שאלה לגבי מזיגת בירה

UGenius

New member
שאלה לגבי מזיגת בירה

אמנם זאת ההודעה הראשונה שלי פה למרות שאני קורא בפורום הזה כבר כמה חודשים טובים.... ממש לא מזמן סיימתי קורס ברמנים ולפני כמה ימים במשמרת הראשונה בעבודה בתור ברמן מזגתי גולדסטאר מהחבית וכל מה שיצא מהחבית היה רק קצף.... ככה שקיבלתי כוס מלאה בקצף (וכן, כמובן שהחזקתי את הכוס ב45 מעלות והחבית לא היתה ריקה ואת הפאולנר למשל מזגתי סבבה לגמרי). בעל הבית (שהוא גם הברמן הקבוע שם בד"כ) ראה את זה ואמר לי שתמיד זה קורה כשפותחים את הברז וצריך לתת לקצף לרדת קצת איזה שניה-שתיים ואז להתחיל למזוג אבל אני לא זוכר שלימדו אותי דבר כזה בקורס אלא להפך הדגישו לנו לא להכניס את הכוס לזרם אלא לפתוח את הברז כשהכוס כבר מוכנה מתחתיו. השאלה שלי היא אם אתם מכירים את התופעה הזאת ומה אפשר לעשות בשביל להמנע\לפתור אותה... אה ועוד דבר שמתי לב שמוזגים אצלנו את המרפי'ס במזיגה אנכית. לא אמורים למזוג אותה ב45 מעלות ואז להשלים באנכית רק במזיגה שניה אחרי שהראש קצף מתגבש כמו בגינס?

rustynail

New member
תשובות!

בנוגע לגולדסטאר ולכל הבירות מהחבית בארץ כרגע מלבד סטאוטים(קילקני, מרפיס לסוגיו, גינס, בימיש וכו') מזיגה נכונה היא פתיחת הברז ולתת לזרם הקצפי הראשוני לצת ואז להכניס ב45 מעלות את הכוס.... אפשר בעזרת "תיחמון" המערכת והורדת המהירות בהנחה שהמערכת מקוררת כראוי לפתוח ישירות את הברז לתוך כוס אך זה פוגם בטעם הבירה מזיגת סטאוטים הכנת הכוס ב45 מעלות ופתיחת הברז רק אז עצירה בשני שליש המתנה ומזיגה לאחור עד הסוף.... בהצלחה!

למעלה