תראה,
המבחן עצמו הוא לא קשה מדי מבחינת רמת האנגלית, אבל קח בחשבון שהוא אורך כ4 שעות עם הפסקה אחת באמצע של 10 דק'. המבחן מורכב מ4 "סקשנים"(קריאה, שמיעה, דיבור, כתיבה) במבחן שלי זה היה גם לפי הסדר הזה- לדעתי זה סדר קבוע אבל לא בטוח. קטעי הקריאה השתנו, בעבר זה היה כל קטע זמן מוגדר והיום יש זמן מוגדר לכל הסקשן, לכל קטעי הקריאה ביחד ולכן צריך לשים לב לזמן ולתכנן אותו נכון. קטעי הקריאה הם בד"כ ברמות שונות, יש רק קטע אחד שהוא קשה וגם זה בגלל שמשתמשים במושגים אקדמאיים, בד"כ אלה קטעי קריאה על פיזיקה, ביולוגיה, אסטרונומיה וכו', החוכמה היא להבין שמדובר במושגים שאתה לא אמור להכיר, וברוב המקרים לא תצטרך לשבור את הראש בלהבין מה המשמעות שלהם אז אל תתעמק בזה. מעבר לזה, שים לב שהשאלות הם לרוב מתקילות, ז"א לאו דווקא הבנת הנקרא אלא שאלות על הדברים שפחות שמים לב אליהם.. הקטע שמיעה היה מאוד קל לדעתי, הדיבור גם כן- העיקר שלא תגמגם או כמו ישראלי כל שניה "אמממ I think that אמממ and then.." תשתדל לדבר רציף וברור וכמובן לענות עניינית לשאלה ששאלו אותך. בנוגע לקטע כתיבה זה בעיקר לדעת להשתמש במילים הנכונות(moreover, furthermore, therefore, even though וכו'..) ולהשתמש פה ושם בפאסיב ('has been done by..') ופה ושם בזמנים שונים, כאשר כ90%+ מהחיבור בזמן אחיד(לרוב present simple, תלוי מאוד בהקשר למה ששאלו אותך). "ללמוד מראש" אין מה ללמוד, זה יותר תרגול והכנה כדי להכיר את מבנה המבחן ולהתרגל לעשות את המבחן ב4 שעות.. אתה יכול לקנות דיסקים של המבחן ולתרגל לבד בבית כדי לקבל הערכה(יש Cambridge, Kaplan ועוד אחד מפורסם שברח לי השם..), לא הייתי ממליץ לך לגשת לפני שאתה מכיר את מבנה המבחן כי לקרוא את ההוראות במבחן עצמו זה בזבוז זמן(את ההוראות! לא את השאלות, שים לב להבדל, ההוראות לא משתנות), כמו כן תדע למה לצפות.. תירשם כשבועיים-חודש לפני, שים לב שאתה נרשם לIBT(אינטרנט) כי את הpaper based כבר כמעט ולא מקבלים בשום מקום.. וכמובן שים לב לאיזה עיר אתה תצטרך להגיע(ר"ג, ת"א, ירושליים, חיפה וכו') לפי המקום שבו אתה גר. בהצלחה.