שאלה לגבי כרזות:

שאלה לגבי כרזות:

אני מעוניינת בכרזות הסטוריות וכרזות של פרסומות ישראליות משנות החמישים והשישים מהסוג שעוצב על ידי אוטו ואליש והאחים שמיר, למשל כאלה. אולי מישהו יודע איפה אפשר לקנות אותן?

תמיר1991

New member
את קשורה במקרה לאבא של נועם?

אולי אני אקרא לעצמי הבן של מאיר, או אח של איתי? אבל כבר החלפתי כינוי לפני שבוע, אז עדיף להישאר כך... תמיר.

ממש לא.

למרות שאני מאוד אוהבת את השם נועם. הסיבה לכינוי - התחלתי לגלוש בתפוז בפורום הורים, וזה היה נראה לי כינוי מאוד רלבנטי. אגב, אני ה
היחידה פה? נראה לי שכולם גברים... ותשובה לשאלתי יש למישהו?

rachelea

New member
תרגישי טוב. את בחברה טובה

ישנן: ליילנד, רוקדת עם זאבים, עדי, מיתר ואני. שכחתי מישהי? סליחה

rachelea

New member
../images/Emo102.gif לא ניסים, אני פשוט מנומסת

לימדו אותי להזכיר שמות אחרים לפני שמי וכך אני עושה...

nissim60

New member
אני יודע ,סתם...

חמדתי לצון. אם פגעתי מתנצל. וישנה גם "דמעות של מלאכים".

צהובה18

New member
גם אני בת!!!!

למרות שאני לא פעילה כ"כ כמו האחרים... יש לי התקפות. זה בעצם תלוי אם יש לי אינטרנט קרוב...

דרךארץ

New member
תנסי בכתובת המצורפת

http://jewishimages.com/start.htm יש לו עוד המונים במרתף ביתו שבמרכז הארץ. דרך אגב הערך של הכרזות הוא מאד גבוה.

שלום אמא של יותם, ברוכה הבאה.

הנה סוד קטן: את תחילת דרכי בפורומים של תפוז עשיתי בפורום הורים לילדים ביסודי, שעניין אותי בהיותי הורה פעיל מאוד (אתם יודעים, האבא הנודניק שנדחף לכל מקום, ומכין כל מיני דברים לכיתה ולבית הספר וכאלו). ואם איני טועה, אמא של יותם מגיעה גם היא מאותו הפורום. אשר לשאלת הכרזות, כאספן בולים אני יכול רק לתרום שביב מידע אחד - אוטו ואליש ידוע מאוד לא רק כמעצב כרזות אלא בעיקר כמעצב בולים. ומה את מחפשת בעצם?

תודה לכל מי שענה../images/Emo140.gif

ולא, אבא של נעם, אני לא "מגיעה" מפורום הורים לילדים ביסודי, כי יותם רק בן חצי שנה (ולמרות שהוא הורס את הבית באופן יסודי, לא נראה לי שזו הכוונה...) ובקשר לכרזות, בתור אספנית בולים ישראליים (אני אוספת המון דברים, ואף פעם לא חשבתי שיש עם מי לדבר על זה, פרט לפסיכולוג...), אני מכירה כמובן את שמם של אוטו ואליש והאחים שמיר כמעצבי בולים. (אוטו ואליש היה זה שעיצב את בולי דואר עברי, אאל"ט). שמתי לב שיש כאן המון אספני בולים, וחשבתי שהשמות האלה ידליקו
. מה שאני מחפשת זה כרזות של פרסומות ותעמולה פוליטית לתלות בבית. עכשיו זה מאוד אופנתי לתלות כרזות של פרסומות מחו"ל, אבל בעיני זה כבר נדוש. וכמו שאני אוהבת את הבולים הישנים עם השפה העיצובית הנאיבית, ככה אני אוהבת גם את הכרזות.

אתר מצויין.

הבעיה היא שהוא מוכר רק פוסטרים מכוערים נורא וכרזות על המלחמה והמעפילים. די מדכא. תודה בכל אופן, ואם יש לך עוד מידע בנושא, אני מאוד אשמח.

דרךארץ

New member
ניסית ליצור איתו קשר?

להגיד שיש לו עוד מבחר מלבד מוצג באתר יהיה הגררה עדינה... דרך אגב אם המקור לא בראש מעייניך פשוט מאד בוחרים את התמונה הרצויה מספר או תמונה (לא מהאינטרנט - תמונות ברזולוציה גרועה), הולכים לבית דפוס, נותנים לו לסרוק (לא סורק ביתי!!!)ומבקשים ממנו להדפיס על רבע או חצי גליון ושידביק על קאפה. התוצאה נהדרת ולמרבה הפלא לא בהרבה יותר יקרה מלהכנס לחנות ולקנות תמונה מן המוכן. אני חייב להודות שאני לא הייתי מסוגל לעשות זאת עם כרזה - מאד פשוט לא הייתי מתמודד ומצליח להנות ממנה אם הייתי יודע שאיננה מקורית, אבל עשיתי את זה עם תמונה מ1896 והתוצאה - כמו במוזיאון...

לא ניסיתי ליצור קשר.

אבל עכשיו נתת לי חשק... המקור דווקא כן בראש מעייני, כי בעבר צילמתי כמה תמונות במכונת צילום צבעונית (יוצא לא רע, וגם ממש לא יקר). אבל כמו שאתה אומר, לתלות בסלון תמונה על נייר צילום זה קצת מוגזם... החיפוש הוא דווקא אתגר בשבילי, אז - שוב, תודה על כל הרעיונות, ואני מבטיחה לספר מה יצא מזה, אם וכאשר.

לא לא לא. אני מכירה את האתר הזה.

לצערי יש שם רק כרזות מחו"ל. ולא לזה התכוונתי. אבל תודה בכל אופן.

למעלה