שאלה לגבי ילד בן 7

שאלה לגבי ילד בן 7

שלום לכולם, מבקש את עזרתכם...
בני בן ה- 7 התגלה כבעל חוש מוסיקלי כבר בגיל צעיר והחל ללמוד על אורגנית בגיל שש.
יש לציין שהוא שומע שיר ואחרי 5 דקות הוא כבר מנגן אותו על האורגנית רק ממה ששמע!
כיום הוא יודע לנגן את "פור אליס" בשני ידיים וגם זאת משמיעה בלבד.
שאלתי היא כזו:
לאחר מספר חודשים שלמד אורגנית, המורה למוסיקה בבית הספר המליצה בחום ללכת למורה אחרת שמלמדת פסנתר בצורה הכי קלאסית שיש, כלומר היא עובדת איתו על ישיבה נכונה, אצבוע נכון, צלילים נכונים וכו', כלומר הכשרה קלאסית לחלוטין. שמתי לב שאחרי 8 שעורים איתה, עדיין לא למד מנגינה חדשה ולכן הצטרפתי לשעור שלו.
ראיתי מורה די קשוחה שכל השעור לא הפסיקה להעיר לו על אצבוע נכון וישיבה נכונה והיה נראה לי שזה לא מה שמעניין אותו. כל הזמן שהוא ניסה לנגן משהו היא הפסיקה אותו וחזרה איתו שוב על אצבוע נכון.
התחושה שלי שאולי הגזמתי איתו וזה לא מתאים לו כרגע הכשרה קלאסית מכיוון שהוא רוצה לנגן באורגנית ואוהב לנגן עם אקורדים, מה שלא מנגנים בפסנתר.
מה לעשות? להמשיך ולהתעקש ללכת ללמוד הכשרה קלאסית או לחזור לאורגנית?
אשמח לעצה מהמומחים...
תודה...

googit

New member
שלום!!

ראשית... שאפו על הניק, אהבתי,

עכשיו לשאלתך, גם אני עם חוש מוסיקלי ומנגנת לא מעט משמיעה, אני מנגנת על אורגן, לאחר תק' מסויימת החלטתי לעבור לנגינה בפסנתר (מסיבות שלא אפרט כאן).
גם לי המורה לפסנתר לא מוותרת על הישיבה היציבה ולקח לי זמן עד שהתחלתי ללמוד ממש מנגינה, כי היייתי צריכה לשלוט בסולמות, זה לא היה קל והעבודה מולה היתה רבה, גם לי העירו, וכיום שאני כבר מנגנת יצירות קלאסיות ממש, העבודה על היציבה היתה בהחלט משתלמת בגלל הטכניקות שנדרשו בהמשך.
לגבי אם הגזמת או לא??? זה משהו שאתה חייב לשאול אותו מה הוא רוצה/מעדיף???
למה הוא יותר מתחבר?? גם לגבי פסנתר/אורגנית וכמובן לסוג המוסיקה,
אני מקווה שעזרתי ואפילו במעט,
אם יש לך עוד שאלות, אתה מוזמן בכייף לענות.

googit-מנהלת פורום ליצנות רפואית

היי...

תודה לתשובתך המהירה!!!

לגבי הניק.... זה המקצוע שלי....

לגבי הילד,

אני לא חושב שבגיל 7 הוא יודע עדיין להחליט מה טוב לו, הוא כרגע עושה את מה שכיף לו.

לפי מה שנראה לי, הוא מעדיף פסנתר יותר מאשר האורגן אבל הסבלנות וההבנה של ילד בגיל הזה עדיין לא מפותחים מספיק להבין שהלימוד הזה חשוב על פני משהו אחר.

הבעיה היא שאני לא מעוניין גם ששעורי הנגינה יהיו ללא תוכן, מה שנראה לי שקורה היום.

אחת הבעיות לדעתי היא שהמורה שלו שהיא מקצועית ביותר, מדבר עברית לצערי בקושי וכך בשעור איתו ראיתי שהוא בקושי מבין מה היא רוצה ממנו ואולי במסקנה היא שצריך לתת לו מורה לפסנתר דובר/ת עברית טובה.

אני מעוניין לתת לו את הטוב ביותר כי הוא רוצה את זה ורואים עליו שיש לו את הכשרון לזה, אני פשוט לא רוצה לעשות טעות שאולי תפגע בו בעתיד.

לכן האפשרויות שלי הן:

1. להמשיך עם אותה מורה, ולהמתין בסבלנות לתוצאות באם יהיו.

2. להחליף לו למורה דובר/ת עברית טובה.

3. לתת לו ללמוד על האורגנית.

אלו ההתלבטויות שלי כרגע...

ItsikH

Member
האסכולה ה"פרוסית" זו גישה די נפוצה אצל מורים ממזרח אירופה, ששואפים לרמה הגבוהה ביותר מראש. הצרה היא שהרבה נושרים בשיטה הזו ומאבדים כל ענין במוזיקה בכלל. כמו שנשמע לי, השיטה הזו לא מתאימה לילד שלך כרגע, יש מורים טובים שיהיו פחות תובעניים מבלי להתפשר על רמת הנגינה - כי לא חייבים להיות רובינשטיין בכדי ללמוד טכניקה נכונה ואפשר גם להנות במקביל. בכ"א הייתי מנסה להסביר לו את השיקולים בעד ונגד, ילד בן 7 כבר יכול לדעת במידה מסוימת מה הוא רוצה אם מספקים לו את המידע הרלוונטי.

טאניוש

New member
היי

הילד שלי בן 8, עם שמיעה מוסיקלית אבסולוטית (כל מנגינה ששומע יכול לנגן מיידית משמיעה בכל כלי נגינה שיזדמן לו ושיש לו מושג כלשהו איך להפעילו...). לאחרונה גם התחלנו ללמוד פסנתר אצל המורה שעובדת באותה שיטה קלאסית. תראה, גם לי אין מושג מה הילד שלי ירצה להיות כשיהיה גדול. אבל אם הוא כבר לומד - אני רוצה שיתקדם ויתפתח, ולא רק יעשה את מה שהוא במילא טוב בו. הוא לא צריך מורה בשביל לנגן מהשמיעה.
מה שכן, הילד נהנה מהשיעורים. וכן יש מנגינה חדשה כל שיעור, אבל צריך לנגן אותה כמו שהמורה דורשת ולא איך שבא לו...
דבר עם הילד. אולי הוא כן נהנה ורק לך מן הצד נדמה שלא מתאים לו?

ItsikH

Member
זהו בדיוק, שאפשר למצוא את הפשרה המתאימה לילד בין הפדנטיות המקצועית לבין ההנאה שלו. ולכן גם הפידבק מהילד חשוב, ואפשר לתקשר עם ילד בגיל הזה לגבי ההעדפות שלו.

אני למדתי אצל מורה נוקשה בגיל 16 ואחרי כמה שנות לימוד, אני מעריך שאילו הייתי מגיע אליו בגיל 8 לא הייתי מנגן היום.

תודה לעונים...

דיברתי עם הילד שלי והוא טוען שהוא מאד נהנה בשיעור וכיף לו.

מצד שני אני גם לא רוצה לשגע אותו יותר מדי עם החלפות של מורים ולכן החלטתי להמשיך לתת לזה צ'אנס ולאפשר לו ללמוד אצל אותה מורה.

תודה...

למעלה