמוגדרת כפנטהאוז. העניין הוא שהדירה יחידה בקומה והמעלית נפתחת אל תוך הבית! כלומר יהיה לי מפתח (או כרטיס) שבאמצעותו ורק באמצעותו המעלית יכולה להגיע לקומה שלי, והדלת נפתחת היישר אל הבית!
אני מאוד חושש מזה משום מה... גם בהיבט של ביטחון (כמה קל לפרוץ דלת כזו מתוך המעלית? כמה קל לעקוף הגנות ממוחשבות כאלה או לעבוד על המחשב באמצעות מפתח/כרטיס מזוייף?)

יש לציין כי קיימת גם דלת רגילה אשר ניתן להגיע אליה ברגל, באמצעות המדרגות (מדובר על קומה 2).
למעשה, אף אחד לא יכול להגיע אלי הבייתה אלא אם הזמנתי אותו מראש ואפשרתי למעלית להגיע אלי כאשר הוא מצלצל לי באינטרקום מלמטה.

מה דעתכם? אני מפחד שמדובר בגימיק שנשמע מנצנץ ומדליק אך בפועל אני אצטער עליו. אתם מכירים מישהו שזה קיים אצלו? (אשמח לדבר איתו אם זה אפשרי!)

יתרונות- מצויין לאוהבי פרטיות, נחשב מפואר, נחשב יוקרתי.
חסרונות- מרגיש לי פרוץ/חשוף, חשיפה לתקלות/ונדליזם, לא נפוץ ולכן לא ברור לי איך נראים החיים עם דבר כזה.
חבל שלא ניתן לקבל את הבית עם דלת מסורתית והדילמה הייתה נחסכת.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים!

רשר

Well-known member
מנהל
אין דלת שלא ניתנת לפריצה, הסידור שלך מוכר ואמין

tuktik

New member
זה בטוח

הבעיה היא שכל פירצה קוראת לגנב, וגנב כשקוראים לו, הוא בא.

&nbsp
אתה ברמת העקרון ממליץ לא לפסול בית על דבר כזה? ממה שאתה מכיר, זה גם פרקטי ונוח או כמו כל גימיק, מעצבן אחרי שבוע?

tuktik

New member
אגב

שאלות נוספות שעולות הן:
איך משכפלים מפתח כזה במידת הצורך?
מה קורה אם חברת המעליות נסגרת מסיבה כלשהי?
המעלית יכולה בטעות להתבלבל ולשלוח לי מישהו היישר לסלון?

&nbsp
אני מניח שיש עוד שאלות שאני אולי כלל לא מודע אליהן. אני לא חובב הרפתקאות כאלה ומכאן ההתלבטות.

רשר

Well-known member
מנהל
תכנן בעיצוב הדירה מבואה נעימה עם דלת בטחון

אגב הסידור עם המעלית קיים גם בקומות ביניים כשרוכש יחיד רוכש את כל הקומה וכן מאוד מקובל במשרדים בין ע"י מפתח פיזי, קודן, זהוי טביעת אצבע,,,

tuktik

New member
קודם כל תודה על ההתייחסות :)

מה הכוונה בדלת בטחון? בצמוד לדלת המעלית תהיה עוד דלת כניסה?
אני לא מבין איך זה ייתכן טכנית. יש משקוף אחד, לדלת של המעלית. אני לא רואה איפה ניתן להלביש עוד דלת.
או שהתכוונת ליצור אחרי דלת המעלית מעין לובי פנימי בתוך הבית? יותר מידי התעסקות בעיני, עלות כספית גבוהה, איבוד שטח בדירה ועוד...
&nbsp
אגב, עכשיו עולה לי שאלה של בידוד, הרי מעבר לדלת שלי, יהיה הפיר של המעלית. אני מניח שדלת מעלית לא מבודדת רוח ורעשים כמו דלתות פנים רגילות. לא?
&nbsp
זה נשמע מבחוץ כמו צרות של עשירים אבל אני ממש מבואס מהסיטאוציה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

גם אני חושבת כמו רשר

בהנחה שתיקח מעצב פנים/אדריכל לעיצוב הפנים של הבית, הוא יתכנן מבואה עם דלת בטחון (ש"ע פלדלת).
נכון שמפסידים שטח, אבל לא נראה לי שתוכלו לישון בלילה בשקט בלי זה...

