שאלה לגבי ילה בת 7+.

שאלה לגבי ילה בת 7+.

שלום לך. אני דודה לילדה בת 7. לפני שנתיים הוריה הביאו עוד אחות לעולם ומאז חייהם אינם חיים. בקצרה רק אגיד על משקל הפתגם "המקל והגזר" שהילדה קבלה במשך 5.5 שנים רק "כן" (גזר) ופתאום יש המון "לא" (מקל). בנוסף אחותה נולדה שהיא עמדה להתחיל כיתה א'. מיותר לציין שהיא מוכנה להטביע אותה 'בכפית של מיים'. המצב נמשך ולא משתפר. היום שנתיים אחרי, הן לא נשארות באותו חדר ללא השגחה שמה הגדולה תבדוק אם אפשר לשנות משהו במבנה גופה של הקטנה (בלשון המעטה). יש טרור מצידה בעיקר במובן הפיזי כלפי הקטנה. המצב ממש, ממש לא קל וצריך לשפרו כמה שיותר מהר. נ.ב. אתמול ביליתי עם הגדולה כמה שעות טובות במטרה לנטרל אותה ולעשות עבודה יוצרת. היא התנהגה לפי גילה ובנימוס וסבלנות במשך שעות. ברגע שהוריה הגיעו לאסוף אותה עם הקטנה היא איבדה את הצפון ובתוך 5 דקות ראיתי שינוי קיצוני שמתחולל לי מול העיניים. בצורה עדינה אגיד שהיא התחרפנה לגמרי. (אולי זה קשור לזה שהיא היתה 'ילדה טובה ומרוכזת' במשך כל היום וזה גרם לה להתפרק בלילה, אבל אולי לא). לעצתך אני ממתינה.

גרא.

New member
פטריות אפויות בגריל,הבעייה סבוכה

מדי בכדי שאפשר יהיה לפתור אותה בייעוץ קצר בפורום. לכן כדאי להורים לפנות לשירות הפסיכולוגי החינוכי של העיר/ה או האזור בו הם מתגוררים,ולקש שיחת ייעוץ עם פסיכולוגית בית הספר.

ד"ר גרא תודה על ההמלצה

ברור לי שאין פתרונות על רגל אחת ושמצב שניבנה במשך 6 שנים מקטנות, לא ישונה ביום כי אנחנו לא רובוטים. ובכל זאת, למרות שאני מקבלת את המלצותיך, אולי יש לך הנחיות או "טיפים" או חומר קריאה שיסייעו אולי עוד לפני שמתחילים פגישות לטווח ארוך עם פסיכולוג או יועצת. בתודה מראש על תשובתך.

למעלה