שאלה לגבי ועד בית

אייל129

New member
שאלה לגבי ועד בית

שלום לכם, אני גר בדירת חדר בחיפה עד לפני 4 חודשים לא היה בבנין שלי ועד בית בכלל. לפני 4 חודשים הוחלט להקים ועד בית והתחילה גביה חודשית של 100 ש"ח לועד הבית. במשך 4 החודשים האלה לא נעשה דבר, אין תאורה בבניין, אין עבודות גינון ואין ניקיון של חדר המדרגות! האם עלי להמשיך לשלם ועד בית למרות שלא מבוצע דבר? מעבר לכך, יש לציין שדירתי קטנה מאוד ביחס לשאר הדירות בבנין (יש אפילו דירה בבנין של שתי קומות) ומספר אנשים אמרו לי שועד בית נקבע לפי גודל הדירה האם יש אמת בדבר? דבר אחרון שיש לציין, הכניסה לבית שלי היא מין כניסה נפרדת, כלומר חדר המדרגות לא שייך אליי ואני לא נמצא בו בכלל וכמו כן, תאורת הבניין אם תהייה לא תשפיע עליי ולי יש את התאורה שלי בכניסה לבית שלי שאני משלם עליה את החשמל. האם גם זה אמור להשפיע על עלות ועד הבית שעליי לשלם? מחכה לתגובות בתודה מראש, אייל

עצתי - תפסיק לשלם

תשלום וועד הבית אמור לכסות את כל מה שציינת, שבמקרה שלך אינו מכוסה או שמכוסה על ידך. אני במקומך הייתי מפסיקה לשלם ומסבירה בדיוק למה.

oren*

New member
פנה לאגודה לתרבות הדיור ובדוק

מהן האפשרויות שלך במצב כזה. עדיף להגיע לועד הבית עם גיבוי שלהם, מאשר להפסיק לשלם או לשלם סכום כסף נמוך יותר על דעת עצמך.

בד"כ אני אוהב צפרדעים

אבל יש סיבה שאתה מתעקש להמשיך להקפיץ את ההודעה גם לאחר שניתנו לך תשובות בפורום הזה ואפילו בפורום אחר? ואני חייב להוסיף עוד משהו, בכרטיסישי שלך רואים את ההיסטוריה של ההודעות האחרונות בפורומים, מישהו כבר העיר לך על זה בפורום שלישי. הקפצות זה דבר טוב כשלא מקבלים תשובות, אבל הן הופכות להיות דבר מעיק בשלב מסוים.

אייל129

New member
תגיד לי מה הבעיה שלך????!!!!!

צפניה בן שבתיאל, מה אתה רוצה ממני?!!??!?!?! זכותי להקפיץ ולעשות מה שאני רוצה, אתה לא חייב להגיב אם אין לך משהו חכם להגיד!!! אבל כנראה שאתה אחד שמחפש איפה אפשר לתקוף ולעצבן, זה כנראה מה שעושה לך טוב!!! אז לידיעתך, אני אמשיך להקפיץ ואם זה לא נראה לך אתה יכול לדפדף הלאה!! ודרך אגב, זה שניתנו תשובות זה לא אומר שהן מספקות ולכן הקפצתי, אבל בעצם כשאני חושב על זה, מי אתה בכלל צפניה בן שבתיאל שאני חייב לך דין וחשבון!!! דרך אגב, אחלה עבודת תחקיר עשית. בדקת את ההיסטוריה בכרטיס האישי שלי! אתה לא מהשב"ב במקרה או שאתה צ מהמוסד? בקיצור תודה רבה לך על התגובה המלומדת שלך! בזכות העזרה שלך לא אצטרך שוב להקפיץ את ההודעה שלי!! כמה טוב שיש עדיין אנשים נחמדים וטובים בעולם כמו צפניה בן שבתיאל שאוהבים לעזור לזולת!!! יישר כוח צפניה...

Jazz Singer

New member
לא מתערבת אבל...