לחלופין, אם רוצים לוותר על מבואה ו"לבזבז" שטח מינימאלי מהדירה, אז מתקינים אחרי המעלית דלת רשת דקורטיבית עם מנעול. נתקלתי בכאלה בבתים (פרטיים) בפריז. אחרי הדלת של המעלית, שנפתחת מבפנים (בפריז לא תמיד זה אוטומטי...) יש דלת נפחות יפה עם מנעול. מי שאין לו מפתח נשאר במעלית.

הנה תמונה של משהו כזה
http://www.intohistory.com/wp-content/uploads/2015/01/Ixelles_C_.jpg

tuktik

New member
היי מיכל

רשת דקורטיבית, נשמעת לי כדקורציה בלבד ופחות נותנת מענה לצורך של בטחון שאני מצפה לקבל מדלת

אין לי התנגדות עקרונית לייצר מבואה. אני מצרף גם פה חלק מהתכנית כדי שתוכלי לראות איך זה נראה. אם כבר, מבואה נותנת פתרון גם ל"בעיית" הרעש/רוח.
&nbsp
אני אגיד לך את האמת, כואב לי הלב לקנות בית ואז להתחיל לבנות מבואה שבספק איך זה יראה וירגיש בפועל. אני מחפש לשלם ולשכוח....
&nbsp
שימי לב שזה יצריך להסתובב תמיד עם 3 מפתחות! אחת למעלית, אחת לדלת הרגילה דרך המדרגות ועוד מפתח לדלת של המבואה. לא יודע...
&nbsp

רשר

Well-known member
מנהל
לאור התוכנית אין כל בעיה ליצור מבואה ואף סתם דלת

על המעלית שתפתח בבוקר ותסגר בערה לקרת הלילה כך שבמשך היום אינה מהווה מטרד,
בנוסף לכל בעיות המפתחות יש פתרונות מאוד פשוטים החל ממפתח אחיד וכלה בסידורים אלקטרוניים (צ'יפ, אצבע, קוד הקלדה, זהוי קול, זהוי תמונה,,,)

tuktik

New member
היי רשר

אם זה לא מסובך מידי להסביר דרך הפורום, אז איך בדיוק יוצרים דלת על מעלית? הדלת צריכה קיר מצדדיה אני מניח

אני לא מחבב פתרון שהוא "קומבינה". אני מעדיף גם לשלם יותר ושתהיה לזה צורה. השאלה אם זה פתיר במינימום כאב ראש ולא במחיר פסיכי. כי אם כן, זה יכול להיות פתרון סביר.
&nbsp
לגבי סידורים אלקטרוניים למינהם- אני לא רואה איך יש לי בכלל SAY בנדון. זה לא שהקבלן יתייעץ איתי האם המעלית תפתח עם קוד, עם כרטיס, עם טביעת אצבע...
&nbsp
לגבי מבואה, סיקרנת אותי! באיזה מיקום היית מעביר את הקיר?
בין הקיר של המעלית לקיר של השירותים?
או בין הקיר של המעלית לקיר של של דלת הכניסה מהמדרגות?
אולי מתווה אחר שאני לא רואה?
אפרופו, איזה קיר זה אמור להיות? גבס?
&nbsp
המון המון תודה על העזרה!!!
&nbsp
&nbsp
&nbsp

רשר

Well-known member
מנהל
ראשית "אף מילה עם הקבלן" אחרת הוא ירכב על ארנקך ולא ירפה

קבל מפתח והתחל לגור בדירה,
אם תרגיש צורך תזמין כל שתרצה ישירות אצל יצרן כלבבך
לעניין המעלית פנה ליצרן שלה
דלת יתקין כל מתקין דלתות ואם צריך הוא יכין משקוף הרחקה של 10 ס"מ מדלת המעלית,

גבס הוא גימור לקיר ולא הקיר או החוזק שלו אותם תוכל לבחור בהתאם להחלטות מול המתקין

