שאלה לגבי חומרה. Chipset

בוזוקיא

New member
שאלה לגבי חומרה. Chipset

מישהו יכול לתת לי מעט אינטואיציה לגבי מה זה צ'יפסט?
קראתי בויקפדיה ועוד כמה אתרים שגוגל העלה אבל אני עדיין לא מצליח לשים את האצבע על מה בדיוק התפקיד של הצ'יפסט.
אני ממש אשמח לאיזה אנלוגיה למשהו מוכר או הפשטה של העניין אם למישהו יש הברקה...
כיוון לתשובה- איזה מידע מגיע לצ'יפסט, מה קורה למידע הזה בצ'יפסט ועל איזה צורך הצ'יפסט עונה בעצם (אני מניח שלפני שהיה צ'יפסט, הוא לא היה:) ואז מישהו אמר רבותיי, חסר לנו קצת צ'יפסט בחיים שיפתור לנו איקס וואי זד)

תודה מראש לעונים!

vinney

Well-known member
כשמו כן הוא

קבוצת צ'יפים מתואמת.

תסתכל על לוח האם שלך. יש לך את הCPU, ועוד איזה בקר או שניים (תלוי בCPU, יכול להיות גשר צפוני וגשר דרומי, ויכול להיות רק גשר אחד). זאת קבוצת צ'יפים מתואמת שמתוכננת לעבוד ביחד. כל השאר - אתה יכול להכניס ולהחליף, אבל את השלישיה הזאת - לא (אם כי, CPUים בדרך כלל אפשר להחליף בתוך המשפחה שלהם).

בוזוקיא

New member
מעריך את הניסיון לעזור

אבל במקרה הזה החתימה שלך מתאימה בול.
שאלתי מה זה צ'יפסט, ענית לי שזה צ'יפסט. והוספת שלא ניתן להחליף אותם.

אל תתיחס לזה כמילת קסם זה לא ״צ׳יפסט״ זה צ׳יפ סט - chip set - מילולית ״קבוצה של שבבים״. מדובר על אוסף של רכיבים, שכל אחד עושה משהו אחר, וביחד הם מהווים מערכת.

בעבר, לוח אם של מחשב היה מורכב ממעבד מרכזי, בקר של מקלדת, בקר של רכיבים סריאליים, בקר של כרטיס תקשורת, בקר של מסך, בקר של כוננים קשיחים, ועוד ועוד ועוד כאשר כל הרכיבים האלו נקראו ה ״צ׳יפ סט״ - קבוצת השבבים - שמניעה את המחשב. היום, רוב הפונקציות האלו אוחדו לתוך המעבד הראשי, אבל עדיין יש צורך פה ושם למעבדי עזר עם כל מיני יכולות ספציפיות, בעיקר על מנת להתממשק לכל מיני חומרות מסביב.

בוזוקיא

New member
הבנתי

חשבתי שזה משהו יותר מסובך..משום מה פספסתי את הנקודה שזה בעצם איחוד של הרבה בקרים לתוך צ'יפ אחד או שניים...חשבתי שיש לו תפקיד שונה.
תודה!

פונציק

New member
בגלל שההסבר שלך השאיר אותי עם כמה תהיות

קראתי קצת. לפי ויקיפדיה, הצ'יפסט הרבה יותר חשוב מרק כמה יכולות ספציפיות. זה הממשק בין המעבד לזכרון, לכרטיסים, ולכל החומרה בעצם.
מה שאתה תיארת זה ה-south bridge. החלק של הצ'יפסט שדואג ל"כל השאר" כמו ההארד דיסקים והUSB. בלי הצ'יפסט המעבד הוא כמו הלן קלר.

למעלה