שאלה לגבי חיסונים

גן חיות

New member
שאלה לגבי חיסונים

האם מותר לתת לחתול חיסון כלבת וחיסון משולש או מרובע באותו יום???? אותה שאלה לגבי כלב וחסיון כלבת וחיסון משושה?? אני שואלת כי נאמר לי פעם שאסור, ולאחרונה נאמר לי שמותר. חברה שמעה מהווטרינר שלה שאסור ומישהי באחד הפורומים סיפרה על חתול שקבל את שני החיסונים ביום אחד. מה נכון??? האם זה עניין של דעה או מנהג או עניין של סכנה רפואית אמיתית????

תשובה

לגבי כלבים - בעבר היה מקובל שחשוב להפריד בין משושה וכלבת בגלל עירור יתר של מערכת החיסון שגרם לתופעות לוואי. לפני כשנה התפרסם מחקר שהראה שבכלבים גדולים אין בעיה ואפשר לתת ביחד. מעשית - אין בעיני הצדקה ועדיף להפריד ולו בגלל האפשרות לבעיות. לגבי חתולים אני לא מכיר משהו ספציפי - אבל גם כאן - עדיף להפריד. אחרי הכל מדובר בחיסון שעושים כדי למנוע מחלות, וברגע שיש סיכוי לגרום לבעיות איתו - זה קצת מפספס בעיני את המטרה. מקרים חריגים הם כאלה בהם הגישה לוטרינר קשה ואז אפשר לשקול מתן ביחד, אבל צריך להיות מודעים לתגובות האפשריות.

לגבי הפרדת החיסונים

האמת שאני שמעתי על סיבה נוספת, בירוקרטית.... החוק היה אוסר לחסן כלבת ומשושה בו"ז כדי למנוע מצב שוטרינר שראשי לחסן רק כלבת (נאמר וט' מהמועצה שמגיע לקיבוצים) יחסן "על הדרך" גם משושה וישלשל את הכסף לכיסו (כי הוא לא היה אמור לעסוק גם ברפואה פרטית). אולי אני לא מדייקת, אבל זו היתה סיבה בסגנון הזה..... בכל מקרה התקנות השתנו לפני שנה-שנתיים והתירו לחסן יחד את שני החיסונים.

noam5353

New member
נעה,אין חוק ומעולם לא היה חוק

האוסר לחסן כלבת ומשושה יחדיו. היו פרוטוקולים רפואיים שונים. כבר מזמן התחום הזה הפך להיות מערב פרוע ווטרינרים רשותיים ותת רשותיים מחסנים כל דבר שזז עבור כסף המשולשל לכיסיהם. חוק בנושא אין ולא היה!!!

יתכן שהיו תקנות מחוזיות.

ויתכן שאני טועה. את מה שעתבתי שמעתי מוטרינר. למיטב זכרוני, מעבודתי אצל וט' בירושלים, הגיעה הודעה מהשירות הוטרינרי שהתירה לחסן יחד, כלומר שהיה אסור עד אז. אז יתכן שזה היה רק בי-ם. ואולי אני בכ"ז טועה....

katam

New member
אסור לויטרנר ערוני לעבוד גם באופן

פרטי ? ברור שלא באותה עיר או מועצה אבל בעיר מועצה אחרת ?

מותר!

אבל הוא לא אמור לשלשל לכיסו תשלום על משושה, כאשר הוא ב"כובע" של וט' רשותי המחסן כלבת. קרי, כאשר הוא מגיע לחסן בישובים כפריים או כאשר מגיעים אליו לעירייה לחסן.

התקנה המונעת חיסון מקביל שונתה

לאחרונה. תקנות הכלבת החדשות משאירות את שיקול הדעת בידי הוטרינר המחסן ואוסרות עליו לחסן בכלבת בזמן טיפול המפריע להתחסנות. יש וטרינרים הרואים במשושה טיפול המפריע להתחסנות, ויש שלא. יש וטרינרים המאמינים כי הסכנה גבוהה יותר לרגישות יתר, וישנם שלא.

למעלה