מי מונע ממך להוסיף דלת ? אתה יכול לחשוש עד מחר

זה סידור מקובל בפנטהוזים .
אם הייתי גנב הייתי צונח לך למרפסת ,, איך תמנע את זה ?
כנגד גנבים יש כלב אזעקה וביטוח..או מלכודת שתלכוד\תחשמל
אנשים לא רצויים.

tuktik

New member
אני לא מהנדס

אבל אני לא רואה היכן בדיוק אפשר להוסיף דלת. להוסיף איפה בדיוק?
&nbsp
החשש מגנבים הוא רק חשש אחד כאמור.
מה לגבי בידוד אויר ורעשים?
מה לגבי תקלות? כמה עולה לשכפל מפתח? מה קורה עם מחר חברת המעליות פושטת רגל?
אנשים שחיים עם מעלית כזו מרוצים או לא מרוצים בד"כ?
&nbsp
יש לא מעט סימני שאלה ואני לא אוהב סימני שאלה :)

גלמיש1

New member
בידוד ממה ? איך יהיו במעלית רוחות שצריך לבודד מהן?

אני מבינה את החששות שלך, אבל אין להן בסיס במציאות (ככל שידוע לי) .
אם אתה מודאג מאד אתה יכול לעשות דלת /סורג על גבי המעלית, שניתן לפתוח מתוך המעלית. יש משקוף אחד אבל לרוב הוא מושקע בקיר המעלית, ככה שאפשר להוסיף דלת במישור החיצוני.
אפשר גם לתכנן את הדירה ככה שתיווצר מבואה קטנה מחוץ למעלית, ואחריה תהיה דלת.
ואם נאה הדירה בעיניך, ונאים השכנים, ורק המעלית מפריעה לך כל כך - אתה יכול לסגור אותה לגמרי בסורג, או קיר גבס, ולא להשתמש בה. תעלה קומה בח.מדרגות.
אם תעלה תכנית אולי נוכל לייעץ בענין.

רוחות במעלה הפיר

לא בתוך המעלית, אלא בהקף של גוף המעלית יש רוח שמגיעה מלמטה בלחץ. לא נתקלת בזה מעולם?

&nbsp

tuktik

New member
בידוד מרעש בעיקר

אבל אולי גם מרוח.
אמנם הרעש הוא מתנועה של המעלית מתחת לקומה שלי אבל אני מניח שזה עדיין מייצר רעש. אני אשב בסלון ואשמע את המנוע?

לעשות דלת על גבי המעלית- מעבר לזה שזה נשמע לי מסובך ומסורבל בגלל בעיית המשקוף והמרווח שדלת נוספת תצטרך (כולל הידית), זה גם נשמע לי לא בטיחותי לפתוח דלת עם מפתח *מתוך* מעלית שנפתחת ונסגרת.

לגבי מבואה- אני מצרף תצלום ואני אשמח לשמוע מה אתם ממליצים
. ניתן לראות שם את מיקום המעלית ומיקום דלת הכניסה דרך המדרגות...

אם אני צריך לסגור אות המעלית לגמרי ולעלות ברגל, אז לא אקנה את הנכס וזהו.
אין סיבה לשלם מחיר יקר בין היתר בגלל שהמעלית היא כזו, ולעלות ברגל עם קניות, ילדים קטנים, אנשים מבוגרים שצריכים לבוא לבקר וכו'.

