שאלה לגבי חסימת דואר

אפרת+

New member
שאלה לגבי חסימת דואר

לא בטוח שזהו הפורום הנכון אבל.... האם יש אפשרות לחסום כתובות דואר מסויימות גם בנטסקייפ? נטסקייפ הוא ברירת המחדל בחברתינו ואני מקבלת המון פרסומות, הצעות, וסתם זבל לא רצוי כל יום. אני יכולה לאסוף את הכתובות מהן מגיעים המיילים האלו, האם יש באפשרותי לחסום אותן? תודה!

אפרת+

New member
כלומר אין תשובה?

כי אני מבינה שנתת לי את אתר הבית שלך....

תשובה לשאלה

למשל בהוטמייל ישנם מספר פילטרים שבעזרתם את יכולה להגדיר איזה דואר את רוצה לקבל והמכתבים שהגדרת אותם כלא רצויים הם עוברים אוטומטית לתיקיה ואחרי שבועים המכתבים האלו נמחרים אוטומטית. אומנם זוהי לא חסימה אבל לאחר שאני ניסיתי, כמות ה- jankmail שקיבלתי פחתה מאוד - תנסי לבדוק האם ישנם םילטרים סוג זה גם בחברות אחרות - בהצלחה

אפרת+

New member
אבל זאת היתה השאלה ../images/Emo10.gif

אני יודעת איך עושים את זה בשאר התוכנות ולא מצאתי פתרון בנטסקייפ. אני לא יכולה להחליף תוכנת דואר כי זו החלטת החברה ולכן מחפשת פתרון ולא מוצאת... תודה בכל מקרה

uzi2

Active member
אפשר לדעתי, להגדיר פילטרים

בגירסה 6 ומעלה של נטסקייפ, לדעתי אפשר להגדיר פילטרים, אבל פילטרים לפי כתובת שולח הם בד"כ לא יעילים, כי בהרבה מאוד מקרים הכתובות מפוברקות, וכל פעם למשהו אחר. בגירסה 4x של נטסקייפ למיטב זכרוני אי אפשר להגדיר פילטרים. אפשר אולי למצוא e-mail forwarding service שמסנן דואר אלקטרוני ולכתוב מכתבים רק דרך הכתובת של ה- forwarder ואז לפחות חלק מהספאם יעבור דרכו, ויסונן, ועדיין הדואר יגיע אלייך לנטסקייפ. בכל מקרה מרבית השרותים החינמיים הללו ממילא נתמכי פרסומות ולא הרווחת הרבה. הלא חינמיים יכולים להיות טובים אבל הם עולים בדמי מנוי. ואפשר לעשות את מה שאני עושה: למחוק את המכתבים שמגיעים מבלי להתעכב עליהם יותר משבריר השניה שנדרש כדי לזהות אותם כדואר זבל (לוקח מספר שניות ביום ולא גוזל משאבים נפשיים) ולא לרשום את כתובת הדואר האלקטרוני שלי במפורש במקומות בעלי נגישות ציבורית (כגון Usenet newsgroups, פורומים, עמודי WWW וכדומה).

פילטרים לא חוסמים ../images/Emo8.gif

את דיברת על חסימת דוא"ל והפילטרים לא חוסמים את הדןאל אלא מנתבים אותו לאן שאת רוצה ומונעים מדואל לא רצוי להגיע אל תוך תיבת הדואר שאת משתמשת בה יום יום

uzi2

Active member
החסרון הגדול של Hotmail במקרה הזה

הוא שהוטמייל לא נועדה לעבוד עם Netscape אלא רק עם תוכנות של מייקרוסופט, או דרך ה- WWW. יש אמנם תוכנות צד ג´ שמאפשרות לכל תוכנת דואר סטנדרטית לגשת לדואר של Hotmail, (לא חינמיות, אם כי לא יקרות). החסרון של קריאת דואר ב- WWW מבחינת דואר זבל (spam) הוא חד משמעי: הרבה שולחים של ספאמים משתמשים בטריק שנקרא web-bugs כדי לוודא אלו ממליוני כתובות הדואר שהם קיבלו, אקטיביות ויש מי שקורא דואר דרכן, ואלו לא. במידה ואתם קוראים דרך הדפדפן באונליין דואר אלקטרוני שמשתמש ב- web-bugs, השולח של דואר הזבל יודע מיידית שהמכתב שהוא שלח לכתובת הדואר האלקטרוני שלכן נקרא, ודרך זה יכול לצמצם את רשימת הכתובות לכתובות אפקטיביות. חלק מתוכנות הדואר האלקטרוני סובלות אף הן מהבעייה הזאת, לכן בכל מקרה שלא יודעים כיצד תוכנת הדואר מתנהגת רצוי לקרוא דואר ב- offline. לגבי דואר דרך ה- WWW (כמו Hotmail במקרה של השואלת) הבעיה אכן קיימת.

למעלה