שאלה לגבי חוזה שכירות

פומפונד

New member
שאלה לגבי חוזה שכירות

להוריי יש שכן ערירי שבעקבות אשפוזים חוזרים ונשנים עבר לבית אבות. משנודע לקרוב משפחה שלו, שאני מחפש דירה להשכיר, הודיע לי שהוא מעוניין שנעבור לגור בבית. עד כדי כך הוא מעוניין, שלתקופת ביניים עד שיחליטו במשפחתו מה לעשות עם הבית הוא מוכן שלא נשלם שכר דירה. אנחנו מעוניינים לגור בבית אבל חוששים מכמה דברים: ראשית, חשוב לנו שיהיה חוזה, גם אם אין לו כל עניין בשכר דירה ולו רק כדי למנוע מצבים של אי נעימות או חוסר הבנה שעלולים להגרם, וגם כדי להסדיר עניין תשלום מסים, אחריות על נזקים וכדומה. שנית, מכיוון שדיברנו רק עם גורם אחד מתוך כמה שלהם בעלות על הנכס (ולו גם בעלות עתידית) אנו מוטרדים מהשאלה האם יכול גורם אחד, שלטענתו 50% מהנכס בבעלותו, להשכיר נכס לאחר ללא אישור מפורש של הגורמים האחרים? אנחנו לא מעוניינים להיות בתווך, בין הנצים, במקרה שיריבו. תודה מראש על התשובה.

מי שאולי בעתיד יהיו הבעלים

של הנכס, אינם רשאים לעשות בו עסקאות. רק בעלי הנכס ו/או מיופה כוח שלו ו/או אפוטרופוס שמונה על ידי בית משפט רשאים לעשות עסקה בנכס.

פומפונד

New member
שאלות הבהרה

תודה על התשובה המהירה. רק עוד כמה הבהרות, במחילה: האם אני מבין נכון, שרק נציג מורשה ומוסמך של בעל הנכס יכול לעשות בו עסקאות, שהכוונה היא שאם הנכס מחולק בין כמה אנשים, רק לאחר שהחליטו על נציג והסמיכו אותו להשכיר את הנכס, רק אז נוכל לחתום על חוזה שכירות מבחינה חוקית? האם במקרה כזה צריך לכלול בחוזה סעיפים שאינם נכללים בדרך כלל בחוזה השכרה רגיל?

רק הבעלים

או מיופה כוח או אפוטרופוס רשאי לעשות את העסקה. במקרה כזה צריך להכליל סעיפים המסבירים מי חותם ומכוח מה הוא חותם. חשוב להקפיד שכל בעלי הנכס (או חליפיהם) יחתמו על ההסכם

למעלה