שאלה לגבי מוצקים

שאלה לגבי מוצקים

ביומיים האחרונים תום מסרב בכל תוקף לאכול תפוח אדמה או גזר, למרות שבימים הראשונים שנתנו לו הוא הסכים לטעום קצת. האם זו תופעה מוכרת? אפשר להבין מהשאלה שלי שרק עכשיו התחלנו לתת לו מוצקים. יש למישהי טיפים? ועוד שאלה באותו נושא - האם כדאי להתחיל לתת לו דייסות (בעיקר לאור הסירוב שלו לאכול מוצק)? אני רוצה להשתמש בחלב שאוב שלי. איזו דיסה כדאי - על בסיס קורנפלור (למרות ששמעתי שזה סתם מסמיך את החלב, ללא ערך תזונתי מיוחד) או על בסיס דגנים?

אפרת_ח

New member
לדעתי, לא כדאי דייסות בכלל

את הערך התזונתי את יכולה לראות בדיוק על הקופסה, ובשאלה מה עדיף יש הררי תאוריות (קורנפלור הכי עדין, דגנים לחכות עד גיל שנה, באמריקה מתחילים עם אורז וכו´ וכו´). בכל מקרה - בכולן יש בעיקר פחמימות ותוספים, ואני מאמינה שתינוקות צריכים חלבון כמו שיש בחלב אם. מעבר לכל זה - דייסות מחלב שלך מחייבות שאיבה, ואני לפחות שונאת שונאת שונאת לשאוב.

לאה_מ

New member
אני גם לא בעד דיסות. אם התינוק לא

זקוק לתוספת קלוריות מיוחדת, לא נראה לי שיש סיבה תזונתית לתת דיסה. אורי עד היום לא מקבל חלב בבקבוק, אלא רק יונק, ולכן (בין היתר) לא אוכל דייסות. יש מספיק דברים אחרים שהוא אוכל שמספקים את כל הצרכים שלו. ולגבי השאלה על המוצקים - ההתחלות לא פשוטות. גם אם הוא הסכים לטעום, הרבה פעמים קשה להגיע ליותר מטעימה. את יכולה לנסות כל מיני ירקות (עם הבת שלי הלך מצויין שילוב של בטטה וקישוא. זה נמעך למחית חלקה לגמרי, וכנראה המרקם היה לה מאד נעים. במשך די הרבה זמן היא לא הסכימה לשום שילוב אחר), או אולי הוא עדיין לא ממש מוכן למוצקים, ותחכי עוד קצת.

Shellylove

New member
תופעה מוכרת מאד

(לפחות אצלנו). אני כמובן לא יכולה להסביר למה, אבל היו הרבה דברים ששלי בהתחלה ניסתה ואכלה ואח"כ סירבה ואח"כ שוב חזרה לאכול (או שלא). אני פשוט החלטתי לסמוך עליה שמה שהיא לא רוצה באותו רגע, כנראה לא טוב בשבילה. חוץ מזה, היא גם אוהבת גיוון באוכל, ובאיזשהו שלב המרק נמאס עליה והיא הפסיקה לאכול אותו, מאחר והייתי לא מנוסה נלחצתי ואז חברה הציעה לי להפסיק עם המרק קצת ולתת דברים אחרים. זה אכן עבד. הייתי מציעה לך לנסות משהו אחר ולחזור לתפו"א ולגזר עוד כמה ימים. את יכולה לתת בטטה (שזה בכלל יותר טוב מתפו"א), קישוא, דלעת וכו´. אם את מרסקת את האוכל, אני בעד אוכל קצת מתובל ולא תפל (לבשל עם עשבי תבלין - פטרוזיליה, בצל, כוסברה וכו´- ולהוציא אח"כ). לגבי דייסות, ממש אין לי נסיון, זה הדבר כמעט היחיד ששלי לא הייתה מוכנה לנסות בשום אופן (והיא הייתה מוכנה לטעום כל דבר).

D-: תפו"א הוא הדבר היחידי

שאייל לא מוכן לאכול! בשום צורה, ואי אפשר לעבוד עליו (לא מבושל, לא אפוי, לא צ´יפס, לא פירה וכו´). תנסי לתת דברים אחרים. אפשר לנסות לשנות מרקמים. לגבי דייסות - אני נגד אם אין צורך בתוספת קלוריות. יש כל כך הרבה מאכלים טובים אחרים. בהצלחה!

למה זה כל כך דחוף? אם הוא לא רוצה

כרגע מוצקים, יש לו כנראה איזו סיבה! בכל אופן, ככה זה בשלב הטעימות- צעד קדימה ושניים אחורה, בקצב הטנגו
המון סבלנות בנושא המוצקים, ותתני לו רק את החלב השאוב בלי שום דברים בפנים, אלא אם הוא זקוק מאוד לתוספת קלוריות. החלב שלך מאוזן ומתאים בשבילו בדיוק, גם עכשיו. יש תינוקות שסתם לא אוהבים ירקות (כי בנינו ירק מבושל בלי כלום זה די מגעיל...
) אז אולי נסי תפוח ואגס? אפשר לאדות אותם או לבשל קצת במים ואז לעשות מחית.

למעלה