שאלה לגבי ה-MT01

zx nineer

New member
שאלה לגבי ה-MT01

הספרה העלתה פה משהו, וניצלתי את השרשור כדי לשאול משהו. עכשיו אני רואה שהשרשור נעלם או נמחק (?), אז אני אשאל בכ"ז (בלי לנצל שרשור
): כמה דברים לא מובנים לי מהמבחן של מוטו ל-MT01, שאני שוקל ברצינות (אולי טרייד אין על ה-ZX שלי במטרו?) 1. איך בסיס גלגלים ארוך (1525מ"מ) ומשקל של 240, נותן "היגוי זריז שיעמיד בצל כמה אופנועי ספורט "? לא נשמע מוגזם קצת? הבוחן גם כותב אחרי זה: "אני מתרשם מהזריזות והנשלטות של האופנוע..." 2. עוד משפט שלא הבנתי: "הבולם מאחור נוקשה, פעולתו כמעט ואינה מורגשת, ובמפגש עם סדרה של מהמורות הגלגל האחורי ינתק מגע מהאספלט. מצד שני, טוב שיש כאן הרבה משקל שכן הוא דואג להחזיר את האחיזה לגלגל." אופנועים לא אמורים להיות קלים? אני שואל בשיא הרצינות: למה מנסים להוריד משקל כל הזמן? תודה למי שמתייחס לשאלות ברצינות

Pumi

New member
תשובות

1. באמת לא יודע. לא נראה לי שהוא יהיה באמת זריז ויעבוד טוב מול אופנועי ספורט. אולי בגלל כידון רחב צריך פחות כוח להפעיל בשביל להעביר אותו מצד לצד. יכול להיות שהבוחן התלהב מהאיכות ביחס לאותו אורך ומשקל, כלומר שהוא ציפה למשהו הרבה פחות נשלט. 2. לא הבנתי. אמרת שהם אמורים להיות קלים ואז אתה שואל למה? ככל שאופנוע קל יותר, המנוע צריך להתאמץ פחות בשביל להזיז אותו. אופנוע קל יותר גם צריך להפעיל פחות כוח לשם העברתו מצד לצד. כך שככל שקל יותר, היכולת הספורטיבית שלו בסופו של דבר תהיה גבוהה יותר.

nsbh

New member
אופנוע קל יותר גם צריך להפעיל פחות

כח לשם העברתו מצד לצד...? אתה בטוח? לפי ניסיוני זה נכון רק בחניה. בנסיעה, למיטב ידיעתי משקל האופנוע לא מורגש בעת פקודת ההיגוי ונתונים המשפיעים על רמת הכוח בפקודת ההיגוי הינם רוחב הכידון והגיאומטריה... או שאני טועה?

Pumi

New member
לא מדויק

המשקל, מיקום מרכז הכובד של האופנוע, רוחב הכידון (שרק משפיע על הכוח שצריך להפעיל, לא על זריזות), גיאומטריית ההיגוי, איכות המתלים, בסיס הגלגלים. כל אלו משנים. כל פרמטר חשוב ברמה זו או אחרת.

nsbh

New member
כל אלו משנים לענין הזריזות...

כל פרמטר חשוב ברמה זו או אחרת...- לזריזות ההיגוי. אך עדיין לדעתי משקל האופנוע לא משפיע על כמות הכוח שצריך להפעיל בפקודת ההטיה.

enigo

New member
באופנוע ההיגוי דורש הזזת מסה

ממקום למקום - אתה הרי משכיב את האופנוע, לא? לכן המסה משפיעה.

enigo

New member
לא. הוא ביבשת נידחת...

רגע, בעצם יכול להיות שהוא כ-ן בארץ...

מהבחינה שלנו

ההיגוי זריז באופן מפתיע. אבל למרות מנוף ההיגוי הרחב, אי אפשר לומר על ההיגוי שהוא זריז. הבולם האחורי אכן בעייתי משהו, בעיקר שיכוך ההחזרה. קח נסיעת מבחן ותחליט לבד אם הוא טוב לך. הוא לא דומה לשום דבר אחר.

caferacer

New member
מר שבתאי תסלח לי אבל איך יכול להיות

שאתה כותב "ההיגוי זריז באופן מפתיע..." ובהמשך אתה כותב "אי אפשר לומר על ההיגוי שהוא זריז". או שהוא זריז באופן מפתיע או שהוא לא זריז, תחליט בבקשה. נראה לי שאתה לא סגור על עצמך, מקווה שלא צריך לקרוא לטל"ש.

tygger

New member
אולי בגלל משקל האופנוע ההיגוי מפתיע

אבל עדיין לא ניתן לומר שהוא זריז ברמה של אופנועי ספורט?

caferacer

New member
והיכן מר שבתאי כתב

שהוא לא זריז ברמה של אופנועי ספורט? ד"א, איזה אופנוע ספורט, R6 או ZX-12R?

tygger

New member
לא טוב לי.

אין אני אסחוב אותם איתי? אי אפשר לשים אותם על הDT באיזה שקית או משהו?

ההיגוי זריז באופן שאתה

לא ממש מצפה מבהמה כבדת משקל. אתה מצפה להיגוי כבד יותר, ולכן הוא מפתיע בזריזותו. הוא לא אבסולוטית היגוי זריז כשל אופנועי ספורט.

Ducati999

New member
יאללה, מושב זקנים! ../images/Emo3.gif

לא שמתם לב כמה האופנוע הזה *יפה*? תנו לו איזה מילה טובה על העיצוב.

למעלה