שאלה לגבי ה co-op

Mנטה

New member
שאלה לגבי ה co-op

האם אתם משתמשים בשיטה הזאת בפועל ? אם כן, האם אתם מגבילים את הטיפול ל12 מפגשים ? האם מנסיונכם זה עובד ? האם אתם משתמשים רק בשיטה הזאת ? או שהיא משתלבת בטיפול כעיקרון מנחה ? לא עברתי את הסדנה/קורס בענין, קראתי קצת על השיטה ונראה לי שבסך הכל זה די דומה לדברים שאנחנו עושים בד"כ, רק הפוקוס קצת יותר ממוקד. היתי רוצה לשמוע קצת על נסיון בשטח
אם מישהו מוכן לספר

../images/Emo99.gifאימצתי בחום

ואני משלבת בתוך הטיפולים שלי הרבה מהרעיונות האלו של GOAL- PLAN- DO -CHECK , (שמופיעים ,אגב, כבר זמן מה בגישות נוירופסיכולוגיות - קוגניטיביות, לאו דווקא מתוך הריפוי בעיסוק). ככל שידוע לי השיטה נבנתה ונבחנה עבור ילדים עם DCD, אבל הרעיונות טובים להרבה סוגי טיפול לדעתי, בעיקר כשיש צורך לעורר מוטיבציה אצל ילד שלא משתף פעולה בקלות. בגדול, העקרונות הבסיסיים משתלבים מאוד יפה עם איך שאנחנו מסתכלים על טיפול, ניתוח פעילות, אימון פונקציונאלי, טיפול ממוקד בלקוח...בלה..בלה...בלה... כמו שאמרת, זה דיי דומה, רק מאורגן יותר והפרוטוקול הטיפולי שמוצע כאן אמור להבנות את הטיפול בצורה יותר נוחה או מובנת לכל הנוגעים בדבר. לי נראה קצת נוקשה לטפל בדיוק לפני ה"חוקים". אני משתמשת בעקרונות אפילו באישפוז, כך שלא מגבילה את הטיפולים ל- 12 מפגשים. מבחינתי זה סוג של טיפול קוגניטיבי לא רק בהקשר ללמידה מוטורית. יש דגש משמעותי מאוד על התיווך המילולי כאן, כך שזה יכול לא להתאים לחלק מהילדים, מכל מני סיבות. מבחינת היעילות - הגישה מאוד מבוססת מחקרית כמו שבטח קראת.

אני משתמשת

הן בטיפול בילדים, והן עם הוריהם, שלעיתים מבקשים שינוי כשהם עדים לטיפול עם הילד. כשהורים מזהים נאמר קשיי התארגנות אצלם, ומבקשים יעוץ (מסגרת פרטית, לא בקופ"ח בגלל שעות טיפול וכיו"ב)אני בהחלט מסבירה על "מטרה, תכנון, עשיה ובדיקה". אחר כך יוצרים תכנית עבודה, האנשים מעלים אפשרויות לשינוי וזה פשוט עובד. גם בבני נוער זה עובד נפלא. זה דורש ממני מעקב, ערנות ועשיה בפאזה אחרת, אבל שווה כי יש תוצאות. שרון

אסטרטגיה גלובלית לפתרון בעיות

היא מושג שהופך נפוץ בכל שיטות הטיפול והיעוץ מסתבר ... אסטרטגיה שמוליכה אותך ( על ציר פתרון הבעיה שבגללה פנו אליך ? ) ואת המטופל ( על ציר הבעיה שלו !) בצורה מובנית ... המוקד הוא אותו קול פנימי שנותן את ה"דרך" ... מה אני צריך לעשות ? מה המטרה שלי ? איך אני עושה את זה ? מה שלבי הפעולה ? מופיע בתחומי היעוץ האירגוני והמנהל אני מיישמת את הגישה, מול ההורים ומול הילדים... ה"צמד" הזה מופיע לטיםול עם בעיה. הילד עם חוסר מיומנויות ביצוע .. ההורים עם חוסר "באמונה ביכולתם להקנות מיומנויות" ... כל אחד מציב מטרה ומתמודד איתה ! ולאורך התהליך אנחנו מצמידים את האסטרטגיות הספציפיות ... כדי לצייר בקלות, אני צריך לאחוז נח, לשבת זקוף, להחזיק עם יד עוזרת, לדייק בקוים ... הילד ננותן את ההוראות להן נדרש, ומודע לאספקטים השונים של המטלה... מקסים, יעיל, לא יכולה בלי זה ... ה- COACHING לצורך הענין משלים את הגישה, באספקטים של העצמה ומוטיבציה. נורא שמחה על הכלים האלה. גאה בהם מאוד. לצערי רק מי שעבר את הסדנא של ה-בם-םפ מוסמך ללמד את זה, אז לא יכולה לצאת בסדנא שתיכננתי.

למעלה