שאלה לגבי חיידק E-coli

בילי28

New member
שאלה לגבי חיידק E-coli

החתולה שלי, בת 15.5, סובלת מדלקת חריפה וממושכת בדרכי השתן ומטופלת באנטיביוטיקה. הדלקת היתה חריפה עד כדי כך שהיה חשד לסרטן בשלפוחית השתן. חשש שלמרבה המזל התבדה.

בבדיקת שתן התברר כי החיידק שגרם את הדלקת הוא אי-קולי.

לאחרונה התברר לי שעופות רבים בתעשיית הבשר נגועים בחיידק הנ"ל. מאחר שהאוכל שאני נותנת לחתולים שלי כולל קמח עוף, אני תוהה: האם קיים קשר בין האוכל הנ"ל לבין הדלקת שלה?

מצ"ב קישור אודות חידק האי-קולי בעופות.

E-coli

האי-קולי (או בשמה המלא - אשיריכיה קולי) הוא חיידק מאוד נפוץ. הוא קיים בכל בעלי החיים, כולל במערכת העיכול של כולנו. חלקם יכולים לגרום למחלות, בעיקר כאשר הם חורגים מהמקום בו הם אמורים להיות למערכות אחרות (אוכל במקרה של כלבוטק, מערכת שתן במקרה של החתולה שלך).

מה הבעיות אליהן את צריכה להתייחס:
1. החיידק הזה הוא חיידק שעלול להיות יעיל במיוחד, ולפתח עמידות לאנטיביוטיקה אפילו תוך כדי טיפול. לכן יש לבסס את הטיפול על תוצאות תרבית, כדי לדעת למה החיידק רגיש. יש לתת טיפול ארוך יחסית, ולעשות תרביות חוזרות תוך כדי טיפול, בסיומו ולאחריו. ככל שבעל חיים קיבל יותר טיפולים אנטיביוטיים שלא מבוססים על התרבית, החשש כי החיידק כבר עמיד גדול יותר.
2. דלקת לא מתרחשת סתם כך. לרוב ישנה סיבה ראשונית להיווצרות הדלקת. כדאי לנסות להבין למה זה הדלקת התחילה, ואם יש משהו הגורם לפגיעה במנגנוני ההגנה של השלפוחית בפני דלקת, אחרת גם אם תשתלטי על הדלקת היא עלולה לחזור.
3. לדלקת בשלפוחית יש גם תופעות לוואי - אבנים בדרכי השתן, פגיעה בדופן של השלפוחית והתבססות של הזיהום שם. יש לנטר את השתן והשלפוחית ולפעול בהתאם.

הרבה דלקות שתן עוברות בקלות עם טיפול מתאים, אחרות יכולות להיות אתגר קשה ביותר. נקווה שאצלך זה לא המקרה
אסף

בילי28

New member
תודה על התשובה המפורטת

הטיפול האנטיביוטי שהחתולה שלי מקבלת אכן מבוסס על תרבית והוא ממושך מאוד - אמור להימשך כשלושה חודשים. עם סיום הטיפול היא תעבור תרבית נוספת.

למעלה