שאלה לגבי זקיקים

מעין26

New member
שאלה לגבי זקיקים

הייתי היום בבוקר במעקב זקיקים ראשון, היום ה-12 ויש לי 2 זקיקים בגודל 12 מ"מ ואחד 10 מ"מ בשחלה השניה. אני יודעת שזה עוד מוקדם ויש לי לפחות 4 ימים לפני אבל רציתי לדעת משהוא. הרי אומרים שכל חודש רק ביצית אחת מבשילה, אז מה קורה לשאר הזקיקים שגדלים? מהם לא קורה ביוץ? או שמא אם יש לי 3 זקיקים אז משלושתם יהיה ביוץ? אשמח לקבל תשובות. שנה טובה לכולנו.

לפי מה שאני יודעת

יכולים להיות כמה זקיקים שיתחילו לגדול אבל בדרך כלל רק אחד מבשיל ויוצאת ממנו הביצית. אם את לוקחת איקקלומין אז זה לא נדיר לראות כמה זקיקים שגדלים, ולכן אומרים שהתרופה מעלה את הסיכוי לתאומים ב-8%, אבל מזה את מבינה שברוב המאד גדול של המקרים מבשיל רק זקיק אחד.

השאלה היא אם את מקבלת איזה שהם

הורמונים או לא. בעקרון, במחזור טבעי, מספר זקיקים מתחילים להתפתח, מתוכם אחד הופך להיות הזקיק המוביל שממנו תבקע ביצית (כמובן שישנם חריגים - ראי ערך תאומים
). שאר הזקיקים פשוט מתנוונים ונספגים. אם את מקבלת הורמונים כלשהם, יותר מזקיק אחד ימשיך להתפתח (שניים, שלושה, חמישה..... בהתאם למינון ההורמונים ולתגובת הגוף) וממרביתם גם תבקע ביצית (בהנחה שכולם יהיו בשלים מספיק ושאכן יש בהם בכלל ביצית).

אורא

New member
שאלה לגבי מעקב זקיקים

אנחנו נכנסים עכשיו לחודש רביעי של נסיונות... פרופיל הורמונלי תקין לחלוטין.. הרופאה אמרה לנסות עוד חודשיים לפני שמדברים איתה מה השלב הבא??? מזה מעקב זקיקים??? מזה איקלומין מתי לוקחים את זה ומה עושים על מנת לזרז את התהליך

ילדוש

New member
אורא יקרה, יש כמה

שאלות. האם המחזורים שלך סדירים? בת כמה את? ובן כמה בעלך? אם המחזורים שלך סדירים ופרופיל הורמונלי תקין ואת צעירה באמת נהוג לחכות . יש סטטיסטיקה שאומרת שלאחר 3 חודשי ניסיונים 60% יכנסו להריון. אחרי חצי שנה של ניסיונות 70% מהזוגות יכנסו להריון. אחרי שנה של ניסיונות כמעט 90% מהזוגות יכנסו להריון.אם את צעירה והכל בסדר אצלך רוב הסיכויים שאם תנסו שנה (90% סיכוי) תיכנסי להריון ובגלל זה הרופאה שלך אמרה לך לחכות. ואז בינתיים אפשר למדוד חום (כדי לשפר את הסיכוי לקיים יחסים בביוץ) ולראות מה קורה. אם את לא הכי צעירה וגם לחוצה מאוד תשלימי את הבירור עם בדיקת זרע של הבעל. מעקב זקיקים זאת בדיקת אולטרא-סאונד שמטרתה לעקוב אחר התפתחות הזקיק ורירית הרחם ולתת אינדיקציה לזמן הביוץ ואיכותו. בהצלחה..

למעלה