נהג קטר 701
New member
שאלה לגבי ילד בן 7
שלום לכולם, מבקש את עזרתכם...
בני בן ה- 7 התגלה כבעל חוש מוסיקלי כבר בגיל צעיר והחל ללמוד על אורגנית בגיל שש.
יש לציין שהוא שומע שיר ואחרי 5 דקות הוא כבר מנגן אותו על האורגנית רק ממה ששמע!
כיום הוא יודע לנגן את "פור אליס" בשני ידיים וגם זאת משמיעה בלבד.
שאלתי היא כזו:
לאחר מספר חודשים שלמד אורגנית, המורה למוסיקה בבית הספר המליצה בחום ללכת למורה אחרת שמלמדת פסנתר בצורה הכי קלאסית שיש, כלומר היא עובדת איתו על ישיבה נכונה, אצבוע נכון, צלילים נכונים וכו', כלומר הכשרה קלאסית לחלוטין. שמתי לב שאחרי 8 שעורים איתה, עדיין לא למד מנגינה חדשה ולכן הצטרפתי לשעור שלו.
ראיתי מורה די קשוחה שכל השעור לא הפסיקה להעיר לו על אצבוע נכון וישיבה נכונה והיה נראה לי שזה לא מה שמעניין אותו. כל הזמן שהוא ניסה לנגן משהו היא הפסיקה אותו וחזרה איתו שוב על אצבוע נכון.
התחושה שלי שאולי הגזמתי איתו וזה לא מתאים לו כרגע הכשרה קלאסית מכיוון שהוא רוצה לנגן באורגנית ואוהב לנגן עם אקורדים, מה שלא מנגנים בפסנתר.
מה לעשות? להמשיך ולהתעקש ללכת ללמוד הכשרה קלאסית או לחזור לאורגנית?
אשמח לעצה מהמומחים...
תודה...
שלום לכולם, מבקש את עזרתכם...
בני בן ה- 7 התגלה כבעל חוש מוסיקלי כבר בגיל צעיר והחל ללמוד על אורגנית בגיל שש.
יש לציין שהוא שומע שיר ואחרי 5 דקות הוא כבר מנגן אותו על האורגנית רק ממה ששמע!
כיום הוא יודע לנגן את "פור אליס" בשני ידיים וגם זאת משמיעה בלבד.
שאלתי היא כזו:
לאחר מספר חודשים שלמד אורגנית, המורה למוסיקה בבית הספר המליצה בחום ללכת למורה אחרת שמלמדת פסנתר בצורה הכי קלאסית שיש, כלומר היא עובדת איתו על ישיבה נכונה, אצבוע נכון, צלילים נכונים וכו', כלומר הכשרה קלאסית לחלוטין. שמתי לב שאחרי 8 שעורים איתה, עדיין לא למד מנגינה חדשה ולכן הצטרפתי לשעור שלו.
ראיתי מורה די קשוחה שכל השעור לא הפסיקה להעיר לו על אצבוע נכון וישיבה נכונה והיה נראה לי שזה לא מה שמעניין אותו. כל הזמן שהוא ניסה לנגן משהו היא הפסיקה אותו וחזרה איתו שוב על אצבוע נכון.
התחושה שלי שאולי הגזמתי איתו וזה לא מתאים לו כרגע הכשרה קלאסית מכיוון שהוא רוצה לנגן באורגנית ואוהב לנגן עם אקורדים, מה שלא מנגנים בפסנתר.
מה לעשות? להמשיך ולהתעקש ללכת ללמוד הכשרה קלאסית או לחזור לאורגנית?
אשמח לעצה מהמומחים...
תודה...