שאלה לגבי מזגנים

elin34

New member
שאלה לגבי מזגנים

שלום, אני מחפש לרכוש מזגנים בדחיפות לבית, המחירים עולים בימים הקרובים, ולפי מה שאני רואה יש הבדל של שקלים בודדים בין החברות. איזו חברה מומלצת? אני מחפש 4 מזגנים וחושוב , שיהיו שקטים, חסכוניים, יפים וכו'. תודה

בינא

Member
מצא חברה שממליצים עליה...

כי זה מה שבאמת חשוב. המזגנים הכי שקטים הם של "אלקו".

ITCHAKG

New member
אלקו- מובילת הליגה הלאומית

יבביתי, אני שבע רצון משלושה מזגנים של אלקטרה דגם הוואי. יש מזגנים מתוצרת חוץ כמו מיצובישי שהוא ברמת מחירים גבוהה יותר ואיני מכניסו להשוואה.

kirigamine

New member
המחיר הגבוה של מיצובישי נובע מההשקטה שלהם

יש להם מזגנים יותר שקטים באופן משמעותי יותר מכל דגם של יצרן אחר בארץ – הם מייצרים יחידות פנימיות ששקטות יותר אפילו ממאוורר Arctic Cooling 12 למארז של מחשב. נתון של 21dB הוא נתון שאין לו אח ורע בתעשייה הזו ורק Daikin ו-Fujitsu הצליחו להתקרב אליו עם 22dB. גם איכות ייצור גבוהה משמעותית ברמת הפלסטיק והשילוב של מעגלי אינוורטר ביחידות החיצוניות, שמסייעים בהפחתת צריכת החשמל ולמניעת תנודות קיצוניות בטמפ' המורגשת, מהווים חלק מעניין התימחור. אין מקום להשוואה משום שהם בליגה אחרת לחלוטין.

elin34

New member
בכל מקום שהלכתי המליצו לי על

מזגנים של LG, מה אתם אומרים עליהם? אלקו טובים באיכותם חוץ מכך שהם שקטים?

ITCHAKG

New member
עדיין ממליץ על אלקו ואלקטרה

ולגבי מליץ היושר של מיצובישי, לאור הודעותיו בעבר מתקבל הרושם, שהוא איש מכירות של החברה הנ"ל והמלצותיו בהתאם.

kirigamine

New member
You get what you pay for

נראה לי שאינך מכיר את הפתגם הנ"ל...אני רק ציינתי מה הסיבה לכך שמזגני מיצובישי יקרים!! אם לא ראית או חווית את יכולתם במו עיניך אתה לא תוכל להבין את זה . כמו שאומרים כל דבר שאתה חושב שהוא הכי טוב – הוא טוב עד שאתה רואה משהו יותר טוב. קיבלת רושם מוטעה שאני איש מכירות - והאמת היא שרכשתי לפני שנה את MSZ-FA25VA לאחר התנסות עגומה עם מזגן של יצרן מקומי. אתה נתת ראשון המלצה לפירמה מסויימת אז זה אומר שאסור לאחרים להמליץ על יצרן אחר? באותה מידה אני יכול לומר עליך שאתה עובד של אלקו-אלקטרה. לך לפורום LCD של HWZONE, שם הגורו של ה-LCD תמיד ממליץ על DELL Ultrashape 2007WFP / FP , Viewsonic VP930, Samsung SyncMaster 971P והוא צודק לגבי האיכויות של הצגים האלה. אז מה הטיחו בו באיזה תראד שהוא סוכן של היבואנים או שיש לו אינטרס אחר עיסקי? לא תראה מילה אחת על זה. עצם העובדה שהזכרתי את Fujitsu שהם גם ידועים באיכויות שלהם כ-Daikin ואשר נמכרים בישראל תחת יבואן אחר סותרת את הטענה שלך... ולמען הסר ספק אני אפנה אותך לפורום של טכנאים ומהנדסי מיזוג אוויר בריטיים, שבין היתר מייעצים שם לשואלים מה כדאי לרכוש.

kirigamine

New member
COP = 4.2 בקירור ו-4.35 בחימום

הביאו אותי לרכוש את המודל ההוא בשנה שעברה, בנוסף לצריכת חשמל של 185 וואט ב-80-90% מהזמן לאחר 20 דק' הפעלה עד לכיבוי בגלל מדחס אינוורטר בעל טווח תפוקות נרחב. ככה יוצא שעלות ההפעלה הדו-חודשית מגיעה בסביבות ה-70 ש"ח לחודשיים עבור הפעלה מרובת שעות - ואני גר בדירה טרומית עם גג בטון אבל עם בידוד טרמי פנימי. המחיר הראשוני של דגם Inverter עשוי להיראות גבוה, אבל בטווח הארוך חשבונות החשמל הנמוכים קרוב לוודאי יפצו על ההבדל. סיבה נוספת שהייתה הכי חשובה לי: אין אצל יצרנים אחרים, כולל יצרנים יפניים אחרים חוץ מ-Hitachi אפשרות לניקוי יסודי של המפוח של היחידה הפנימית עם שואב אבק מבלי לפרק את הכיסוי האקרילי, המחליף חום ו/או את כנפוני הצידוד האנכיים ובריכת מאגר מי העיבוי שמתחתיו - היחידה של המודל הספציפי הנ"ל תוכננה לכך ללא עזרת טכנאי מיזוג אוויר, ואני מבצע את הניקוי אחת לחודש עד חודשיים בקלות רבה. זה מה שבולם את התפתחות העובש ומיקרובים שאוהבים אבק לח ופולטים ריחות לא נעימים. כתוצאה מקבלים מזגן שנשאר נקי וסטרילי לאורך חייו יותר מרוב המודלים האחרים וזה היה פקטור חשוב עבורי בזמנו. אתה יודע מה אני חושב? שיש לך דיעות קדומות. אני ארשה לעצמי לשאול אותך אולי אתה מהתחום? אם כן אעשה לך טריוויה: 1) איזה יצרן מייצר מזגן VRF שמאפשר עבודה עם פאזה אחת במקום 3 ולחמם דוד מים בעת קירור בלבד? (ולא - זה לא מיצובישי) 2) איזה חברה מתכננת בעתיד להשיק מזגני אינוורטר שיעבדו על תאים פוט-וולטאים עם COP של 7? 3) האם מזגן שיכול לספק לחות בחורף ללא אספקת מים ממקור חיצוני? אם כן של איזה יצרן?

למעלה