שאלה לגבי מניה דיפרסיה

שאלה לגבי מניה דיפרסיה

אביו של בעלי חולה מאניה דיפרסיה. האם יש אפשרות לדעת אם גם בעלי נושא את הגן הזה? האם יש אפשרות לדעת אם הילדים שלנו נושאים אותו? תודה מראש לעונים.

jinjetta

New member
אני לא מתמצאת בנושא הגנטי

מבחינה תיאורטית אם נמצא הגן האחראי למאניה דפרסיה (לא יודעת אם זה אכן קרה), אז אפשר לבדוק אם הוא קיים. בפועל אני לא יודעת על בדיקות כאלו שמתבצעות (בדיקות גנטיות מתבצעות למחלות תורשתיות מסוימות, ולא עושות סקירה כללית). אני לא מכירה את הסטטיסטיקה לגבי התורשתיות שבהפרעת מצב רוח. אני רק תוהה, מה זה משנה? נשאוּת אין פירושה שהמחלה תתפרץ בהכרח..

poldi

New member
עד כמה שידוע לי

לא כאיש מקצוע, כל הנושא הגנטי של מחלות הנפש הוא די מעורפל. לא אותר עדיין גן ספציפי המשוייך למחלת נפש כל שהיא לאו דוקא מאניה דפרסיה. יחד עם זאת ידוע שמחלות אלה עוברות במשפחה. ההסתברות להעברת המחלה היא יותר סטטיסטית מאשר מבוססת על חוקי התורשה. תנסי לשאול ב doctors בפסיכיאטריה, שם עונה פסיכיאטר והוא יכל לתת לך תשובה יותר מבוססת. www.doctors.co.il .

ה ד ס י ת

New member
מניה דיפרסיה

בתי אף היא סובלת מהפרעה זו. במשפחתי הקרובה יש גם בני משפחה נוספים עם אותו סיפור.אצל כל אחד זה מתבטא קצת אחרת, אבל נמצא. הרופא הפסיכיאטר שאבחן את ההפרעה של בתי, טען ללא צל של ספק שהמחלה היא תורשתית. לגבי בעלך... יכול להיות שיש לו נטייה או שהוא נשא רדום של ההפרעה. נדמה לי שאין דרך לאתר גן ספציפי, ולעשות טיפול , מלבד כלל הזהב שהוא תמיד נכון. לחיות טוב, להימנע ממתחים /עומסים...לאפשר מנוחה, רגיעה, הרפיה. חיים מאוזנים.

למעלה