שאלה לגבי מס הכנסה

njy21

New member
שאלה לגבי מס הכנסה

אני רוצה להתחיל לעשות רפלקסולוגיה לאנשים באופן פרטי (שיבואו אלי הביתה). אני חייבת לפתוח ישר תיק במס הכנסה? (עוד אין לי לקוחות, ואני רוצה לבדוק אם זה הולך לפני שאפתח את התיק) או שעד סכום מסויים שמרוויחים בחודש, לא צריך לפתוח תיק במס הכנסה? או בכלל לא צריכים לשלם מס הכנסה...

אמדר

New member
החוק היום מחייב פתיחת תיק מיידית

כמובן שאם לא הולך ניתן לסגור את התיק. יש כמובן לפתוח תיק גם במע"מ וביטוח לאומי וכן לנהל ספרים.

תחכה עד שיגיעו לקוחות

בינתיים תוציא כרטיסי ביקור, תפרסם את עצמך ותראה איך העניינים זורמים. ברגע שיגיע הלקוח הראשון, תלך למס הכנסה ומע"מ, תפתח תיק, תוציא פנקס חשבוניות ותתחיל לעבוד. תזכור שאסור לקבל שקל מבלי להוציא חשבונית. לא שווה להסתבך. עד 64,002 ש"ח מחזור בשנה אפשר להיות עוסק פטור וכך לא לשלם מע"מ ולא לקבל החזרים ממע"מ. החישוב במס הכנסה הוא חישוב שנתי על כל הרווחים. בהצלחה

njy21

New member
תודה על התשובה!

לא אני ממש לא רוצה להסתבך, ואין לי כוונה לעבוד בלי שפתחתי תיק. פשוט עד עכשיו פנה אלי מישהו אחד, ואני נפגשת איתו השבוע. אחרי שאפגש איתו, ואראה שזה מסתדר, אפתח למחרת את התיק. אני פוחדת שלא יגיעו הרבה, ובמס הכנסה יקבעו לי לשלם אחוז מסויים כל חודש, שיהיה מעבר לכמות האנשים שיגיעו. פתחתי כבר תיק במע"מ של עוסק פטור. את זה עשיתי. אחרי שאני אפתח תיק במס הכנסה אני אמורה לעדכן את הביטוח לאומי שאני עצמאית? זה מה שאמורים לעשות שם?

כן

אחרי שתפתחי במס הכנסה, תעדכני את ביטוח לאומי. בעקרון אם עובדים עד כ 4 שעות ביום או שמרווחים כמה אלפים בודדים לחודש אז יש פטור מביטוח לאומי. צריך להכנס לאתר שלהם ולראות היכן את ממוקמת מבחינת החבויות. אם את פטורה כדאי לשלוח מכתב הצהרתי, כדי שלא יבואו אליך בטענות. אם את צריכה לשלם כמה גרושים, כדאי לקפוץ לשם, ולקבל פנקסים לתשלום.

למעלה