שאלה לגבי הTOEFL

Gili Tohar

New member
שאלה לגבי הTOEFL

מישהו פה עשה את המבחן? כמה זמן מראש צריך להרשם ומה הרמה בכללי? צריך ללמוד לזה או שאפשר לגשת בלי ללמוד? השפה יומיומית או אקדמאית?

idohatam

New member
הרבה עשו פה את המבחן

צריך להרשם מספיק זמן לפני שנגמרים המקומות למועד שמתאים לך. השפה מאוד יום יומית ולא אקדמית בעליל, צריך ללמוד אם האנגלית שלך לא טובה.

Philip Jr

New member
תשובות

עשיתי את המבחן. מכיוון שהוא מתקיים כל שבוע לרוב יש מקומות, אבל כדאי להירשם כמה שבועות מראש במקרה ואת צריכה את התוצאות עד תאריך קרוב יחסית. הרמה הכללית לא גבוהה במיוחד, אבל גם לא הייתי מזלזל בבחינה הזו. הבחינה לא דומה לשום דבר שעשית בעבר ולכן כדאי להתכונן אליה מעט. השפה היא יום יומית וגם שפה אקדמית ברמה נמוכה. עם זאת, השאלה היא מה הרמה של השפה שלך.. למשל יש חלק שלם שבוחן דיבור - האם את מדברת אנגלית היטב? בהצלחה נעם

Gili Tohar

New member
כן

הייתי גרה בחו"ל 5 שנים והאנגלית כמעט שפת אם... אבל זה היה מזמן.... הדיבור נשאר... הקטע אם צריך ללמוד מילים שהן לא יומיומיות כמו נגיד שלמדתי לפסיכומטרי מילים מהגמרא וכאלה... אולי עדיף באמת לקנות ספר הכנה אחרי הכל זה עולה 900 שקל להיבחן...

מילים מסובכות תצטרכי ב-GRE

או GMAT אם את עושה. בשביל ה-TOEFL ממש לא. ואם אכן האנגלית שלך כמעט שפת אם, אז לדעתי את תזדקקי למעט מאוד הכנה - כפי שכתבתי קודם, העיקר הוא להכיר את המבחן וחלקיו.

Slash1910

New member
תראה,

המבחן עצמו הוא לא קשה מדי מבחינת רמת האנגלית, אבל קח בחשבון שהוא אורך כ4 שעות עם הפסקה אחת באמצע של 10 דק'. המבחן מורכב מ4 "סקשנים"(קריאה, שמיעה, דיבור, כתיבה) במבחן שלי זה היה גם לפי הסדר הזה- לדעתי זה סדר קבוע אבל לא בטוח. קטעי הקריאה השתנו, בעבר זה היה כל קטע זמן מוגדר והיום יש זמן מוגדר לכל הסקשן, לכל קטעי הקריאה ביחד ולכן צריך לשים לב לזמן ולתכנן אותו נכון. קטעי הקריאה הם בד"כ ברמות שונות, יש רק קטע אחד שהוא קשה וגם זה בגלל שמשתמשים במושגים אקדמאיים, בד"כ אלה קטעי קריאה על פיזיקה, ביולוגיה, אסטרונומיה וכו', החוכמה היא להבין שמדובר במושגים שאתה לא אמור להכיר, וברוב המקרים לא תצטרך לשבור את הראש בלהבין מה המשמעות שלהם אז אל תתעמק בזה. מעבר לזה, שים לב שהשאלות הם לרוב מתקילות, ז"א לאו דווקא הבנת הנקרא אלא שאלות על הדברים שפחות שמים לב אליהם.. הקטע שמיעה היה מאוד קל לדעתי, הדיבור גם כן- העיקר שלא תגמגם או כמו ישראלי כל שניה "אמממ I think that אמממ and then.." תשתדל לדבר רציף וברור וכמובן לענות עניינית לשאלה ששאלו אותך. בנוגע לקטע כתיבה זה בעיקר לדעת להשתמש במילים הנכונות(moreover, furthermore, therefore, even though וכו'..) ולהשתמש פה ושם בפאסיב ('has been done by..') ופה ושם בזמנים שונים, כאשר כ90%+ מהחיבור בזמן אחיד(לרוב present simple, תלוי מאוד בהקשר למה ששאלו אותך). "ללמוד מראש" אין מה ללמוד, זה יותר תרגול והכנה כדי להכיר את מבנה המבחן ולהתרגל לעשות את המבחן ב4 שעות.. אתה יכול לקנות דיסקים של המבחן ולתרגל לבד בבית כדי לקבל הערכה(יש Cambridge, Kaplan ועוד אחד מפורסם שברח לי השם..), לא הייתי ממליץ לך לגשת לפני שאתה מכיר את מבנה המבחן כי לקרוא את ההוראות במבחן עצמו זה בזבוז זמן(את ההוראות! לא את השאלות, שים לב להבדל, ההוראות לא משתנות), כמו כן תדע למה לצפות.. תירשם כשבועיים-חודש לפני, שים לב שאתה נרשם לIBT(אינטרנט) כי את הpaper based כבר כמעט ולא מקבלים בשום מקום.. וכמובן שים לב לאיזה עיר אתה תצטרך להגיע(ר"ג, ת"א, ירושליים, חיפה וכו') לפי המקום שבו אתה גר. בהצלחה.

TOEFL

כמה זמן מראש צריך להרשם - אני לא כ"כ יכולה לענות כי אני עשיתי את הבחינה לפני 4 שנים ובטח העניןי הזה השתנה. ומה הרמה בכללי? לדעתי הרמה לא מאוד גבוהה. הם מעוניינים לבדוק שאת יכולה לחיות בארה"ב ולהסתדר עם אנגלית. צריך ללמוד לזה או שאפשר לגשת בלי ללמוד? אני לא למדתי למבחן עצמו, אבל כן עשיתי קורס ל-GRE בערך באותו זמן אז אני מניחה שזה השפיע. מה שכן, בזמני היו שתי בחינות לדוגמא באתר שלהם ומאוד מומלץ לעשות אותן כדי לדעת למה לצפות. השפה יומיומית או אקדמאית? השפה לא אקדמית - בעיקר מכיון שהמבחן זהה לכל מי שנבחן, עבור כל תואר, בכל רמה ובכל תחום, ומן הסתם השפה האקדמית עבור בלשנים היא שונה מזו עבור פיסיקאים. לדעתי הקושי העיקרי בבחינה הוא שהיא מאוד ארוכה, ונעשית בחדר עם עוד הרבה נבחנים שכל אחד נמצא בשלב אחר של המבחן כך שאין ממש שקט (מישהו עלול להיות בשלב של דיבור כשאת בשלב של קריאה). בהצלחה!

למעלה