שאלה לגבי מזון עדיף.

neimann

New member
שאלה לגבי מזון עדיף.

יש לי שאלה- מבחינת איכות המזון, איפה בסולם נמצא התבן?
אני יודעת שתלתן מוגדר כמזון איכותי מאוד למשל ושדגן הוא איכותי פחות וכד', אז מה ההגדרה של תבן?
זה מזון טוב? גרוע?
ניסינו להביא לאחד הסוסים את האוכל הזה והוא השמין מאוד, (לפני זה אכל תלתן/דגן), העניין הוא שהוא גם התחיל לאכול סובין יחד עם התערובת אז אני לא ברור אם מה שעוזר לו זה התבן או הסובין, השאלה שלי היא אם כדאי להמשיך עם תבן? לרדת מזה לגמרי? לחזור לתלתן/דגן? אספסת הוא לא אוכל, לא קוביות ולא חציר, ניסיתי לקנות והוא לא התלהב מזה, אז אמרו לי שעדיף להשאר עם תבן+תערובת עם סובין, מישהו מבין בזה ויודע אם באמת מומלץ? עדיף משהו אחר?
תודה רבה! :)

primetime1

New member
עד כמה שידוע לי

תבן זה חציר קצוץ. את יודעת באיזה סוג חציר מדובר?
או שאת מתכוונת לבליל?

neimann

New member
אמממ לא,

גם בקבלה וגם על החבילות כתוב רק "תבן", אין יותר מזה...
הדבר היחידי שהוטרינר אמר על התבן זה שהוא ירוק ולכן הוא טוב לסוס הספיציפי הזה שצריך הרבה ירוק, השאלה אם החציר הזה באמת איכותי או שעדיף לחזור לבלות הגדולות? יש לי תמונה, זה אפשרי לזהות מה זה מתמונה או שבגלל שזה קצוץ זה בלתי אפשרי?
ומה הכוונה בבליל? מה זה? (סורי על הבורות...)
תודה על התשובה המהירה!

primetime1

New member
תנסי לברר מאיזה חציר עשו את התבן,

אני לא יכולה לענות לך אם זה איכותי יותר או פחות בלי לדעת איזה סוג חציר זה.
התבן או הבליל טובים הרבה פעמים לסוסים מבוגרים שיש להם פחות שיניים, וקשה להם ללעוס את האוכל כמו שצריך.
לסוס בריא לא צריכה להיות בעיה עם חציר רגיל.
לגבי הבליל - בליל היא מנה שמורכבת ברובה מחציר (לפעמים מסוגים שונים), עם תוספות כגון שמן, מולסה, סובין ולפעמים גם גרעינים (תלוי בסוג הבליל).
את כל זה דוחסים כשזה טרי לתוך ניילון (יש מכונה מיוחדת שעושה את זה).
הדחיסה והעטיפה של הבליל מונעות חשיפה לאוויר וככה הבליל נשמר טרי במשך חודשים רבים ולא מתעפש
(שהבלה סגורה כמובן, אחרי שפותחים צריך להאכיל בתוך כמה ימים או פשוט להוציא מהניילון ולפזר. כשהבליל מתייבש הוא לא מעלה עובש).
הבליל די שנוי במחלוקת. מניסוני האישי יש לו הרבה יתרונות, אבל לדעתי הוא לא יכול לבוא במקום חציר, אלא בנוסף.
בחווה שהסוס שלי היה בה היו מאכילים בבליל ולא היו בעיות של קוליקים, והסוסים נראו טוב.
לגבי הסוס שלך, קשה לענות בלי להכיר את המקרה, ובטח עם כל כך מעט נתונים.
אם סוס נמצא במצב גופני ירוד, יש לזה סיבה וצריך למצוא מהי. בין אם זה בעיה בריאותית או בעיה בממשק.
אני מקווה שאת עובדת עם וטרינר שאת סומכת עליו, וחלק מהתפקיד שלו זה גם לענות על כל השאלות שלך, אז את תפחדי להיות נודניקית... כי אם לא תשאלי אז איך תדעי?? בכל אופן, שיהיה בהצלחה :)

neimann

New member
תודה על התשובה!

הסוס לא מאוד מבוגר, הוא בן 13, אבל מבנה השיניים שלו גרוע, הוטרינר אמר שאת הקדמיות לא נוהגים לשייף אז הוא עושה בדר"כ רק את האחוריות (טוחנות), השיניים הקדמיות העליונות בעיקרון ארוכות מהנורמלי והן עומדות לפני התחתונות, כמו בתמונה, מה שמכנים "פה תוכי", אבל חשבתי להתייעץ עם מישהי שאמרו לי שעושה שיוף שיניים חשמלי ואנשים מרוצים אבל הוטרינר אומר שאין ממש טעם כי גם היא תשייף רק את האחוריות...נראה.
הסוס לא נמצא במצב גופני ירוד וכולם אומרים לי שהוא נראה בסדר גמור (וטרינר, מפרזל וכו', אנשי מקצוע וסתם חברים) אבל הוא לא מלא לגמרי כמו שסוס צריך להיות...לא רואים צלעות למשל אבל העמוד שדרה עוד בולט...אני סומכת על הוטרינר כי הוא הוטרינר היחידי באיזור שעובד עם סוסים וכ-ו-ל-ם משתמשים בו, גם חוות ליד וגם אנשים פרטיים והוא עובד מצויין...הוא אמר שהחציר נראה טוב כי הוא ירוק ולשלב עם תערובת...
אני תמיד נודניקית...נראה לי הוטרינר/המפרזל ממש מתאפקים לא להתפוצץ...אבל אני תמיד צריכה לוודא עם עוד ועוד אנשים רק ליתר ביטחון... אני אשאל לגבי התבן איזה סוג הוא...תודה! :)

הורסמאן

New member
הדוגמה שהבאת

היא מאוד קלה ולא צריכה לגרום לשום בעיה.

