שאלה לגבי מכונת פסטה

שאלה לגבי מכונת פסטה

היום התעניינתי במכונות פסטה בחנות של 4chef ברחוב קרליבך בתל אביב. יש כל מיני סוגים. נראה לי שאקנה את המכונה הידנית (לא החשמלית). הוסבר לי שם שאסור לשטוף את המכונה במים כי המתכת תחליד. רק לנקות על יבש ואולי לשמן קצת. שאלתי: לנקות על יבש? לא נשארים פה ושם שרידי בצק? ולשמן קבוע במקום לנקות? למי יש ניסיון עם התחזוקה השוטפת של המכונה הזו? כי אני די מהסס.

בישולה1

New member
מכונה ידנית

מכונה ידנית היא פשוטה ולא עולה הרבה.תנסה בחנויות היותר זולות כמו רשת ששת שם תמצא את המכונה ב-80 שקלים בערך.את גוף המכונה אפשר בהחלט לא לישטוף.ובעזרת פן ומגבת לחה לנקות אותה. את שאר החלקים אפשר לישטוף אם נורא צריף ואז ליבש היטב.במיוחד את החלקים של הרביולי. דבר שני במחיר שהמכונה עולה ובמידה והיא תיהיה שמישה גם אחרי ההתלהבות הראשונה אפשר להחליף כל שנה.(אצלי המכונה עומדת כקישוט על אחד ממדפי המטבח לצד אוסף של מטחנות עתיקות שאני אוספת)

בישולה1

New member
לא ניסיתילהכין בצק לפסטה אבל....

המכונה לפסטה היא בהחלט יכולה לשמש כמרדדת לבצקים אחרים.למשל לבצק פריך להכנת רולדות או לבורקיטס.(דרך אגב הכנתי את בצק האוזני המן רק עם מלח ללא סוכר בכלל והכנתי בורוקיטס ויצאו אחלה. כמו כן מהבצק המתוק הכנתי רולדות קטנות והיום היה לנו טיול עם הגן לכבוד יום המשפחה וכולם אכלו ולא הרגישו בהבדלים או בטעם מוזר.אז אולי מישהו יכול להסביר לי למה אי אפשר לאכול את המוצרים הקנויים?) צריך לידאוג לקמח את הבצק לפני הרידוד ובזמן הרידוד.

בישולה1

New member
למשל.....

הבורקס של אנחל כדורי השוקולד של אורנים הנשיקות של חכם וגם שקדי המרק שלהם.יש לכלמוצרי המאפה האלה איזה שהוא טעם לוואי בלתי אכיל.אני לא קונה כבר שום דבר מהמוכנים.מאות של שקלים הלכו בצעדים מהירים לזבל. אם קצת קצת מאמץ אפשר ליצור לבד דברים נהדרים.

נועית7

New member
אני מסכימה. ממש לא ברור למה

אפילו בשלנית מתחילה כמוני הצליחה לעשות עוגות מעולות ופיצה נורמלית, ואפילו לחם בלי טיפת מאמץ, ואת הדברים הקנויים פשוט אי אפשר לאכול... מי בכלל קונה את הלחם של אורנים שהם עוד לא הפסיקו לייצר אותו?

daniela21

New member
ניסית פעם את הלחמניות של לשובע?

אני קוראת להן "לחנק". כבדות, בלתי אכילות, הלחם אפילו יותר גרוע, טעם של תפוח אדמה דחוס. יש גם את העוגיות של חברות כמו סויה דיליטס, שהן קשות כמו חרס ולא לבעלי קיבה רגישה.. אני כבר הפסקתי לקנות את כל המוצרים האלה. גם יקרים וגם נזרקים.

ליאורט1

New member
מסכים איתכם

לא רואה סיבה לקנות גליל קטן וקפוא שמישהו החליט שזה דווקא יהיה לחם, פשוט היתה לי טעות בהבנת הנקרא של ההודעה של בישולה טעות קורה סליחה

למעלה