מסאג' מטריד
שלום לך, נאמרו כאן באמת כל-כך הרבה דברי טעם, שאיני רואה מקום להוסיף אלא רק להדגיש מספר נקודות. איני יודע מה בדיוק עמדת החוק בנושא ניצול/הטרדה/תקיפה על רקע מיני, למרות שראיתי שבתשובה לשאלה שלך, הבהירו בפורום נפגעי/ות תקיפה מינית את
ההבדל בין הטרדה מינית לבין תקיפה מינית. ההגדרה כאן חשובה מההיבט המשפטי, אבל חשובה לא פחות היא הרגשת חברתך, וכבר כתבת שההרגשה היתה רעה מאד. אז לגבי צעדים מעשיים, נראה לי שהם מסוכמים ב
תשובה של יעל, כלומר: לפנות לבית המלון ולדווח על העניין, ולפנות (שוב) למרכז סיוע לנפגעות/נפגעי תקיפה מינית. התשובה שקיבלתם אינה ראויה, לדעתי, וכדאי לפנות שוב (אפשר אולי לפנות בשמה, בשיחה הראשונה). אני מציע גם לקרוא בשנית (ובפתיחות) את הודעותיהן של SideKick, עירית, נאוה והאחרים שהציגו נקודת מבט נוספת; למיטב הבנתי, הדברים נאמרו
למען אותה אשה שנפגעה ובשום פנים ואופן לא נגדה. כמו שאני הבנתי את הדברים, לא היה בהם דבר וחצי דבר שאמור היה להוריד מאחריותו של המעסה, או להטיל אשמה על כתפיה של חברתך, גם אם הגבולות שלה לא ברורים. הדברים נאמרו (שוב - ככה אני הבנתי את זה) כדי לנסות להבין איך אפשר להימנע מכך בעתיד. לגבי המעסה - ואגב, "עיסוי ספא מפנק" אינו טיפול! ואני מקווה ומניח שזה ברור הן לאלה שנותנים אותו והן לאלה שבאים לקבל אותו (אבל אולי אני שוב אופטימי מדי?
) - יש לברר באמת מה בדיוק הוא עשה שם, ולדאוג שלא תהיה לו ההזדמנות לחזור על כך בעתיד - על-פניו, זה נשמע מאד לא טוב מה שקרה שם. גם אם יש שרירים קרובים לחזה שחשוב לטפל בהם, "טיפול מפנק" בספא לא אמור לעשות זאת אלא אם כן מוגדר וברור לשני הצדדים שזהו עיסוי אירוטי, וזה בהחלט לא היה המקרה הנדון. תיאום ציפיות והסבר לגבי העיסוי, בפרט שהוא נעשה בעירום מלא (הסדין לא ממש רלוונטי לצורך העניין, בדיעבד), היו מונעים הרבה עוגמת נפש.