שאלה לגבי כרטיס SD

Schweppesdude

New member
שאלה לגבי כרטיס SD

אהלן, יש לי בנייד חריץ SD (נייד של טושיבה), הכנסתי כרטיס SD שהיה במצלמה הדגיטלית שלי (הכרטיס עובד מאה אחוז) לנייד, הנורית SD התחילה להבהב אבל לא הופיע לי שום התקן כונן חדש או משהו כזה... פספסתי משהו? אני אמור להתקין דריבר? ראיתי באתר של סאנדיסק שאין שום דריבר למקרה הזה, ולא מצאתי משהו באתר של טושיבה, כמה שאני הבנתי פשוט מכניסים את הSD וזה אמור לעבוד.... גם במנהל ההתקנים לא נראה שום ERROR ... רעיונות?

RoyBO

New member
אמור להיות דרייבר כבר מותקן של הקורא כרטיסים

אם הוא מותקן כראוי פשוט דחוף את הכרטיס וכנס למחשב שלי שם אמור היה לזהות את הכרטיס

Schweppesdude

New member
הדריבר מותקן

ואפילו התקנתי אותו מחדש אני מכניס את הכרטיס ואין שום תוצא במחשב שלי .... הוא לא מזהה... אני יודע שהכרטיס טוב אבל...

RoyBO

New member
ואתה מכניס את הכרטיס כמו שצריך ?

מהצד הנכון ועד שהוא נתפס?

Schweppesdude

New member
אני מניח שכן

הפינים של הכרטיס צריכים להיות מופנים כלפי מטה לא? בכל אופן הוא לא נכנס בשום דרך אחרת, ויש קליק כן...

RoyBO

New member
אז או שהכרטיס דפוק או הקורא או שהקורא לא

תומך בקריאת הכרטיס הזה.

RoyBO

New member
עוד אפשרות!

האם הכרטיס נעול? יש צופציק כזה לבן בצד, תזיז אותו.

Schweppesdude

New member
בעע

לא עוזר אני לא יודע מה יותר נאחס, העובדה שיש מצב שהכרטיס נדפק או שהקורא המובנה נדפק בכל מקרה אני נדפקתי תודה רבה בכל מקרה.

bar666xp

New member
התפלאתי שלא עלתה שאלה כזו כבר מזמן....

הבעיה היא לרוב פורמט שונה. כלומר אם תפרמט את הכרטיס במחשב הוא לא יעבוד במצלמה ולהפך אם פורמט במצלמה לא עובד במחשב. זה לא מחייב אגב אבל קורה לפעמים. נסה פשוט לחבר את המצלמה עם כבל או BT{אם יש} באיזו מצלמה מדובר? אגב הכרטיס עצמו אמור להיות מזוהה, כלומר אמור להופיע סמל הוצאת חומרה באופן בטוח אבל המערכת הפעלה לא מכירה אותו ככונן ו/או לא מצליחה לגשת לקבצים. אגב לפעמים יש "דרייבר" דווקה של המצלמה שיאפשר למחשב לקרוא את הSD.

Schweppesdude

New member
היי בר

"אגב הכרטיס עצמו אמור להיות מזוהה, כלומר אמור להופיע סמל הוצאת חומרה באופן בטוח אבל המערכת הפעלה לא מכירה אותו ככונן ו/או לא מצליחה לגשת לקבצים." גם זה לא קורה, אני מתחיל לחשוד שמדובר פה במשהו שמעבר לדריברים, אני אנסה מחר בעבודה באחד הלאפטופים... הבעיה שאין לי את הכבל סינכרון בין המצלמה למחשב (מעניין איפה הוא שחושבים על זה), ואין לי התקן BT בנייד... לגבי ההצעה שלך לבדוק אם יש דרייבר של המצלמה, ובכן הכרטיס הזה זה כרטיס של סאן דיסק שקניתי אותו במיוחד כתוספת, הוא לא הגיע עם המצלמה.... אבל הוא עובד במצלמה עצמה ורואים את התמונות... ואכן פירמטתי אותו במצלמה עצמה, אולי פה קבור הכלב?

bar666xp

New member
יש לך אולי כרטיס נוסף/אחר?

סתם כדי לבדוק אם הוא יעבוד במחשב ו/או במצלמה .. יתכן גם כי יש בעיה בקורה שבמחשב... לא ניפסול את האפשרות הזו.

bar666xp

New member
קורה = קורא...

אגב גם יכולה להיות בעיית תאימות בין כרטיס כל שהוא לקורא שפטיר ע"י עידקון FIRMWARE או BIOS וכדומה כדאי לפנות גם ליצרני הכרטיס והמחשב במקרה כזה. לא לשכח לציין גם את המצלמה המדוברת... גם לזה יכולה להיות השפעה לא קטנה.

מיכ22אל

New member
מה גודל הכטיס?

ישנם מקרים בהם כרטיסי 4 גיגה לא מזוהים על ידי המחשב אוט' ויש צורך בעידכון מיוחד עבור זה אם מדובר על כרטיסים בגודל 2 גיגה ומטה אז כמו שאמרו לך בפורום לחבר ב USB את המצלמה למחשב

למעלה