גלמיש1

New member
שמע - אתה לא רוצה את מה שיש, אבל ם לא רוצה להשקיע בשינוי

ולא רוצה לעשלות ברגל...אז מה אתה מצפה שנוכל לעשות?
אני לא רואה בעיה בפתיחת דלת במפתח מתוך המעלית - הלא דלתות המעלית לא נסגרות כשיש מישהו בפתח גם אם הוא עומד שם שעה.
אני גם לא חושבת שיש בעיה עם יצירת מבואה חדשה בבית. המעלית לא נפתחת ללב הסלון אלא למובלעת צדדית שקל לתחום אפילו בקיר זכוכית.
אני גם לא רואה בעיה לעלות ברגל קומה... אבל זו אני.
&nbsp
&nbsp
יתכן שהבעיה אצלך היא התסמונת של תוחלת התועלת (כהנמן וטברסקי - תורת המשחקים) במובן שאם המעלית היתה ממוקמת במבואה מלכתחילה , בדיוק במיקום שלה עכשיו, היית קונה את הבית בשמחה, כי היה שם כל מה שאתה רוצה - מעלית עד הדלת, מבואה, ופנטהאוס.
אבל - עכשיו שהמבואה הזאת היא חלק מהדירה שלך (שטח זעיר אמנם) - פתאום מעצבן לאבד אותו ולתחום אותו כמבואה?
&nbsp
אני הייתי תוחמת קיר מקצה השרותים , מול דלת הכניסה, ואל קצה המעלית. את דלת הכניסה הייתי משיגה קצת החוצה, רק בגלל שאתה לבד בקומה וממילא אף אחד לא מגיע לשם.

tuktik

New member
אני בהחלט מוכן להשקיע בשינוי

אבל בפרופרוציה מסויימת.
אצלי בבניין (מעלית בת 12 שנים בערך) המעלית נסגרת די מהר גם אם את בפנים. אדרבא, גם אם אחסום את העינית, תוך שתי דקות היא תנסה להסגר בכל זאת! ואז תפתח שוב.
&nbsp
אין לי בעיה לעלות ברגל. אין לי בעיה לחיות גם בדירת 3 חדרים בלי מעלית ובלי מזגן. אני קונה דירה בבניין עם מעלית מסיבה מסויימת. חוץ מזה, לשלם על בית עם מעלית כדי לעלות ברגל. זה קצת מצחיק וקצת בזבוז, לא?
&nbsp
יש הבדל בין מבואה חיצונית (שנבנתה על ידי הקבלן) למבואה פנימית (שאני צריך לבנות).
אם המעלית הייתה ממוקמת במבואה חיצונית אז כן, הייתי שמח כי זה דבר אחר לגמרי בעיני גם מבחינת שטח וגם מבחינת התעסקות של הקבלן בבניית המבואה, ולא שלי. בנוסף, מבואה פנימית באה על חשבון המטראז' שאני משלם עליו.
&nbsp
מה שמעצבן (אגב, אני לא מתעצבן. עוד לא קניתי שום דבר
) זה לא רק לאבד את השטח (דבר מעצבן לכשעצמו) אלא להשקיע סכום לא קטן של כסף על דירה ואז עוד סכום על פתרון יצירתי שאני לא יודע איך יראה ואיך ירגיש בפועל. מה, לא היה מציק לך אפילו קצת? אבל אני דווקא זורם איתו.
&nbsp
הפתרון שלך למבואה הוא מעניין אם הבנתי אותו נכון (ליצור מבואה מלבנית כזו) השאלה אם בכלל יש מקום למשחק עם דלת הכניסה... את חושבת שזה אפשרי? משהו באינטואיציה אומר לי שלא.
&nbsp
אני מודה לך מאוד על העזרה

גלמיש1

New member
אז זהו שמדובר על שטח מזערי - כמטר מרובע לערך.

שאמת שאין לזה משמעות בשטח הדירה.
לגבי התעסקות עם קבלן וכו - זה כמעט הסטנדרט היום בקנית דירה, לקחת ייעוץ מאיש מקצוע לפני הרכישה/לפני קבלת הדירה. בפרויקטים יש תפקיד ייעודי לזה שנקרא שינויי דיירים וזה בגלל שאנשים מבינים שהדירה הנה לפעמים רק מעטפת שצריך להתאים אותה לצרכים, החל מעדכון כמות ומיקום נקודות החשמל, שידרוג המטבח וכו...ועד לשינויים מבניים. שינויים שאם מתכננים לפני בנית הבנין הם עולים פחות כסף ופחות בלגאן.
במקרה שלך אני לא רואה בעיה בהוספת קיר מבואה, בין אם הוא בנוי זכוכית או אחר.
&nbsp
אבל אם זה מהווה מכשול וכל מה שאתה רוצה זה מעלית בח.מדרגות ליד הדלת, כרגיל, אז יש בודאי המון אופציות כאלה בסביבה. חבל להסתבך עם משהו שלא יהיה כמו שאתה רוצה.

למעלה