שאלה לגבי חיצוניות

גילת22

New member
שאלה לגבי חיצוניות

שלום רב לאחרונה, לאחר תקופה של דיכאון בן חודשיים שיתפתי את אימי בבעיות שלי, לראשונה בחיי. אני בת 26, וסובלת מדיכאון כבר מגיל מאוד קטן. עברתי טיפול במשך שנים והפסקתי אותו לפני כשנה, כי לא היה שום שיפור. ההתקדמויות היחידות שחיים שלי היו בזכות עצמי, התגברתי על חרדות בעצמי אך בדיכאון אף פעם לא הצלחתי לשלוט. כרגע אני לא יכולה ללכת לטיפול שוב, כיוון שאין לי כסף, טיפול תרופתי אתחיל שוב בקרוב. עקב שיחה עם אימי הבנתי שאולי היא צודקת, והחיצוניות שלי מכניסה אותי יותר לדיכאון. ואסביר: אני לובשת רק שחור. אין אצלי שום בגד שאיננו שחור, אפילו לא אפור כהה. לאחר שאמרתי לאימי שרק עם שחור אני "מרגישה אני" היא אמרה שהשחור הזה הוא ההסתתרות שלי מאחורי הדיכאון, שאנסה להיות קצת יותר זוהרת. היא אומרת: "יש לך גוף יפה, תלבשי בגדים יפים ולא שחורים, ככה תרגישי יותר טוב עם עצמך ואנשים יסתכלו עלייך אחרת, ומפה כבר תתחילי להרגיש יותר טוב עם עצמך במקום לשנוא הכל ולהכנס שוב לדיכאון, זה הצעד הראשון שאת צריכה לעשות לפני כל הצעדים הבאים שלך" כשדיברתי עם אימי היא הבטיחה שתלווה אותי מכאן והלאה, כשסיפרתי לה מה עובר עלי, היא הסתכלה עלי בעיניים דומעות ואמרה מעתה והלאה אם אעבור משבר לבוא ולידע אותה, שהיא תהיה שם ותהיה מאחורי בכל דבר שאבחר לעשות או לא לעשות, אבל קודם כל היא רוצה שאשנה תדמית. שלא תבינו לא נכון, אני לא מוזנחת. אבל אני כן לובשת בגדים כהים, תמיד. קשה לי לדמיין את עצמי לובשת צבעים אחרים, אבל כשאני מדמיינת את עצמי מטופחת יותר, אישה יותר, עולה בי חיוך. רציתי לדעת, מעין מקצועית, האם החיצוניות באמת יכולה לשפר את הרגשתי הפנימית?

asafasaf26

New member
שטויות במיץ!!

אני עושה הכל כדי להראות יפה אני הולך לחדכ אני חטוב אומרים(לפעמים שאני יפה) בתקופה הנוכחית לא אומרים, אני שומר על הפנים שם קרמים אני מאוד מטופח לובש בגדים שחושפים תגוף ולובש כל מיני צבעים זה לא עוזר בשיט מה שאני לא עושה כמה שאני לא מטפח אני לא מצליח להכיר בנים למרות שאני ממש לא מכוער אני חושב שההרגשה הפנימית קצת יותר חשובה מההשקעה החיצונית.

אין לשאלות כאלה

תשובות של "כן" ו"לא" בחיים, כמו בחיים, לפעמים צריך להתנסות כדי לדעת את התשובה. נראה לי שהכי חשוב בכל הסיפור הנ"ל זה ששיתפת את אמא שלך, שהיא כן אמפטית לרגשותייך וכן מנסה לעזור בדרכה. אולי יש משהו בדבריה, ואולי לא. אם את מוכנה להתנסות ולהמשיך לשתף אותה בזה תגלו שתיכן משהו חשוב.

את שואלת שאלה פרקטית או תאורטית?

נראה לי שכשר אדם מרגיש יפה חיצונית זה נותן לו כח או בטחון באשר ליחסיו עם אנשים אחרים. כמו כן הוא גם מקבל תגובות וחיזוקים מכך. לא חייב להיות שמדובר ביופי אלא בהופעה בכלל. ההופעה יכולה להעניק לך הרגשה מסויימת או להכניס אותך לאווירה מסויימת שיכולה להביא אותך למקומות אחרים. מבחינה פרקטית מדוע שלא תנסי כזה דבר? זה נשמע נחמד. לכי על זה.

גילת,איך את מגדירה בצורה ממוקדת את הקשר

בין החרדות והדיכאונות שלך לבין הלבוש שלך? אחרי שנים רבות של טיפול כפי שציינת,נראה לי שאת מסוגלת להגדיר בתגובה לשאלתי את הקשר ובאם קיים כזה.משם אוכל להתיחס לעכשיו וכאן.

למעלה