שאלה לגבי מלווה

Daemonlior

New member
שאלה לגבי מלווה

אני בטוח שראיתי איפשהו אזכור לגבי זה, אבל אני פשוט לא מוצא.. בכל אופן, לשאלתי: במידה ואני נוהג עם מלווה, הוא חייב לשבת במושב שלצידי? או שמספיק שיהיה ברכב? לפי מה שמצאתי באתר של משרד התחבורה: "חלה עליכם חובת מלווה למשך 3 חודשים מיום הוצאת הרשיון. נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים, אלא אם כן, יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה" לידו לא חייב להיות במושב שלצידו.. תקנו אותי אם אני טועה?

Daemonlior

New member
תודה לאבן שושן..

אני אשמח אם למישהו תיהיה תשובה טובה יותר..

Daemonlior

New member
מה שלא ברור זה...

איך פירשת את המילה "לידו" כ-"לצידו" "ליד" בפרוש מילוני: "סמוך ל-, קרוב ל-" (פתח אבן שושן, במקום להתיימר להיות אחד כזה) לידו מצידי יכול להיות גם על השמשה הקדמית.. ברור יותר?

BobLirs

New member
חחחח...../images/Emo118.gif

מצטרף לשאלה..[אף פעם לא חשבתי על זה.. =]

MrJacKasS

New member
הנהג המלווה חייב לשבת

לצידו של הנהג החדש, כלומר, בכיסא הקידמי שליד הנהג. קיצור כמו מורה הנהיגה.

MrJacKasS

New member
למה אתה קטנוני ?

כתוב לך במפורש שעל המלווה לשבת ליד הנהג החדש. לא מאחוריו, לא מתחתיו, לידו. מה גם שהשאלה הזו נשאלה פה כמה וכמה פעמים ומומחי הפורום ענו את אותה התשובה שלי.

Daemonlior

New member
תארתי לעצמי

שמישהו יאמר שאני קטנוני.. אבל אני מצד שני טוען שזו זכותי לדעת.. =) לא עיניין של קטנוניות.. "כתוב לך במפורש שעל המלווה לשבת ליד הנהג החדש. לא מאחוריו, לא מתחתיו, לידו" אם תשים לב, יש שגיאה לשונית במשפט שלך, כי "לידו" כולל את "מאחוריו, מתחתיו" וכל אזור שבסמוך אליו.. אשמח אם תמצא לי ציטוט מדויק ממקור אמין שאומר שעל המלווה לשבת לצד הנהג.. וסליחה אם השאלה הזו נשאלה, אני די חדש פה, בכל אופן, אני עדיין מחכה לתשובה מדוייקת..

שים את המלווה בספסל האחורי,

יתפסו אותך ובאסה ענקית בשבילך. מה לא ברור? ברגע שמישהו יושב בספסל האחורי, ביחס לנהג הוא מאחוריו. ברגע שמישהו יושב בכסא הקדמי הימני, הוא ליד הנהג.

Daemonlior

New member
אנשים! די להתעקש!

על סמך מה אתה קובע את זה?? אני רוצה לראות חוק כתוב שאומר את זה.. ושוב אני אחזור על מה שאמרתי, "ליד משמע גם מלפניו, גם מאחורי, וגם מצדדיו" ולינאי, בקישור שנתת קיים קישור נוסף, זה בדיוק מה שחיפשתי: http://www.police.gov.il/districtmain.asp?path=/web_atan/nehag_hadash.xml תודה =) מעניין למה באתר משרד התחבורה החוק מנוסח בצורה שונה..

sweet eyes

New member
כן, אבל זה פשוט ידוע.

זה ידוע שהוא צריך לשבת ליד, ואסור שישן, או יהיה שיכור וכו'. הוא צריך להיות עירני במידה בה יוכל לשים לב למה שקורה, אחרת בעצם הוא לא ממש מלווה.. הוא סתם נוסע במכונית.

MrJacKasS

New member
זה כמו לשאול

איפה הנהג אמור לשבת. זה פשוט די ברור שלא צריך לנסח ניסוח מיוחד.

Daemonlior

New member
המממ תתפלא =)

ניסוח החוק הוא אחד הדברים היותר חשובים.. במידה והוא היה מנוסח כמו שהוא מופיע באתר משרד התחבורה.. היית יכול לנסוע עם כל אחד במושב שלצידך..

sweet eyes

New member
בסך הכל החוק הזה הוא בשבילך,

אתה מבין את הקונספט שלו, אתה לא צריך הוכחה שזה ככה ולא אחרת. [על פי ניסוח מדוקדק. שהוא ישב מאחורה, הרי אין שום אפקט אם הוא מאחורה, יהיה לו מנהסתם יותר קשה להבחין בדברים בהם הוא אמור לעזור לנהג החדש]. זה רק בשביל הבטחון שלך.

offirla

New member
בבקשה...

