שאלה לגבי חץ מחליד

YANIVPN

New member
שאלה לגבי חץ מחליד

שלום לכולם, רכשתי רובה MARES חדש, יש לי בעיה שכל פעם כשאני חוזר מצלילה לאחר מספר ימים כל החץ כולל ראש החץ מחליד ואני נאלץ כל יומיים לנקותו בעזרת נייר ליטוש וכך חוזר חלילה כל הזמן, האם יש פתרון אחר לבעיית החלודה??? תודה

2big4

New member
לאחר הליטוש שמן אותו והכל יהיה בסדר../images/Emo140.gif

MAAX

New member
ואם נהיה רציניים...

עצם זה שהחץ שלך מחליד כולו והדגש על כולו אומר שהחומר או ליתר דיוק הסגסוגת פלדה של החץ אינה מתאימה לשימושך במים... יש סגסוגות שתשאיטר שעתיים במים ותופיע חלודה ויש סגסוגות שגם אחרי מ"ס ימים החץ ישאר מבריק. כלומר תחליף את החץ שברשותך ! שום שמן ושום WD 40 לא יביאו לפתרון המיוחל אלא אם כן תעשה לחץ טיפול אנטי כלומר חיסום. לדוגמא חצים של "רוב אלן" מחוסמים א ב ל הקצה לאחר מספר פגיעות בסלעים מתחיל להחליד עקב פגיעה בשכבת "ההגנה". אגב איזה רובה יש לך ???

YANIVPN

New member
MARES JET 58

כאשר קניתי אותו לא היתה שום בעיה של חלודה אלא רק לאחר כ 10 צלילות הגיע החלודה, איך זה יכול להיות?

חלודה

לגבי רובי גומיות : עניין החלודה לא חשוב בכלל .....אם אתה רוצה חץ מבריק , קנה חץ חדש ושים אותו בויטרינה בסלון....כל חץ מפלדה יחליד בסופו של דבר ואין לזה שום הפרעה למרות שמדי פעם מעלים את העניין בפורומים השונים...תפסיק להיות פדנט וקח חתיכת עיתון ותוריד את גרגירי החלודה הגסה וזה מספיק.....אחרי יריה אחת במים הכל יורד ממילא. ברובי אויר זה סיפור שונה ,הבוכנה זה דבר רגיש ואפילו מעט חול שנכנס פנימה יכול לדפוק את העסק. לכן אם החלודה גסה מאוד אולי יכול לגרום לבעיה....תקנה חץ מחומר שונה ובחנות אחרת....ולא חייב מברזל או פלדה.

בשרטי

New member
מנסיון שלי-תחליף לחץ איכותי יותר שלא מחליד.

גם אני שיפשפתי-ואפילו צבעתי-אבל כלום לא עזר-קניתי חץ חדש.

למעלה