שאלה לגבי יעילות

naring

New member
שאלה לגבי יעילות

שלום אני חדש פה, מקווה שתוכלו לעזור לי. בניתי תוכנה בפסקל למציאת מספרים מושלמים (מספר מושלם= מספר שכל המחלקים שלו ללא שארית ביחד שווים למשפר עצמו. למשל, 6 מתחלק ב1, ב2, וב3 (את המס' עצמו לא סופרים) ו1+2+3 שווה ביחד ל-6). זה הולך ככה פחות או יותר (ראו קובץ מצורף, אני לא מצליח לעשות את זה מיושר לשמאל וששאר ההודעה תהיה מיושרת לימין) עכשיו הבעיה היא היעילות. בגלל שהתוכנה צריכה להריץ סיגמה מיליארד בריבוע מספרים, זה לוקח הרבה זמן. האם לדעתכם אני יכול לקצר את זמן ריצת התוכנית? האם אני פשוט צריך לעשות את אותו דבר באסמבלר? להריץ את זה מהדוס? לייעל את הזיכרון? תודה לכם

vinney

Well-known member
זה לא משנה

לא משנה באיזו שפה אתה עושה את זה, משנה האלגוריתם. אם אני לא טועה, זאת בעיית NPC, לכן לא תוכל לשפר בהרבה

naring

New member
מה, אז המיתוס הזה שאסמבלי מקצר את

זמן הריצה - שגוי?

vinney

Well-known member
לא, בכלל לא

אבל הוא מקצר במקדמים, לא בסדרי גודל במקרה של האלגוריתם הזה, סדרי גודל שלו אקספוננציאליים, לכן לא משנה באיזו שפה תעשה את זה, זה יקח עשרות מליוני שנים

IP yuval

New member
כפי שאתה יכול לקרוא פה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Perfect_number עד 10 בחזקת 300, כל המספרים המשולשמים זוגיים, והוכח שאפשר למצוא אותם בעזרת נוסחה...

vinney

Well-known member
לא כל המספרים המושלים

כל מספר שהוא אחד פחות מספר מרסן יהיה מושלם, אבל זה חד כיווני, זה דו כיווני לכל מספר מושלם זוגי. לא ידוע (כפי שכתוב שם) אם יש מספרים מושלמים אי זוגיים. שים לב שמניית המספרים המושלמים (כמו גם, מספרי מרסן) היא NPC.

vinney

Well-known member
תסתכל בקישור שהוא שם

כתוב שם בפירוט, גם יש להם מאמר לא קטן על מספרי מרסן לכשעצמם. עקרונית מדובר במספר ראשוני הקטן באחד מחזקה ראשונית כלשהי של 2. למשל, 7 הוא מספר מרסן משום ש2 בחזקת 3 פחות 1 נותן 7.

למעלה