שאלה לגבי כתוביות ב- Subtitle Workshop

manali1

New member
שאלה לגבי כתוביות ב- Subtitle Workshop

שלום.
אני מצרפת תרגום לסרט דוקומנטרי.
העניין הוא שמידי פעם אני צריכה להוסיף גם כיתוב למעלה שמתאר את הדמות שמדברת ואני לא יודעת איך לעשות את זה.
אני צריכה שהתרגום של המלל ירוץ באופן שוטף למטה, ובנוסף - לצרף כיתוב למעלה מצד שמאל של כמה שניות המתאר את הדמות המדברת.
יש אפשרות לעשות דבר כזה? זה נורא חשוב לי.
אודה לכל מי שיעזור לי, ואם אפשר להסביר ממש בפרטי פרטים - פעם ראשונה שלי על התוכנה ואני חווה גם ככה חבלי שימוש.
תודה! :)

גיליום

New member
הוספת כיתוב בחלק העליון של סרט

ראשית, יש להבין משהו בסיסי - התוכנה Subtitles Workshop, רק מייצרת כתוביות ואת התיזמונים שלהן. היא לא קובעת "באיזה גובה" להציג אותן. את זה קובעת תוכנת נגן-הסרטים בה את משתמשת.
מכאן אפשר להבין, שאי-אפשר להשתמש ב-Subtitles Workshop כדי להציג כתוביות בחלק העליון של הוידאו (אלא אם קובעים בתוכנת הנגן שכל הכתוביות יופיעו בחלק העליון...
אז איך ניתן להוסיף כתוביות ריגעיות לחלק העליון של הוידאו?
אין לכך פתרון פשוט ומיידי (לפחות לא אחד שאני מכיר). אם אני הייתי צריך לבצע את המשימה הזו, הייתי יוצר כתוביות נפרדות, שמכילות רק את הכתוביות שאני רוצה להציג מעל הדמויות, יחד עם התיזמונים המתאימים ואז הייתי משתמש בתוכנה כמו VirtualDub או דומה, כדי |להטמיע את הכתוביות אל תוך הוידאו| (הטמעה זה להפוך את הכתוביות להיות חלק מהוידאו עצמו, באופן קבוע, בלתי ניתן להפרדה). על-מנת לבצע פעולה כזו, יש לקודד מחדש את הסרט ולהשתמש בתכונה של התוכנה, שמאפשרת להטמיע את הכתוביות אל תוך הוידאו. התהליך הזה נקרא "קידוד מחדש" (Re-encoding).
לאחר סיום הקידוד, היה בידי סרט שמכיל בתוכו את הכתוביות שמתארות את הדמויות, בגובה הרצוי ובתיזמונים הרצויים. עתה, אפשר להקרין את הוידאו, יחד עם הכתוביות "הרגילות" ומתקבל האפקט שביקשת - הכתוביות הרגילות מוקרנות בתחתית המסך והכתוביות שמתארות את הדמויות, מופיעות בתיזמונים שלהם, כחלק מהוידאו עצמו.
במאמרי הפורום (כניסה דרך "כלים ומידע" למעלה בעמוד זה), ניתן למצוא מאמרים שמסברים על הטמעת כתוביות (חיבור כתוביות לצמיתות אל הסרט). זהו תהליך טכני, אך לא קשה מדי, רק דורש קצת אימון וניתן להיעזר באנשי הפורום על-מנת לצלוח אותו.
אם את מחליטה להטמיע את הכתוביות אל תוך הסרט, כדאי לשמור גם את העותק המקורי של הסרט (ללא הכתוביות המוטמעות), רק למקרה שבהמשך תגלי שגיאה בכתוביות או טעות בקידוד או משהו דומה ותרצי לבצע את הקידוד מחדש...

בברכה,
גיליום

manali1

New member
אכן זקוקה לעזרה נוספת.

ראשית - תודה רבה לך על תשובה מפורטת וסבלנית.
שנית, תוך כדי עבודה כבר הבנתי שאכן התוכנה שציינתי רק מייצרת כתוביות ולא מטמיעה אותן.
להטעמת הכתוביות השתמשתי בתכנה שנקראת virtual dub mod.
אכן הכתוביות למטה וחסרות לי הכותרות החשובות למעלה שמתארות את הדוברים.

