שאלה לגבי מועדפת

i c u 2

New member
שאלה לגבי מועדפת

שלום, התחלתי לעבוד בתחנת דלק לפני מס' שבועות {עובד כמה משמרות בשבוע..}. עכשיו קיבלתי הצעה לעבודה זמנית במקום מסוים {לא מועדפת} כך שיסתדר לי לעבוד בשתי העבודות יחדיו - בימים שאני לא מתדלק אעבוד בעבודה השניה. עכשיו שתי ששאלות: 1. האם זה איך שהוא יפגע לי במענק של המועדפת? או שבעוד חצי שנה כשאגיש את הטפסים אגיש רק את התחנת דלק? 2. האם אני צריך לעשות תיאומי מס או משהו בסגנון? מכיר שחיילים משוחררים פטורים ממס הכנסה כמה שנים, לא? המון תודה על העזרה!

תשובות

לא יפגע במועדפת רק תדאג לעשות תיאום מס [לא קשור למועדפת, כל פעם שעובדים ביותר ממקום אחד צריך לעשות את זה]. חיילים לא פטורים ממס הכנסה אלא מקבלים במשך שנתיים סוג של הנחה, אם בד"כ אנשים צריכים להגיע לסכום X במשכורת כדי לשלם מס הכנסה אצל חיילים משוחררים בשנתיים האלה הסכום הוא יותר גבוה ולכן רוב החיילים המשוחררים לא משלמים מס הכנסה.

i c u 2

New member
תודה ויש לך מושג מהו אותו סכום?

אני מניח שלא על כל שטות צריך לרוץ למס הכנסה לתאם מס... כאילו יש לפעמים עבודות מזדמנות כאלה שמוציאים תלוש על כמה מאות שקלים... עד איזה סכום אני יכול לא ללכת למס הכנסה? {הרי אם יש לי הכנסה של 5000 ש"ח מעבודה אחת או אותה הכנסה מ 10 עבודות זה לא כ"כ משנה..}. שוב תודה.

drn4

New member
מועדפת דורשת מספר ימים מינימלי, עדיף לך לעשות

את הימים ולקבל מועדפת מאשר להתחיל להתעסק בתאומי מס חוץ מזה בהצלחה

למעלה