אני לא יודע מה המצב הפה של הסוס שלך, אך התמונה הזאת לא ממש מייצגת פה תוכי.

גם פה תוכי, לא ממש מפריע לסוס לאכול באורווה. במקרה קיצוני הוא יפריע לסוס לחתוך ירק בשדה.

במקרה שבו כל הלסת מעוותת, גם השניים הטוחנות, העליונות והתחתונות, לא פוגשות שורה את השניה בצורה נכונה ומתרחשת שחיקה פחות מאוזנת. את השניים האלה צריך בדרך כלל לשייף בתדירות יותר גבוהה מאשר אצל סוס עם פה רגיל. מעבר לכך, כמו שאת מתארת, לא צריך להיות לסוס שלך בעיה עם לעיסת האוכל.

את אומרת ש"עמוד השידרה עוד בולט". לא ברור אם את מתכוונת לסוס עם מבנה של גבנון גבוה, נורמלי לחלוטין, או סוס עם בטן מלאה אך מעט "נפול" ללא שרירים. מצב אופיני לסוסים שאוכלים הרבה תבן שאינו מזין.

אם תוכלי לשים תמונה של הסוס עצמו, אפשר יהיה לעזור לך קצת יותר, אך מתקבל הרושם מ"נראה לי הוטרינר/המפרזל ממש מתאפקים לא להתפוצץ" שאת דואגת קצת יותר מדי. :)

neimann

New member
:O

אוקי זה הרבה יותר גרוע מהפה של הסוס שלי, שלו ממש לא מעוות עד כדי כך...רק שיניים עקומות...לא לסת....

neimann

New member
...

לקחתי תמונה מאתר על רפואת שיניים שהייתה דומה למה שיש לסוס שלי וההגדרה שם של התמונה הייתה "פה תוכי"...סו אין לי מושג אם זה נכון או לא...

זה לא מפריע לו המצב של השיניים הקדמיות והוא מקבל שיוף באחוריות...אבל אמרו לי שיכול להיות שהבעיה היא כמו שקורה לחלק מהסוסים שבגלל המצב הזה הם לא לועסים את החציר כמו שצריך ואז בגלל זה הם לא משמינים...

צירפתי תמונה, היחידה שיש לי כאן, הוא עם אוכף אז לא רואים ממש אבל אפשר לראות באיזור הישבן איך העמוד שדרה בולט....הוא לא נפול (לפחות לא לדעתי/דעת הוטרינר) ויש לו שרירים אבל גם גבנון גבוה וגם לא מספיק שומן...
העניין היה שסוס אחר הגיע לחצר שלו ותקף אותו לפני כמה כמה חודשים (3-5 משו כזה) והוא היה מלא בפצעים וכו' וטיפולים שלמים במשך כחודשיים עם תרופות וכו' והוא מאוד הרזה אז...אבל עברו כבר כמה שבועות שהוא בריא ואוכל עם תיאבון ועדיין רואים עמוד שדרה...אבל יכול להיות שזה פשוט עניין של זמן...רק רציתי לקבל חוות דעת נוספות לגבי האוכל כדי לדעת בוודאות שהוא טוב..
ומה הכוונה בתבן שאינו מזין? אם התבן עשוי מחציר טוב רק קצוץ אז למה הוא פחות מזין מחציר? ואם הוא עם תוספת של ויטמינים וכו' אז למה הוא מוגדר כלא טוב?

אני תמיד דואגת יותר מדי, זה לא מוטל בספק...

הורסמאן

New member
הסוס בתמונה הזאת

לא נראה מספיק טוב.
הוא זקוק לעבודה וליותר אוכל מרוכז.
את אומרת שהוא היה במצב יותר גרוע, וזה סימן טוב. אבל זה לא מספיק רק לתת לו אוכל.
אם התבן עשוי מחציר טוב אז הוא לא יזיק לו, אבל תבן לא יבנה לו מסת שרירים.

jgut

New member
אני מסכימה עם מה שהורסמן כתב

השילוב של מזון גס-מזון מרוכז-עבודה, הוא שקובע את מראה הסוס.
תמונה עדכנית של הסוס, אחרי שהוא אוכל תקופה מסויימת תבן, יכולה לעזור.

פתאום חשבתי שאולי כדאי לך לבוא לכנס על התזונת סוסים שפורסם פה בפורום.

primetime1

New member
התמונה...

אני לא יודעת מאיפה להתחיל אפילו..
מה שבטוח, צעד אחד קדימה של הסוס, הוא דורך על המושכות, מנסה להרים את הראש, נתקע, קופץ אחורה ומעיף את הילדה החמודה הזאת שעליו.

Half Halt

New member
חחח איזה פסימיות...

למה החלטת שזאת ילדה? את לא מכירה ילדים שרוכבים עם חצאית?!

primetime1

New member
אני אישית לא מכירה גם ילדות שרוכובות עם חצאית

אבל אצלכם אני לא אתפלא מכלום!!

מר טווס

New member
לגמרי אפשר. עם מכנסיים מתחת לחצאית,

או עם מכנסיים רחבות (כמו מכנסי עבודה) שמעליהם חצאית קצרה.

למעלה