שאלה לגבי חגורות

sh1 men

New member
שאלה לגבי חגורות

כמה סוגים יש? ותוך כמה זמן סביר אפשר להגיע לחוגרה ראשונה? למורה שלי יש צהובה, זה נחשב..? תודה מראש.

Kalimac

New member
נחשב למה?

שאלה מוזרה קצת ישנם הרבה מקורות, למה שלא תבצע חיפוש בגוגל, למשל. לכל קבוצה יש את שיטת הדירוג שלה. אבל ישנה מערכת די גדולה ונפוצה שבה הצבעים מותאמים לדגל ברזיל: מתחילים בירוק ומתקדמים פנימה. אבל מה שאחיד אצל כולן (תקנו אותי אם אני טעה), זה שהחגורה האחורנה ביותר היא לבנה.

לא מדוייק, אני יודע למשל שבאבדה...

לבן היא החגורה הראשונה [או שאולי יהיה נכון יותר לומר ב'ז] ושאדום היא החגורה האחרונה.

הכול תלוי בקבוצה ובהירכית הדרגות...

למשל: בקורדאו ג'י או צהוב זו רק החגורה השלישית, כמו גם באבדה. בקפורהג'ינגה צהוב זו החגורה החמישית, כמו גם אצלינו ב-Sul da Bahia. קפיש?

Arrogante

New member
לא מדויק...

לפי מה שאני יודע,ותתקנו אותי אם אני טועה, יש גם באבאדה לבן לGrao Mestre (הדרגה שמעל המסטרה) שהיה עד לא מזמן לקמיזה רושה והוא נתן לקמיזה באוגוסט....

Arrogante

New member
אההה ו......

הלבן הראשון באבאדה בדרך כלל מדלגים עליו והצבע שלו הוא לבן כהה קצת והלבן של מסטרה קמיזה זה לבן יהלום...כאילו חלק חלק לבן ממש יפה :)

Kalimac

New member
אכן

החגורה הראשונה נקראת אצלנו Crua או בתרגום 'נא, גולמי, שלא עברה הלבנה' וזו חגורה ללא צבע - זוהי אינה דרגה (היא חלק מהתלבושת של תלמיד חדש); הדרגה הראשונה הינה crua/amarela '"לבנה"/צהובה'. הדרגה האחרונה היא אכן לבנה (חגורה מולבנת, בוהקת - כמו זוג אבאדה חדש). החגורה האדומה היא דרגת ה-Mestrando, המקבילה פחות או יותר ל-Contra-mestre של קבוצות אחרות; זו דרגה שצריך להשאר בה 15 שנים בכדי לעבור לדרגה הבאה, דרגת ה-mestre (אדומה/לבנה). מקווה שדברים יותר ברורים.

כן אה בג'ודו חגורה ראשונה היא לבנה

אחכ צהובה אחכ כתומה וכו.... ומקבלים חגורה לבנה מהר יחסית....השאר תלוי בפרקטיקה

למעלה