שאלה לגבי חתולים...

שאלה לגבי חתולים...

זה לא הכי קשור לאבולוציה, אבל אני מניח שיש פה מספר זואולוגים, אז אולי מישהו יודע. שמעתי שלחתולה יש יכולת להתעבר ממספר זכרים בו זמנית... א.האם זו רק שמועה מוזרה, או אמת? ב.אני מניח שאין סיכוי שלגור חתולים אחד יהיו שני אבות, ולכן כנראה מדובר בשגר שהחתולה ממליטה, שבו ישנם חתולים לאבות שונים – איך בדיוק זה אפשרי? הם לא אמורים לזווג אותה כולם בדיוק בו זמנית בשביל זה? (עכשיו כולם מדמיינים אורגיה חתולית מטורפת...) ג.יש עוד מינים כאלו בטבע?

Wolverchenus

New member
אני לא מבין גדול בזה

ואולי כדאי לשאול בפורום חובבי חתולים או משהו כזה. אבל אם לחתולה יש כמה ביציות מוכנות להפריה או כמה מחזורי ביוץ אולי זה הגיוני. לא מזמן קראתי שגילו שיש גם נשים שיש להן ביוץ יותר מפעם אחת בחודש (בעקבות זה שנולדו לאישה אחת ילד לבן וילד שחור)

גם אצל כלבים

לי הייתה כלבה שהמליטה 8 בוקסרים גזעיים ואחד מעורב עם רועה גרמני. מסתבר שהם לא חייבים לזווג אותה בו זמנית. מספיק שכמה זכרים מזדווגים איתה בתקופת הביוץ. עכשיו נשאלת השאלה איך הזכר הראשון לא מצליח להפרות את כל הביציות אבל את התשובה לזה אני כבר לא יודע.

Wolverchenus

New member
../images/Emo207.gif איך זה משפיע על kin selection??

האם הכלבלבים מזהים את האחים המלאים שלהם ככאלה ואת החצי אחים שלהם בנפרד ומתייחסים אליהם שונה? שווה להם לעזור לאחים שלמים שלהם פי שתיים (בממוצע) מלחצאי אחים שלהם.

אוריק3

New member
אז ככה..אורך חיי זרעונים כ 72 שעות

לפיכך בהחלט תתכן הסטואציה של כמה אבות גם לחתולה וגם לכלבתה.. כלבדי מזהים ריח ולא צורה בשלב הראשוני לאחר מכן כשהם רואים, אין יותר מידיי אהבה ועזרה, העקרון הכבלוציוני הוא לשרוד ולפיכך להיות הכי חזק שזה אומר לריב על האוכל.. קומפרנדה קרידו?

יכול להיות נושא נחמד למחקר

אולי גם האבות של חתולים וכלבים נוטים לפגוע בילדים בשגר שאינם שייכים להם... מצד שני נראה לי שאין הרבה קשר בין אבות לילדיהם בכל מקרה במינים האלה. מסכנות החתולות...

אני מבינה שמעולם לא חזית בהזדווגות חתולים

אכן, ברוב המקרים זו נראה כמו אורגיה מטורפת. (או ליתר דיוק כמו אונס קבוצתי או גנג בנג. החתולה על ארבע, חתול בא ומכניע אותה בדרך כלל ע"י תפיסת הצוואר בפה, עושה את שלו ואז מגיע חתול אחר להמשיך את המלאכה...) [

למעלה