שאלה לגבי חלב שאוב

שאלה לגבי חלב שאוב

שלום לכולן ... אני נימצאת כרגע בניסיונות האכלה מבקבוק ...אני שואבת חלב ובגלל שתומר לא מוכן עדיין לקבל בקבוק אני זורקת את החלב ... החלטתי לשאוב מעט ויוצא שבמהלך כל היום אני מחממת את החלב ולאחר כמה דקות של ניסיון מחזירה למקרר ...ושוב חוזר חלילה .. האם החלב מתקלקל ככה ?ואם כן למישהי יש ניסיון דומה ומה הפתרון ..? תודה מראש

הילה@

New member
מניסיוני האישי...

עד לפני שבוע הייתי ממש במקום שלך...הבן שלי (בן 5 חודשים)פשוט לא הסכים לאכול מבקבוק, וכל ניסיון מצידי נכשל. הייתי כבר ממש מתוסכלת, עד שהגעתי למצב שאין לי ברירה (כי אני חוזרת לעבודה). ומה שעשיתי היה פשוט יום מאוד מאוד קשה שבו אני לא הייתי בבית (בעלי נשאר איתו). כמעט כל היום אמיר לא אכל (פשוט עשה שביתת רעב). גם כשחזרתי לא הנקתי אותו כי ידעתי שאז זה יהרוס הכל. ובערב, כשהוא כנראה כבר היה ממש רעב, הוא פשוט התנפל על הבקבוק. אני חייבת לציין, שבהתחלה מאוד התלבטתי איך לעשות את זה. כי פחדתי שאם אני אפסיק את ההנקה באופן דרסטי, זה יזיק לו (נפשית). אבל נראה לי שיש תינוקות שאין איתם ברירה ושאי אפשר לשלב להם בין ציצי לבקבוק... עכשיו הוא כבר כמה ימים אוכל מבקבוק (חלב שאוב) והיום אפילו הנקתי אותו, וזה עבר כבר בשלום. לגבי החלב שאת שואבת-אם את מחממת, אל תשתמשי בו שוב. ברגע שחיממת, את כבר לא יכולה לשים במקרר, כי הוא כבר מאבד מהערך שלו. מה שתעשי-תשאבי, וכשאת מאכילה אותו, תשימי בבקבוק כמות קטנה יחסית ואז לא תצטרכי לשפוך הרבה, כי חבל. ועוד עצה חכמה שקיבלתי ושהיא מאוד נכונה בעיני-עדיף שלא את תאכילי אותו מבקבוק בשלב הזה, כי ממך הוא מצפה לקבל ציצי ולא בקבוק, ומה גם שלך תמיד יש אלטרנטיבה...וקצת בכי וישר תישברי...עדיף שמישהו אחר ינסה לתת לו ושאת לא ממש תהיי בסביבה. בהצלחה...

שני דברים:

1. חלב שחומם - יש להשתמש בו תוך 4 שעות. אין להשתמש שנית בחלב שחומם לאחר שחלף פרק הזמן הזה. (בקיצור - התשובה לשאלה שלך היא - כן). 2. מה שאנחנו עשינו בשלב ההרגלה לבקבוק - בהנחה שאת עדיין בבית ומנסה להרגיל בלי לחץ..: אחרי הנקה טובה חיכינו כחצי שעה ואז הצענו את הבקבוק בתור תוספת כייפית קטנה. מספיק לתת 10-20 מ"ל. כך הילד לא מקבל תחליף לארוחה אבל מתרגל לבקבוק, וכך את לא מבזבזת חלב יקר.

הנסיון שלנו

לשאלה 1 - כן את יכולה לחמם אפילו פעם שניה ואח"כ לזרוק את מה שלא יאכל. אם את שואבת ולא חיממת והוא אינו אוכל את יכולה להקפיא - עשי מנות קטנות של 30 עד 50 CC ככה שאם תצטרכי להפשיר לא תזרקי הרבה חלב - כי כן בוכים על חלב שנשפך - חלב אם. באשר להאכלה מבקבוק - אצלנו אף אחד לא מצליח להאכיל אותה כמויות מבקבוק כמוני. מאחר וממני היא גם מקבלת את המקור הרי שזה היה קשה בהתחלה. יום אחד פשוט התעקשתי ושאבתי בבוקר אחרי המנה הראשונה שלה כמות רצינית וחילקתי למנות קטנות של 15 CC. פשוט החזקתי את הבקבוק במקרר וכל פעם הוצאתי רק 10-15 חיממתי מעט והוספתי אחרי הנקה. לאט לאט היא התרגלה והיום היא אוכלת מבקבוק בלי בעיה אבל עוד פעם רק אם זו אני שמאכילה אותה אחרת החלב מתבזבז. בהצלחה.

אז ככה

תשימי באמת כמויות קטנות של חלב. אבל חוץ מזה תנסי את הבקבוק עם הפטמה של פלייטקס. גם תפארת לא הסכימה לאכול מבקבוק עד שהחלפתי לה לפלייטקס. וכמובן, אל תתני לו את מבקבוק, רק מישהוא אחר. בהצלחה

למעלה