שאלה לגבי חוזה

LaliB

New member
שאלה לגבי חוזה

בעל הדירה שלי רוצה להכניס סעיף לחוזה שאומר שאסור לי להחנות את הרכב ברחוב אלא רק ברחוב ליד. הרחוב הינו רחוב הולנדי של בתים פרטיים והוא טען כי ישנה הסכמה ברחוב כי רק בעלי הבתים מחנים את הרכבים שלהם. הם הוא יכול להכניס סעיף כזה לחוזה? בסך הכל הרחוב הינו שטח ציבורי של העיריה. ועם כן במידה ואני מחנה האם זו הפרה של החוזה? תודה

u 1000

New member
אפשר להכניס את הסעיף ואי קיומו הוא הפרה

מה שמצחיק בסעיף כזה הוא שאת לא תוכלי לחנות ברחוב אבל המבקרים שלך יוכלו. והשאלה החשובה היא: כמה הסעיף הזה מפריע? (האם קשה למצוא חניה במרחק סביר?)

LaliB

New member
לרוב לא אבל

יש מקרים שבהם חוזרים מהסופר או מאוחר בלילה או גשם שלא נעים ללכת בחושך. בנוסף הם הוסיפו לי סעיף של "יש להקפיד על דלת כניסה במצב סגור מלבד בזמן כניסה ויציאה" אז אסור לי לאוור עם צריך וכדומה?

u 1000

New member
בעל בית יצירתי משהו

אבל כמו שהוא יצירתי כך גם אתם יכולים. למשל להוסיף לתנאי הזה שיהיה מותר להשאיר את דלת הכניסה פתוחה ובתנאי שאתם בבית.

LaliB

New member
מאוד יצירתי

גם בעוד כמה סעיפים. אבל בחזרה לשאלה המקורית לגבי החניה. הרי הרחוב הינו שטח ציבורי של העיריה אזי א' האם בכלל אפשר להכניס סעיף כזה והוא תקף. ב' אם אני מגיעה להסכמה עם בעלי הבית שעם אני חוזרת מאחור ויש מקום אני יכולה להחנות ולהקפיד שבסוף שבוע שלכולם מגיעים הילדים והם רוצים חניה אני אקפיד לא להחנות ברחוב האם זה מספיק שיש הסכמה בעל פה או לנסות לשנות בחוזה שאני לא אחנה בסוף שבוע למשל? תודה

u 1000

New member
באופן עקרוני יש חופש חוזים

ואתם יכולים להסכים עם בעל הבית על כמעט הכל. אתם לא מחוייבים להסכמה בין בעלי הבתים ואם לא יהיה הסעיף בחוזה אז תוכלו לחנות ברחוב (ככל שהדבר מותר על פי החוק) ואם הסעיף ינוסח אחרת אתם תהיו מחויבים בהתאם לנוסחו.

LaliB

New member
כלומר?

כלומר לא משנה מה אנחנו נסכים בעל פה משנה מה שיהיה כתוב בחוזה ואיזה שזה יהיה מנוסח בכתב?

u 1000

New member
אל תסכמו על דבר בע"פ שהוא הפוך מזה שנקבע בכתב

לא בנושא הזה ולא בשום נושא אחר. זה מתכון לצרות וחבל בכלל לעסוק בשאלה מה יגבר על מה. [באופן עקרוני חוזה בע"פ הוא חוזה לכל דבר כמו חוזה בכתב]

למעלה