שאלה לגבי מנהל עסקים

שאלה לגבי מנהל עסקים

מה ההבדל בלימודים לתואר ראשון במנהל עסקים לתואר שני? אם מישהו מקבל תואר ראשון בתחום מסוים ורוצה לקבל תואר שני במנהל עסקים, זה יותר קשה הבנתי אבל במה זה מתבטא? החומר שונה לגמרי?

החומר אינו שונה לגמרי אבל יש הבדל

באופן כללי ככל שתחום הלימודים בתואר הראשון רחוק יותר ממנהל עסקים / כלכלה יש לעשות השלמות רבות יותר. תפיסת העולם של תואר שני במינהל עסקים היא להכשיר מנהלים ולפתח חשיבה ניהולית, תוך הדגשה של תת-תחום מסויים. בתואר ראשון מתמקדים יותר ומכינים את הבוגרים לתפקידים ברמת כניסה (entry level) בארגונים.

הבנתי...

זאת אומרת שאם אני עושה תואר ראשון בעיצוב (אופנה או תעשייתי) יהיה לי קשה יותר ללמוד לתואר שני במנהל עסקים? זה בכלל תופעה מוכרת?

H20

New member
זה מקובל שבוגרים בתחומים שונים

(לאו דווקא עיצוב, אני לא מתמצאת בתחום בכלל) יעשו תואר שני במנהל עסקים. למעשה, תואר ראשון בניהול (מנהע"ס) הוא חדש יחסית.

קשה יותר זה עניין סובייקטיבי

תצטרכי להשלים קורסים בתחומים כמו כלכלה, סטטיסטיקה, ואחרים. זה לוקח זמן ועולה כסף. בלימודים לתואר עצמו תחשפי לדברים שמן הסתם לא עסקת בהם בלימודי התואר הראשון באופנה או בעיצוב, אבל אלה לא דברים שבשמיים כל זמן שאת מוכנה להשקיע מאמץ בלימודים. מצד שני הרקע שלך יגרום לזה שתביאי לכיתה תובנות מתחום אחר לגמרי שייתכן שיעזרו לאחרים להרחיב את ההבנה שלהם. ולשאלתך האחרת - לדעתי חשוב מאד לעבוד קצת לפני שלומדים לתואר שני במינהל עסקים. החיים הם הכנה מצויינת ללימודים. בכל מקרה כדאי שתשוחחי עם יועצי הכוונה במוסדות השונים לפני שאת מקבלת החלטה. בהצלחה!

המון תודה...

עזרת לי

למעלה