שאלה לגבי מסגרת

peri 101

New member
המשך התלבטות

זו בדיוק הסיבה להתלבטות שלי, האוכלוסיה הקשה הזו. קשה לי לקבל את זה שהילד נמצא כל היום (עד 6) בין ילדים כאלה. מה שראיתי ב"צורי" זה ילדים מתקשרים כמו שאת אומרת, ילדים חמים וחברותיים, אבל בבית הספר במקום מגורינו אני פחות רואה את זה, הרוב אינם מדברים בכלל. אני גם חוששת שהוא מבין ורואה שמשהו לא בסדר עם האנשים שסביבו. המצב שלהם גם לא מעודד תקשורת. כתבתי לך בהודעה הקודמת עוד לפני שקראתי את ההודעה הזו שלך, מה אמרו על כך בגן. איך משנים תוצאות אבחון מאוטיסט למפגר? מי קובע? והאם יש בכלל אפשרות לכוון את זה? שרית , תודה רבה לך על ההתייחסות.

peri 101

New member
אותה תחושה

גם לנו ניתנה הרגשה לא נעימה בפגישת ההכירות. יצאנו משם בדיוק באותה תחושה שהילד פשוט לא מצא חן בעיניה, וזה די מפתיע בהתחשב בעובדה שהיא מכירה את הבעיות מקרוב באופן אישי-פרטי.

peri 101

New member
שאלה לגבי מסגרת

רציתי לשאול האם מקובל או נכון לשלוח ילד אוטיסט לבית ספר למפגרים (פיגור בינוני עד עמוק) למרות שאינו מפגר? בכיתתו מצויים ילדים המוגדרים כמפגרים אבל עם קווים אוטיסטים. האם הדבר עשוי להזיק לו למשל על ידי כך שילמד התנהגויות בלתי רצויות?

anidnd

New member
מה השיקול?

למה להתפשר על הרמה הקוגניטיבית של הילד אם אינו מפגר? מה השיקול שעומד מאחורי החלטה כזאת?

peri 101

New member
השיקול הוא

מהגן התקשורתי הופנינו לבי"ס יחדיו בתל-אביב ווהוזמנו לשיחת היכרות עם המנהלת של יחדיו והיועצת בבית הספר עצמו. לאחר כמה דקות שהילד לא היה נינוח בחדר, התרוצץ והתקשה לשבת, להיענות ליועצת ולמנהלת, ולשחק בקוביות, וראו שהוא לא קל בלשון המעטה (הוא גם היפר אקטיבי וגם דיספרקטי), המליצה לנו המנהלת על בי"ס קרוב שנקרא "הצורי". נסענו משם ל"צורי" והתברר לנו שזו מסגרת של פיגור, אבל פיגור קל. הילדים שם קבלו אותו יפה, חבקו אותו, נתנו לו יד ודברו אתו, וזה קנה אותנו, כי במסגרת של אוטיזם זה לא קורה בין הילדים. אז אם כבר פיגור, אז מסגרת כזו יש לנו בעיר מגורנו קרוב לבית ועם מספר קטן של תלמידים עם יחס אישי, אבל שם לומדים ילדים עם פיגור בינוני עד קשה. מאז אנחנו בהתלבטות אם עשינו את ההחלטה הנכונה בעיקר בכל פעם שאנחנו רואים את המקרים הקשים בבית הספר הזה. אנחנו כל הזמן מתלבטים בינינו לבין עצמנו מה לגבי ההמשך... מבחינת התפשרות על הרמה הקוגניטיבית - לפחות בשלב הזה אני הייתי שמחה אם ילמדו את הילד דברים בסיסיים, ללכת בעצמו לשירותים, לשבת ליד שולחן, להתארגן ולאכול בעצמו, וכל ההרגלים שמלמדים גם ילדים מפגרים. לקרוא ולכתוב, אני לא יודעת אם היו מלמדים אותו במסגרת לאוטיסטים (אולי אני טועה).