אשמח לדעת שני דברים:
1. אחרי שאני מייצרת קובץ כתוביות חדש עם תוכנת הסאבטייטלס וורקשופ לכתוביות של הכותרות למעלה - איך אני קובעת בוירטואל דאב את המיקום שלהן?
2. הכתוביות שכבר הטמעתי למלל הרציף הן יותר מידי בתחתית המסך לטעמי. איך אוכל למקם אותן טיפה יותר גבוה?
אני מבינה שהדבר מצריך הטמעה מחודשת, רק שאני לא יודעת על מה ללחוץ כדי להתאים את הכתוביות לצפיה נוחה יותר.

תודה רבה!

manali1

New member
הסתדרתי לגבי השאלות הקודמות אבל יש שאלה חדשה

אין צורך לענות לי על השאלות הקודמות כי הצלחתי להבין לבד (לילה ארוך עבר על כוחותינו).
לטובת הקוראים: מיקום וגודל כתוביות ניתן לקבוע באמצעות תוכנת SUB2SSA
אבל עדיין נשארה לי בעיה לא פתורה:
כשאני כותבת משפט שמתחיל במספר (לדוגמה: 35 ילדים הלכו לגן) - המשפט יוצא בצורה כזו שהמספר מגיע לסוף המשפט.
ניסיתי לכתוב הפוך, כלומר: "ילדים הלכו לגן 35" בתקווה שזה יתהפך,
אבל זה לא קרה.
חשבתי שאולי הוספת נקודה בסוף\תחילת משפט תואיל - אבל גם זה לא עזר.
אשמח לדעת איך אני מתמודדת עם מיקום המספרים.
תודה רבה :)

manali1

New member
שלושים וחמישה זה היה דוגמה.

המספרים הם הרבה יותר מעצבנים. לדוגמא: 5842 - ואת זה ממש מסורבל לכתוב בצורה מילולית.
בכל מקרה, גם לזה מצאתי פתרון - בתכנת VDM עצמה - מסדרים את זה בצ'יק (רק שזה לא כזה צ'יק עד שמוצאים את הפתרון).
:)

גיליום

New member
הערה חשובה - הטמעת כתוביות עליונות ותחתונות

מהפוסט שלך לעיל, הבנתי שאת מטמיעה את הכתוביות אל תוך הוידאו, בעזרת 2 קידודים שונים (בראשון את הכתוביות התחתונות ובקידוד השני, את הכתוביות העליונות) ולא כפי שסברתי בפוסט הקודם שלי, שאתם מעוניינת לנגן את הסרט, עם קובץ כתוביות נפרד (כתוביות שאינן מוטמעות). במקרה כזה (שכל הכתוביות מוטמעות), כדאי לדעת, שניתן להטמיע את 2 סוגי הכתוביות (תחתונות ועליונות) בקידוד אחד בלבד. פשוט יש לכלול פעמיים את הפילטר של הכתוביות, בתוך התוכנה Virtualdub.
להטמעת כתוביות באופן כזה (שימוש כפול בפילטר של הכתוביות) יש יתרונות ברורים:
1. זמן הקידוד קצר ב-50 אחוז. במעבר אחד, מוטמעים 2 סוגי הכתוביות.
2. האיכות הסופית טובה יותר - ידוע שכל קידוד מחדש מוריד מעט מן האיכות הסופית. קידוד אחד במקום שניים, שומר יותר על האיכות.

בברכה,
גיליום

manali1

New member
תודה רבה - אכן גילוי חשוב!

שני קידודים נפרדים אכן מאוד משפיעים לרעה על הסרט.
אחרי הקידוד השני, הסרט כבר יצא די מגורען ומכווץ - השוליים שלו נחתכו - דבר שמאוד פוגם בצפייה.
עכשיו אני מקודדת את שני קבצי הכתוביות בפעם אחת :)
תודה.

למעלה