יש לי מטען 1 שרשום עליו Output 5V 2A והוא מיועד למחשב כף יד יש לי מטען נוסף (לרכב) שרשום עליו Output 5V 0.5A אני רוצה להטעין את מחשב כף היד באמצעות המטען השני, האם זה אפשרי או שזה עלול לעשות בעיות? תודה.
אני די בור בנושאי חשמל אז כנראה מדובר בשאלה טפשית - אבל אני אשאל בכל זאת: כשתחבר את העומס (הסוללה) לשני מקורות המתח (בעלי אותו המתח), בשני המקרים יעבור אותו זרם - נניח לצורך הוויכוח 2 אמפר. המטען הביתי מתוכנן לזרם של 2 אמפר, מטען המכונית ל 0.5 אמפר בלבד. האם מטען המכונית לא יישרף?
המטען יכנס להגבלה, לא יישרף אבל המתח ייפול. לגבי הערתך כי זמן הטעינה יגדל פי 4 - זה לא מדוייק. זה נכון שאפשר להטעין סוללה של 1.5V 2000mAH בשעה ע"י אספקת 2 אמפר בשעה או בשעתיים ע"י אספקת אמפר בלבד. אבל זה שני מעגלי מטען שונים. במקרה הנ"ל ה"מטענים" הם בסך הכל ספקים. מעגל המטען נמצא בתוך ה-PDA כולל Battery monitor והוא מתוכנן להטעין בצורה מסויימת כפי שהספק (so called מטען) הבייתי מסוגל לתת. הספק של הרכב לא יוכל לעמוד בדרישות של המטען ב-PDA
ושאר הנתונים, התיחסתי רק לנתון הזרם של הספקים. עכשיו יש את נתוני הסוללה וברור שהזמן יותר קצר. לגבי נפילת המתח, כל עוד לא ירד מתחת למתח הסוללה תהיה טעינה בזרם המקסימלי שיתן המטען, זה לא משנה עם זה 5V או 4V.