anidnd

New member
נשמע שאתם די שלמים

עם ביה"ס "צורי". לצערנו הרב, לעתים הילדים שלנו מתפקדים ברמה נמוכה יותר מהרמה הקוגניטיבית שלהם כפועל יוצא של הלקות הראשונית שלהם. שווה לבדוק מה הדגשים באותו בית ספר, מה תוכנית הלימוד והאם הם ערוכים להתמודד עם הקשיים הנוספים שמציב ילד עם PDD (שהם לא תמיד מנת חלקם של ילדים הלוקים בפיגור). בכל מקרה, אתם לא צריכים לעשות לאנשי המקצוע את החיים קלים, ולהעביר את הילד ל"צורי" רק בגלל שלביה"ס לא נוח להתמודד עם ילד לא קל. הייתי מתייעצת בכובד ראש עם הפסיכולוגית הקלינית שמלווה אתכם בגן התקשורתי, ומנסה להבין איתה את השיקולים לכאן או לכאן, ולהיעזר בה בקבלת ההחלטה. בהצלחה לכם!

peri 101

New member
עדיין לא שלמים

יכולנו באמת לעמוד על כך שייכנס ליחדיו, אבל הרגשנו שפשוט המנהלת לא רוצה אותו, ואם נכניס אותו באווירה כזו למרות רצונה - לא נראה לי שהוא יקבל את הטיפול הטוב. זו הרגשה כזו שכאילו שעושים לנו טובה. היא מעדיפה לקבל ילדים שקטים, לא היפר אקטיביים, שניתן ללמד אותם ביתר קלות, ולא להתמודד עם ילד רב-בעייתי שצריך לרדוף אחריו ולהשגיח עליו השגחה אינטנסיבית כי הוא לא יושב רגע במקום אחד. אם בני אובחן כאוטיסט והופנה על ידי הגן ועל ידי ועדת ההשמה ליחדיו, סימן שזה המקום עבורו. האם הוא הילד האוטיסט היחיד שמתנהג כך? האם בי"ס יחדיו אינו מחזיק ילדים כאלה? בגן לא הייתה פסיכולוגית קלינית שטיפלה בו, אלא עובדת סוציאלית, והיא השתוממה ואפילו קצת כעסה כששמעה על החלטתנו להכניס אותו למסגרת פיגור. אנחנו עדיין בהתלבטות ולקראת סיום השנה זה הולך ומתגבר. בכל מקרה אני מודה לך על ההתייחסות. תודה

peri 101

New member
בית הספר יעבוד אתו

ביה"ס יעבוד אתו על כישורי חיים, צרכים בסיסיים, כמו ללכת בעצמו לשירותים, לשבת ליד שולחן וגבולות, אבל לא כללו בתוכנית האישית שלו (לפחות לגבי השנה הזו שהיא השנה הראשונה שלו) קריאה וכתיבה.

ומה זה נותן לו מבחינת תקשורת?

ללכת לבד לשירותים / לתקשר טוב יותר / לקרוא ולכתוב.... מה נראה לך חשוב יותר עבורו כרגע?

yankale

New member
לא נראה לי לשלוח אותו ליחדיו

לא נראה לי שמתאים לשלוח את הילד ליחדיו עם כל הכבוד. המסגרת המתאימה לילד היא מסגרת התורמת לכל תהליכי ההתפתחות שלו הן קוגנטיבי והן חברתי וכמובן קיום מטלות רגילות לכל ילד כמו ללכת למכולת לבד, ללכת לשרותים לשחק בחצר הבית ולדעת לחזור הביתה דברים כאלה. לדעתי יש לשאול בבית ספר אחר נסו לדוגמא את בית ספר אילנות ברמת אביב לדעת בעלי מקצוע , לא מנסיון , רצוי לבדוק אפשרות ללמדו שם.

yankale

New member
הכוונה שלי לא לשלוח לצורי בטעות

רשמתי לא לשלוח אותו ליחדיו. אני לא מכיר את יחדיו.

peri 101

New member
תודה

ינקלה, אני מודה לך על התייחסותך והמלצתך. אתה בעצם מחזק את תחושתי האינטואיטיבית. תודה

למעלה