שאלה לגבי כריתת רחם

chicken78

New member
שאלה לגבי כריתת רחם

אני שואלת בשביל חברה טובה שהציעו לה כריתת רחם (דווקא לא בגלל אנדו). הגינקולוגית שלה אמרה שמוציאים את הרחם ומשאירים את השחלות ולכן מעבר לכך שאין וסת, אין לדבר שום השפעה פיזית/הורמונלית (רק השפעה נפשית בסוגיות של אובדן נשיות ויכולת להרות וכו', שפחות מאיימות על חברתי היות ואיננה מעוניינת ללדת). חברתי ספקנית לגבי זה וחוששת שאולי יש דברים שהרופאה לא מספרת או לא מכירה בהם. היות ויש כאן נשים שעברו כריתת רחם אני מקווה שתחלקו מנסיונכן ותספרו איזה אפקט גופני יש לפעולה כזאת (מלבד הטראומה הכרוכה בניתוח כמובן). האם משהו מישתנה פיזית בחיים שאחרי הניתוח מעבר להעדר המחזור החודשי? תודה רבה מראש על העזרה!

lee E

New member
אצלי נכרתו כל אברי הרבייה

לא רק הרחם, אבל הרופאה צודקת, אין ממש השפעה, מעבר לריגשית כמובן, לכריתת הרחם נטו. אני לא חשה בהשפעה פיזית של אובדן הרחם.

chicken78

New member
היי לי, לא לגמרי הבנתי משהו

אם הוצאו גם השחלות זה לא עשה לך שינויים הורמונליים (מצבי רוח משתנים, גלי חום וכאלה)? ואם כן, את חושבת שההשפעה היתה רק בגלל השחלות ולא גם בגלל הרחם? ואני מקווה שהתאוששת ואת מרגישה יותר טוב

הנשים שעברו הסרת רחם

עברו הסרה מלאה של איברי הרביה על מנת להקל על סימפטומי המחלה. לא נראה לי שתשובות תוכלי לקבל כאן כי אין כאן מישהי ככל הידוע לי ללא רחם ועם שחלות.

lilo4

New member
שאלה שאלתית

אני חושבת שלפני שחברה שלך עושה צעד כל כך משמעותי, כדאי מאוד מאוד לשמוע חוות דעת של לפחות עוד רופא אחד, עדיף אפילו עוד שני רופאים. זה יתן לה שקט נפשי, ותמיד טוב לשמוע עוד דעה. רק בריאות

למעלה