תראה מה כתבת לו "אבל כנראה שאתה אחד שמחפש איפה אפשר לתקוף ולעצבן, זה כנראה מה שעושה לך טוב!!!" ועכשיו תקרא את כל ההודעה שלך... מי תקף את מי?

אייל129

New member
אני בסה"כ שאלתי שאלה בפורום

אבל ה"ברנש" הזה החליט לתקוף, אז כן תקפתי בחזרה...

NightElf

New member
בבקשה להפסיק ../images/Emo150.gif

צפניה לא תקף אותך, הוא סה"כ הסביר לך שאנשים לא אוהבים לראות הודעות "מוקפצות", קל וחומר כאשר אלה הודעות שהגיבו להן, וכאשר הפורום לא עמוס וצפוף במיוחד בהודעות ששהודעה שלך הלכה לאיבוד ביניהן. אנא שמרו על לשון נקייה ותרבות דיון,

אייל129

New member
חבל שאתם לא יודעים לגלות סובלנות

כלפי אנשים שבאים לשאול שאלות בפורום! הרי לשם זה נועד הפורום.... מה בסה"כ עשיתי? רצחתי מישהו? אנסתי? גנבתי? כולה הקפצתי הודעה כי לא קיבלתי תשובות מספקות ואז בא הצפניה הזה ותוקף ובסופו של דבר עוד באים אנשים ונותנים לו גיבוי... תודה רבה לכם!!! אחלה פורום!!! וגם אחלה ניהול שמצדיק תוקפנות כלפי אדם תמים שבא לשאול שאלה בפורום ובעצם להצדיק את קיומו... אין בעיה הבנתי שאני לא רצוי בפורום הזה אז תעשו חיים, תמשיכו להיות נחמדים וסובלניים כלפי אנשים שבאים להשתמש בפורום הזה והכי חושב תמשיכו לעזור לאנשים כי בשביל זה נועד הפורום... ולמי שכן נתן לי תשובות ענייניות וניסה לעזור אני מודה מקרב ליבי, גיליתי שיש כאן כמה אנשים שכן רוצים לתרום מהידע שלהם וכן מעוניינים לנסות לעזור, מסתבר שעדיין יש אנשים טובים ונחמדים בעולם...

NightElf

New member
בבקשה תבין משהו, גם אם היית

סבור שצפניה "תקף" אותך, לא היית חייב להגיב בצורה מתלהמת כמו שהגבת, היית יכול להסביר לו בצורה עניינית ותרבותית למה החלטת להקפיץ את ההודעה. הביקורת היא יותר על אופן התגובה שלך, ופחות על עצם התגובה עצמה.

כעיקרון, ועד בית חייבים לשלם.

גם אם אתה לא נהנה מהשרותים שלהם, וגם אם אין פעילות בכלל של ועד הבית. החוק קובע כי דמי ועד הבית ישולמו לפי החלק היחסי של כל דירה ברכוש המשותף. בדרך כלל זה מחושב לפי גודל הדירה. אולם אם יש לבית תקנון, הדיירים יכולים לקבוע אחרת. כפי שנאמר, כדאי לפנות לאגודה לתרבות הדיור (יש להם גם אתר אינטרנט), ולהתיעץ.

אייל129

New member
אחלה עקרון אבל,

אם לא נעשה שום שימוש בכסף, אז לאן הוא הולך ולמה לשלם? בכל מקום אדם משלם ומקבל תמורה לכספו, האם ועד בית אתה חייב לשלם, אך לא חייב לקבל תמורה עבור התשלום שלך?!

פורמלית, אתה יכול לפנות למפקח

ולפתוח בהליך כנגד ועד הבית. האם ניסית לפנות אל ועד הבית? האם הדיירים האחרים מתעניינים במצב התחזוקה של הבניין? אפשר לנסות לארגן אסיפת דיירים ולדון במצב. אולי להחליף ועד? אתר האגודה לתרבות הדיור: אתה יכול לנסות לפנות, אפילו טלפונית, ולהתיעץ. http://www.tarbut-hadiur.gov.il/main.asp

למעלה