שאלה לגבי וויסקי

untrots

New member
שאלה לגבי וויסקי

שלום, אני בן אדם שאוהב וויסקי (בעיקר scotch), אבל לצערי באופן שטחי וחובבני מאוד. בעיקר בגלל התקציב (אני עדיין חייל בחובה). לא מזמן יצא לי לשתות את The Glenlivet, שהוא scotch ממש טוב בן 12 (לפחות לטעמי) שחבר שלי הביא לכבוד שחרורו. בגלל שאני בקרוב מאוד נכנס לקבע אז רציתי להשקיע ולקדם את התחביב. רציתי לדעת איזה וויסקי הייתם מציעים לי לקנות בתקציב של עד כמה מאות שקלים, ואם בכלל כדי לי להשקיע. ואם לקנות אז איפו? דיותי-פרי? תודה מראש.

dburac

New member
כאחד שמבין.

את המצב שלך, רצוי שתשקיע קודם כול בידע לגבי וויסקי, ואז על פי הידע הזה תחליט מה אתה רוצה באמת לקנות לעצמך, במידע ואתה באמת רוצה להתקדם בתחום של הוויסקי, שמבחינתי וויסקי זה התחום הסופי בבר ומשם זאת התפתחות מדהימה, תשקיע בידע בהבנה מה אתה רוצה לשתות ומאיזה אזור בסקוטלנד, ואולי אהוב עליך בסוף לא יבוא בכלל מסקוטלנד, אלה תאהב משהו מאירלנד, ארה"ב, או בכלל יהיה לך נוח להתחיל עם משהו חלש מקנדה, קבל כמה קישורים ותתחיל להתמכר בהצלחה, http://food.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=902&id=519930 http://food.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=902&id=626191 http://food.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=900&id=528247 http://food.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&path=900&id=510627 זה יעזור לך להתחיל, כתבות של גיא גיסר מאתר וואלה, בן אדם שעיסוקו באלכהול פשוט מצויין. לעוד שאלות אשמח לענות שתייה טובה

המלצות:

כל וויסקי סקוטי במיוחד סינגל מאלט כמו גלנליבט ששתית הוא ייחודי בפני עצמו, רובם מאד טובים, כדי לעשות השקעה נבונה ולקנות וויסקי טוב, אחד שיהיה לטעמך, כדאי להכיר טיפה את האופי שלו ואת הסוגים השונים: איזור ספיסייד: איזור בסקוטלנד שבו מרוכזות כ50% מהמזקקות (גלנליבט אחת מהן), למרות שכל סוג שונה מהשני, הטעם הכללי הוא עדין ומתוק וזה מאד בכלליות, מגוון הטעמים הוא עצום, אם אהבת מאד את הסגנון של הגלנליבט שהוא יחסית מהקלילים ועדינים יותר, לדעתי הסוגים המומלצים בטווח הטעמים הזה הם: מק'אלן: כבר יחסית מתוק ובכלל לא מעושן, מיושן בחביות יין שרי, מאין גריסה קיצונית לטעמי הספיסייד באלוויני: לא קליל ולא כבד, יש לו מתיקות וטעם הנוטה דבש, אחלה וויסקי לטעמי, ממולץ. כמובן יש עוד המון סוגים אחרים. היילנדס: יותר דומיננטי ופחות לכיוון המתוק, בצפון הממולצים שלי הם גלנמורנ'גי וקליניש, טעם קצת יותר "מתובלן", טיפה מעושן ובעל מליחות קלה, לצד המתיקות המושפעת מהספיסייד, לטעמי יש להם הרבה יותר אופי מהספיסייד, לאו דווקא יותר טובים אבל שונים, היילנד פארק, שילוב טוב של מתיקות ומעושנות, חלק מאד, ממולץ. לוולנד: וויסקי קל מאד ויבש, אין בכל מקום. איילי וסקאיי: וויסקי כבד, מפוצץ הטעמים, מעושן מאד, מלוח, ממש להריח ולטעום את האוקיינוס, חלקם אפילו קצת תרופתיים, לא תמיד מתאים למתחילים, לקח לי זמן להתאהב בהם אבל בסוף מצאתי שם את מה שאני אוהב. לגוולין 16: כבד מעושן, הכבול מורגש היטב, דיי מדהים. לאפרוויג: תרופתי, מלוח, מעושן, ייחודי מאד, לא כל אחד יאהב את זה. ארדבג: מעושן מאד וקצת מלוח אם כי קצת יותר עדין מהקודמים, ממולץ מאד, אחד המועדפים עלי. בוומור: עדין יחסית וקצת שונה באופי מהקודמים, פחות כבד ומעושן, קצת יותר מתקתק, גם טוב מאד. טליסקר: כבד, מעושן מאד, "מתובלן" מאד, מעולה. דיוטי פרי תמיד עדיף, אם נגיד אתה בחו"ל למשל באי הבריטי הדיוטי פרי שם עדיף בכל מה שקשור לוויסקי סקוטי.

תראה,

זה תלוי מה אתה מעדיף - מאלט או בלנד (ויסקי אחד או תערובת). משם זה מתחיל. אחר כך יש לך ויסקי סקוטי, ויסקי אירי, קנדי ואמריקאי (שכל אחד מהם הוא שונה, במידה זו או אחרת).

amircn1

New member
זה מאוד תלוי...

בטעם האישי שלך !! אז כמו שכבר הבנת, התחום הזה דיי יקר וכן, בגלל זה רצוי לקנות את המשקאות בדיוטי-פרי (פטור ממיסים שונים, מע"מ וכו', אתה רואה, סער, אני לומד...
) בכל מקרה, אולי רצוי לפני שתקנה "חתול בשק" שתעבור בכמה בארים ותזמין מספר סוגים שונים של וויסקי ותראה מה מתאים לך

ndvms

New member
עצה טובה

אחי, קודם כל מזל טוב. אני אישיתי למסיבת שתיה הייתי הולך על בירה והרבה, אבל אם אתה רוצה להשקיע, כי בויסקי צריך להשקיע, אז, תלמד כמו שאחרים אמרו. אבל, עצה שלי - קח סטפה של כסף, ותלך למקום נחמד, שקט ורגוע, בלי פוזה של מבלים, עם ברמן איכותי, מקום שיוכל לעזור לך לבחור את הויסקי בשבילך ותתחיל לשתות. ככה אני התחחלתי, ובסוף, סגרתי על Jameson 12. בשביל הכסף, הוא ממש מצוין. גם ככה זה יקר מאוד הסיפור הזה. חוצמזה, גם בלוויני טוב מאוד. אבל, אל תחפש שמות, מה שטעים זה מה שהולך. אם אתה מחיפה אולי תלך לעוגן (שער פלמר).

למעלה