מתוך פקודת התעבורה 12א. רישיון נהיגה לנוהג חדש א. רישיון נהיגה לפי סעיף 11 שניתן למי שלא היה בידו רישיון לנהוג רכב מנועי תקפו יהיה מוגבל לשנתיים ובהן יראו אותו נהג חדש. ב. רשות הרישוי תחדש את רישיונו של נוהג חדש, אולם אם הוא הורשע באחת מן העבירות המניות בתוספת השלישית תתנה רשות הרישוי את חידוש רישיונו בבחינות ובדיקות שתקבע משחידשה כך את רישיונו אחרי קיום תנאים שהתנה יחולו הוראות סעיף זה כאילו ניתן הרישיון לפי סעיף קטן (א) ג. האמור בסעיף זה אינו בא לגרוע מכל סמכות של רשות הרישוי לפי הוראה אחרת של פקודה זו. ד. לעניין סעיף ה', מי שהיה בידו רישיון לנהיגת תלת אופן, קטנוע, טרקטור או מכונה ניידת בלבד, רואים אותו כמי שלא היה בידו רישיון לנהיגת רכב מנועי. 12א 1. חובת ליווי (תיקון: תשנ"ח, תש"ס, תשס"ד) (א) בסעיף זה, "מלווה" - מי שבידו רשיון נהיגה בר תוקף לאותו סוג רכב 5 שנים לפחות ומלאו לו 24 שנים, ו3- שנים לפחות - אם מלאו לו 30 שנים ואולם אדם לא ייחשב מלווה לעניין סעיף זה בעת היותו שיכור כהגדרתו בסעיף 64ב. (ב) לא ינהג נוהג חדש ברכב מנועי, למעט אופנוע, טרקטור וטרקטורון, בחודשיים הראשונים בשלושת החודשים הראשונים מיום שניתן לו רשיון נהיגה, אלא אם כן יושב, במושב שלצדו, מלווה. (ג) התיר שר התחבורה, בתקנות לפי סעיף 12, מתן רשיון נהיגה לקטין שמלאו לו 17 שנים וטרם מלאו לו ½17 שנים ברכב, כאמור בסעיף קטן (ב), לא ינהג אותו נוהג חדש ברכב, כל עוד לא מלאו לו ½17 שנים, אלא אם כן יושב, במושב שלצדו, מלווה; הוראות סעיף קטן זה יחולו נוסף על הוראות סעיף קטן (ב). (ד) רשות הרישוי תציין ברשיון הנהיגה שניתן לנוהג חדש, את התקופה שבה חלה לגביו חובת הליווי לפי סעיף קטן (ב). (ה) הוראות סעיף זה וסעיף 12א2 לא יחולו על חייל או על שוטר, הנוהג רכב, במסגרת מילוי תפקידו בשירות, מכוח רשיון נהיגה בר-תוקף מטעם צבא הגנה לישראל או מטעם המשטרה, ולעניין זה יחולו ההוראות החלות על נוהג חדש לפי פקודות הצבא ופקודות המשטרה. 12א2. הגבלת מספר נוסעים לנוהג חדש נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה עליו חובת הליווי האמורה בסעיף 12א1, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שימלאו לו 21 שנים, אלא אם כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה. 12א3. הוראת שעה בתקופה של שנתיים שתחילתה ביום י"ז בחשוון ה'תשס"ה (1 בנובמבר 2004) - יקראו את סעיף 12א1 לפקודה כך: (א) בסעיף קטן (ב), במקום "בחודשיים הראשונים" יבוא "בשלושת החודשים הראשונים"; (ב) בסעיף קטן (ה), אחרי "סעיף זה" יבוא "וסעיף 12א2";

MrJacKasS

New member
בפיסקה השנייה

בסעיף ג' כתוב כי אם אדם שלא מלאו לו 17.5 שנים (ללא קשר לתאריך הוצאת הרישיון) חייב במלווה עד גיל 17.5 . מה ?!?!?!?!??!?!

offirla

New member
מה אתה מתפלא...

נהג חדש, שהוציא רישיון נהיגה בגיל 17, חייב המלווה את שלושת חודשי הליווי שתקפים לכולם + תקופה נוספת עד שימלאו לו 17.5. המחשב של משרד הרישוי מחשב לבד מתי ימלאו לו 17.5 וזה התאריך שמופיע ברישיון אם 3 חודשי ליווי לא מספיקים. זה דווקא לא דבר חדש....

למעלה