שאלה לגבי מלווה

Cervantes

New member
ממממממממהההההה? מה הסיכוי? מי שקיבל

רישיון בגיל 17 יש לו חצי שנה מלווה?

MrJacKasS

New member
אתה צוחק נכון ??

תגיד לי שאתה צוחק !! אבל המלווה שלי נגמר לפני שאני בן 17.5 !! נו בבקשה תגיד לי שאתה עובד עליי !!

MrJacKasS

New member
רגע ..

אז אני אקבל את הפלסטיק רק כשאהיה בן 17.5 ????? בגלל זה הרישיון הזמני תקף לחצי שנה ???? מה ?!? יש לי מלא חברים שהסתיים להם המלווה לפני שמלאו להם 17.5 והם נוסעים בלי מלווה !! כולם עוברים על החוק ???????

offirla

New member
הרישיון הזמני...

הרישיון הזמני הוא לחצי שנה, כי כך נקבע בחוק. באם החברים שלך עוברים על החוק - אז כנראה שכן. בכל אופן, הנושא הזה הועבר לבחינה משפטית.

offirla

New member
אני ממש לא צוחק...

וכרגע הנושא הזה עבר לבחינה משפטית על-ידי מספר גורמים (בניהם גם מחלקת התביעות של המשטרה והפרקליטות, רשות הרישוי ועוד...), כי מישהו כאן טעה ובגדול... כשיהיה לי עדכון, הפיץ אותו אליכם. הבדיקה המשפטית הזו נולדה, בכדי למנוע מצב שבו חברות הביטוח ינסו לברוח ולא לקחת עליהם אחריות במקרה של תאונה. במקרה זה, תשלום פיצויים לנפגעים יחול על הנהג החדש שחייב במלווה, והיא באותה עת ללא מלווה. שימו לב, ונהגו על-פי החוק, עד לקבלת הבהרות משפטיות בנושא.

MrJacKasS

New member
אני מעדיף להאמין למנהל הפורום

אין מצב בחיים שזה נכון. וגם אם כן, אני לא מתכוון לחכות חודשיים נוספים, למה מה קרה? אם זה אכן כך, אני ממליץ לכולם להתחיל ללמוד נהיגה ביום ההולדת 17 (ולא 3 חודשים לפני יום ההולדת), כי אז סתם יהיה לכם מלווה לחצי שנה (או שלא).

danidrum

New member
אני משער שהוא לקח את זה ממקור ישן

ככה זה היה פעם, בתקופה של לפני 5 שנים בערך.

offirla

New member
אתה צודק... משרד התחבורה הוא הדפוק

סעיף 12א1(2) קובע כך: לא ינהג נוהג חדש ברכב מנועי, למעט אופנוע, טרקטור וטרקטורון, בחודשיים הראשונים מיום שניתן לו רשיון נהיגה, אלא אם כן יושב, במושב שלצדו, מלווה. ואילו סעיף 12א3, מתקן מ- 2 חודשים ל- 3 חודשים: "הוראת שעה - בתקופה של שנתיים שתחילתה ביום י"ז בחשוון ה'תשס"ה (1 בנובמבר 2004) - יקראו את סעיף 12א1 לפקודה כך: (א) בסעיף קטן (ב), במקום "בחודשיים הראשונים" יבוא "בשלושת החודשים הראשונים"; (ב) בסעיף קטן (ה), אחרי "סעיף זה" יבוא "וסעיף 12א2"; "

Daemonlior

New member
תודה רבה..

אני מבין שלקחת את החוק הזה מאתר המשטרה..? יש לך מושג היכן ניתן למצוא קובצי חוקים נוספים?

offirla

New member
דווקא הפעם טעית...

בתור מתנדב אז יש לי קבצי וורד של חוקי התעבורה * פקודת התעבורה * תקנות התעבורה * לוח התמרורים השלם בנוסף אני מקבל עידכונים שוטפים מאתר הכנסת. לגבי חוקים נוספים, את רובם תוכל למצוא על-ידי שימוש די פשוט ב- גוגל.

למעלה