שאלה לגבי טיקים

ניירובי

New member
שאלה לגבי טיקים

פגשתי ילד עם המון טיקים בעיניים וגם טיקים ווקליים. האמא טענה שהילד לא אובחן כטורטניק. אם כך אתם יכולים להסביר לי כיצד מגדירים ילד עם טיקים אם הוא לא טורטניק. ושאלה נוספת כיצד מטפלים בבעיה.. תודה

mazy

New member
טיקים..../images/Emo26.gif

הקריטריון לגבי הטיקים ואבחנת הטוראט הוא, שהטיקים הם גם מוטוריים וגם ווקאליים ונמשכים תקופה של לפחות שנה. אינני מצויה בפרטים של אותו ילד שהזכרת, אבל ייתכן שהטיקים הופיעו אצלו רק לפני זמן קצר... ועוד דבר. הרבה פעמים ילדים הלוקים בהפרעת קשב וריכוז, בדר"כ פעלתניים מאד, ומבחינים אצלם גם בטיקים מוטוריים, ולעיתים גם בהשמעת קולות שונים (שלא בהכרח הם טיקים). וחוצמזה...לא תמיד יש דיוק באבחנה. בני למשל היה אצל 4 רופאים שונים שרק האחרונה שבהם אבחנה את הטוראט. כך שלא תמיד זה וודאי, האבחנה. לדעתי , יש להתייעץ עם נויירולוג המתמחה בטוראט, על מנת לקבל חוות דעת נוספת. מה עושים עם זה שאלת. יש טיפול תרופתי מגוון לטיפול בטיקים, אותו מוסמך לתת רופא נויירולוג, או פסיכיאטר.

הלנה

New member
ניירובי שלום

זה שהוא לא אובחן כטורטניק לא אומר שהוא לא (יש הרבה ילדים לא מאובחנים) וגם יכול להיות שעוד לא עבר הזמן שכביכול נקבע למתן האבחנה (שנה עם טיקים) אני מעתיקה את ההודעה של חגית מאתמול בקשר להגדרה ויש כמובן גם באתר: "• קיום בו זמני של טיקים מוטוריים מרובים בליווי לפחות טיק ווקאלי אחד (או יותר) לעתים לא מחייב שזה יהיה בו זמני. • הטיקים חייבים להופיע פעמים רבות ביום , בהתקפים, כמעט כל יום, או במקוטע, במשך למעלה משנה וכשמהלך שנה זו לא היתה תקופה נטולת טיקים שעולה על 3 חודשים עוקבים. • גיל ההתפרצות טיקים הראשונה יהיה פחות מגיל 18 . • ההפרעה לא קשורה ישירות לצריכת סטימולנטים או למחלה אחרת כגון: מחלת הנטינגטון- Huntington's disease או מחלה זיהומית ויראלית של המוח - postviral encephalitis. • עוד סעיף שהוסר אך הוא חשוב והיה בגרסה הקודמת: ההפרעה גורמת לאי נוחות רבה לחולה בה, והפרעה ממשית לתפקוד היומיומי והחברתי- תעסוקתי, או כל תחום תפקודי חשוב אחר בחיים. שימו לב שלא חייב בהגדרת הקלינית להיות הפרעה נלווית כמו הפרעת קשב, זה שזה קיים באחוזים גבוהים קשור לנושא של comorbidity אך זה לא תנאי להגדרה לפי ה-DSM."

yakovs

New member
אני חולק על

ההגדרות המדעיות של הטוראט. ניקח לדוגמא אותי (ולמה לא, אני לא יותר גרוע מכל דוגמא אחרת): הטיקים לא חייבים להופיע כל יום במשך תקופה ידועה, נניח שנה. יש הפסקות גדולות, לפעמים ארוכות מאד, תלויות כנראה בכל מיני משתנים, השד יודע מה הם. ההפרעה לתפקוד היומיומי של ה"חולה" (זה אני, נעים מאד) גם היא לא מחוייבת. בקיצור, סליחה אם אני לא מתאים להגדרות. אבל אני ממש מתאים לעצמי. יעקב.

שביק

New member
יעקב ידידי. אני מתה על ההגדרות

והתיאורים שלך. אתה מקסים עם ההומור מקסים. כמה טוב וחשוב שאדם מתאים לעצמו
שביק

yakovs

New member
תודה. אגב,

מי זה הבחורצ'יק הזה שקורץ בעיין אחת? האם זה טיק מתוחכם או סתם אבק? יעקב.

למעלה