שאלה לגבי וינג צונג

brunoflexe

New member
שאלה לגבי וינג צונג

שלום. אחרי מפגש הפורום שהתרחש במרכז הישראלי לטאי צי (איפה התמונות ?!?), הדגים תלמיד של וינג צונג קטה של צי קונג ספציפי לשיטה, אשר לפי הבנתי (אני עשיתי את האימון שלי ליד והצלחתי לשמוע את ההסבר רק בחצי אוזן) מהווה קטה "קשה", אבל לא של לחימה אלא ל"פיתוח צי". אשמח אם תלמיד של השיטה יוכל לכתוב הסבר כלשהוא בנושא (גם אם טעיתי לגמרי בפירוש של מה שחשבתי שראיתי). בנוסף, אשמח מאוד אם ניתן יהיה להפנות אותי ללינק לסרט שמראה את זה. תודה, ברונו.

shlomym

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר=>

אין מושג כזה שנקרא כתה או פורמה קשה בוינג צ'ון(אני מדבר על הויאטנמי כמובן). קיימת הפורמה שנקראת "סיל לים טאו" שהיא פורמה רכה ומאוד פנימית למי שמגיע וזוכה להרגיש זאת.פורמה זאת היא תחילת דרך,רבות המשמעויות שלה, כמו: עבודה אנרגטית, שיפור יציבה,שיפור קואורדינציה(גמישות שכלית) וגמישות מיפרקית, יישומי קרב ועוד. אשמח לשאלות נוספות. אגב מי שמתאמן בסיניות מהר מאד מבין שלא כל הנראה הוא הקיים. אדם שאינו מקצועי מספיק לא ישים לב לניואנסים הקטנים גדולים שבתוך התנועות.אני אישית מגלה בתדירות די גבוהה , שככל שתתקדם נוספים עוד ועוד גורמים, מעניין מאד, ומומלץ בחום.

zappon

New member
שלומי תמונה ענקית של צי`צ`ו !!!

brunoflexe

New member
שאלות נוספות

תודה על התשובה. לא הבנתי מה המשמעות ב -"סיל לים טאו" שהיא פורמה רכה ומאוד פנימית- ? לא הבנתי גם מה משמעות -אגב מי שמתאמן בסיניות מהר מאד מבין שלא כל הנראה הוא הקיים- , הרי אמרת שהשיטה היא וייטנאמית ?

ethanguy

New member
זה נוגע כמעט לכל אמנות לחימה

הקאטה והתנועות בה יכולות להיות מוזרות מעוד ולא מובנות למי שלא מתאמן בהם. ווינג צון היא אמנות פנימית ורכה וכך גם הסימ לים טאו - זה לא להגיד שאין קשיחות - אבל עובדים בייחד - אחד לא יכול להתקיים בלי השני כמו יינג וייאנג

ethanguy

New member
סינית במקור - התפתחה לוויאטנם

יש מלא סוגים שונים של ווינג צ'ון. אחד מהם הוא הוויאטנמי שהגיע לוויאטנם בתחילת המאה ה-20 לאומת זאת הווינג צון מקורו בסין במאה ה-18 בזמן שלטון המנצ'ורים ההתפתחה עלידי מורדים סינים.

alfin

New member
לא רק סיל לים טאו פורמה רכה

הסגנון וין צ'ון - סיגנון פנימי וסיל לים טאו(LITLE IDIA) -זה טאו הראשון בסיסי של קונג פו וין צ'ון ולבצע אותו צריך בצורה רכה

למעלה