שאלה לגבי מטופלים

shira1978

New member
שאלה לגבי מטופלים

היי, אני מטפלת מתחילה וכרגע מטפלת רק בחברים וכדו'. רציתי לדעת אם יש מטופלים שנוהגים לבטא את ההנאה שלהם מהטיפול באמצעות השמעת קולות, במהלכו, לעיתים תכופות. באופן אישי לא הייתי מבטאת כך הנאה שלי מטיפול בשום אופן אבל אני אדם מאוד עצור ומופנם. יכול להיות שאנשים משוחררים יותר, שמרשים לעתצמם להתמסר, ינהגו כך במהלך הטיפול?

shira1978

New member
אנסה להסביר מעט יותר את הכוונה שלי

הקולות העלו העלו אצלי קונוטציות מיניות, בעיקר בגלל התדירות שלהן. אבל יכול להיות שפשוט יש אנשים שמתענגים כך על דברים, גם כשאינם מיניים. למשל, יש לי חברים שמתענגים על האוכל בצורה מאוד דרמטית, אז אולי אין לזה שום קשר מיני בעיני המטופל והוא פשוט כזה שמתענג מההנאות וגם מביע את זה כך.

טאוֹ

New member
קונוטציות מיניות?

טיפול עשוי להיות נעים ומהנה, אבל גניחות הנאה מתמשכות זה כבר משהו אחר. כתבת שאת מטפלת כרגע רק בחברים, אז אם מדובר בחברים קרובים את יכולה לשאול אותם מה העניין. רצוי לשאול בזמן אמת, אבל אפשר לשאול גם בדיעבד. בכל מקרה, כל דבר שמעורר בך אי נוחות בהקשר כזה צריך להדליק נורה אדומה. טיפולים כרוכים לפעמים בהתמודדויות שונות עם אי נוחות, אבל הדוגמה הספציפית שהבאת היא דבר שיש לבדוק בזהירות. האם משהו ממה שכתוב כאן נשמע לך מוכר? חריגות מיחסי מטפל מטופל

shira1978

New member
אולי

אולי לא הבהרתי עצמי כראוי (מסיקה בעקבות הקישור שנתת לי). כשאמרתי שזה מעלה אצלי קונוטציה מינית התכוונתי שהרגשתי שהדרך שבה מבטאת המטופלת את ההנאה נשמעת קצת כמו ביטוי להנאה מאירוטיקה. אין לי שום בעיה להתמודד עם ההתנהגות של החברים שלי במהלך הטיפול, יחד עם זאת אני ממש לא מתכוונת לשאול אותה מה היה פשר הענין. אני פשוט תוהה אם זו אחת התגובות שאתקל בהן בטיפול עם זרים ואם יתכן שתגובות כאלו לא תהינה כתוצאה מהנאה מינית מצד המטופל.

טאוֹ

New member
אני חושב שהבהרת את עצמך מצוין

כנראה פשוט לא הבנתי טוב
חשבתי שהעניין הטריד אותך, מסתבר לי כעת שזה לא ממש הטריד אותך, רק עורר בך תהייה... לא הבנתי דבר אחר: למה את "ממש לא מתכוונת לשאול אותה מה היה פשר הענין"?

גניחות ואנחות

במהלך טיפול זה דבר מוזר. אני מבינה למה את מתכוונת. כשהיו לי מטופלים שהגיבו כך, זה היה בגלל שהוקל להם מאוד. התרגלתי לזה. הצורך במגע גרם לזה. אנשים שהסרעפת שלהם חסומה, למשל, לוקחים פתאום נשימה עמוקה כאילו מקודם חסר להם אוויר. אבל דיברתי עם מטפלים שסיפרו שמטופלים נאנחו להם, ולקח להם זמן לקלוט שהמטופלים חשים עונג מיני בטיפול. לא יודעת מה לומר לך לגבי פתרון הקונפליקט שלך, כי דווקא המטופלים לשעבר שלי שהיו להם קונוטציות מיניות, היו די שקטים...

shira1978

New member
אופס

מה את עושה? עכשיו אתחיל לחשוד גם במטופלים השתקנים. אז מה ישאר?
))) שמחה לשמוע שיש שמבטאים כך גם מתוך הנאה תמימה. אם כי עכשיו זה מצריך ממני לזהות את המניע לכך. מורכב העסק הזה. מקווה שיגיעו אלי רק מטופלים שכבר אהיה בשלה לטפל בהם. תודה לך

למעלה