שאלה לגבי חניה

punikum

New member
שאלה לגבי חניה

שלום רב, יש לי שאלה בנוגע לחניה. אני מתגוררת ברחוב שבו בעיית חניה. בזמן קנית הבית אפשר היה לחנות בכל הרחוב. לפני כחודש הוצבו שלטים לפיהם כל בניין מקבל חנייה (כמספר הדירות בו). בפועל - יש מקומות חניה שנשארים ריקים (לא לכל הדירות יש רכב) ובנוסף - יש משפחות ובהן שני רכבים. מה יכולה לעשות משפחה כזו? למשל - אם בעלי חונה בחניה המוקצית לבנין בו אנו גרים, ואני חונה בחניה של בניין אחר, (שיש בו חניה) האם יכול אדם מאותו בניין, למרות שיש לו חנייה בשטח המוקצה לבניין שלו, לחנות בחנייה בשטח המוקצה לבניין שלי? למעשה נוצר מצב שבו אני, כדיירת הרחוב, נאסר עלי לחנות ברחוב. זה לא היה המצב כשקנינו את הדירה. מכיון שהעיריה אישרה את השלטים - המשטרה הודיעה שאינה יכולה לגרור רכבים או לתת דו"חות, אבל באם העיריה יכולה לעשות משהו? (למיטב הבנתי, מכיון שהחניות אינן מסומנות, ואין תמרור, מעבר לשלט, הפקח העירוני לא יכול לעשות דבר). אשמח לתשובה בתודה מיכל

mel007

New member
תלוי בחוזה, תלוי גם באופן בו

רשומים הבתים האם מדובר בפרוייקט הרשום כבית משותף אחד או בביתם שמותפים נפרדים, מהן ההצמדות, האם החניות במושע? ןעוד שאלות שמתעוררות.

אני הבינותי שמדובר בדרך... ../images/Emo141.gif

אני הבינותי שמדובר בדרך הרבים, דהיינו ברחוב, אבל בסמוך לבניינים. אם זה בשטח השייך לבניינים עצמם, זה כבר משהו אחר, אשר לא שייך לדיני התעבורה. האתר שך קימקא

חניה ../images/Emo104.gif

לדעתי, אם העובדות הן אכן כפי שאת מתארת, ומדובר ברחוב שהעירייה הקצתה בו מקומות חניה לכל בניין, אין תוקף לקביעת העירייה גם לו היו שלטים.

בטוח מאד ../images/Emo104.gif

אבל תמיד טוב לתקוף בנקודה החלשה (ולבקר באתר של קימקא, כמובן)

תודה, עמנואל ../images/Emo141.gif

ואני מקווה שיש לך אסמכתאות טובות לתיזה הזאת, כי ישנם דברים שהם יפים וטובים על הנייר, אבל במציאות הם לא עובדים.

../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif../images/Emo13.gif../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif../images/Emo13.gif../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif../images/Emo13.gif ../images/Emo141.gif

punikum

New member
לא כל כך הבנתי

מצטערת, לא ממש הבנתי את תשובותיכם. אני אנסה להבהיר למה התכוונתי: מדובר ברחוב, החניות הוקצו בתוך הרחוב, לא בשטח פרטי, ואין רישום בטאבו. למעשה - כל החניות ברחוב מוקצות לבניין זה או אחר, יש שילוט (למשל "חניה לבנין 7" אבל אין שום תמרור אחר או סימון כחול לבן או משהו כזה) שתי שאלות: 1. אם אני חונה בחניה המסומנת "חניה לבניינים X-Y " (אני לא מתגוררת באחד מאלה) ויש שם מקומות חניה ריקים נוספים, האם יכול פקח לתת לי דו"ח או לגרור אותי? 2. עם איזה אגף בעיריה עלי לדבר בנושא זה? תודה לכם מיכל

למעלה